Hoewel je misschien niet echt verschil merkt met de afgelopen vijf dagen, is het toch echt weekend; tijd voor wat vers leesvoer dus, geschreven door je mede-Aliassers. Zet je virtuele docent op pauze, maak een kopje thee en ga er eens goed voor zitten. Hoewel er geen Aliasactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft Roos toch een RedactieReactie weten te schrijven; the show must go on. Ze moedigt je aan om deze tijd aan te grijpen om de beste versie van jezelf te worden. 

Op de partyboot van het coronavirus 

Ja, ja, nu weten we het wel. De hele dag horen we over de coronacrisis, zien we het op tv, horen we het op straat, merken we het in de supermarkt en hebben we het erover met onze vrienden. En tot overmaat van ramp leven we er zelf midden in. Ik ga jullie niet vertellen hoe onwerkelijk het allemaal is, dat weten jullie zelf goed genoeg. Wat ik jullie wel ga vertellen, is hoe je toch het beste uit deze tijd kunt halen. Of je nu in je eentje op een kamertje zit in Utrecht of ineens weer moet dealen met het gezag van je ouders en dat fucking irritante broertje van je – we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Dat schuitje is misschien geen partyboot, maar we kunnen er in ieder geval wat slingers ophangen. 

Wees actief

Zelfs als je denkt dat sporten niet voor je is weggelegd (en geloof me, toen ik anderhalf jaar geleden stopte met mijn sport werd ik zo iemand), wil ik je op het hart drukken om het toch eens te proberen. Ik had mezelf, mijn conditie, doorzettingsvermogen en spierkracht laten verslonzen met het excuus dat ik er toch geen tijd meer voor had. Tot 2 weken geleden dat excuus niet meer opging en ik met enorme tegenzin mijn sportschoenen aantrok. En de dag erna weer. En de dag erna weer. Het sporten gaf me zo’n goed gevoel, dat ik sindsdien iedere dag weer aan het sporten ben (ik!! sporten!!). En ik zeg natuurlijk niet dat iedereen dit zo moet doen, maar ik heb toch even wat positieve punten op een rijtje gezet om je over te halen:

 – Het is een goede manier om de dag mee te beginnen (en niet tot 11 in je bed blijven liggen!)

Je verbetert je conditie en je wordt sterker summerbody?!?! (Mochten de zomerplannen nog doorgaan…) 

Je bent even buiten geweest (weg van dat broertje heck yes) het doodt de tijd het hoeft niet iedere dag, zo lang je je maar houdt aan je eigen doelen

Het hoeft niet een uur of drie kwartier, als jij na een workout van 10 minuten voldaan bent, is dat prima.

Daag jezelf mentaal uit

Blijf ook mentaal actief: download denkspelletjes op je telefoon, speel Japanse puzzels, ga schaken met je huisgenoot of ga studeren. Zo voorkom je dat je na deze quarantaine helemaal hersendood bent van al dat netflixen ;). Neuropsycholoog Erik Scherder legt dit heel interessant uit in de podcast van Tim Hofman (‘De BOOS AntiCoronaDepressiePodcast’, red.)! 

Nu is je tijd

Door het woordlimiet zal ik dit voor nu even mijn laatste punt maken, maar wat ik iedereen op het hart wil drukken is dat NU je tijd is. NU is de tijd om te werken aan de vergeten projecten die je ooit hebt willen starten. NU is de tijd om je hele ritme om te gooien. NU is de tijd om te experimenteren. NU is de tijd om alles op een rijtje te krijgen. NU is de tijd om je steentje bij te dragen, omdat er genoeg hulpbehoevenden zijn. NU is de tijd om mooie dingen te maken en mooie verhalen te schrijven. NU is de tijd om iets nieuws te doen, iets te proberen, iets te leren. Leer schilderen, dansen, rust nemen, fotograferen, werken met photoshop, skaten, Spaans, Roemeens, Turks, Esperanto of Oezbeeks. We leven in zo’n uitzonderlijke tijd, niet alleen vanwege dat hele virus, maar ook omdat je nooit meer zó weinig verplichtingen zal hebben voor zo’n lange tijd (want laten we eerlijk zijn, wij gaan de generatie worden die moet doorwerken tot ons 85e). Dus maak er iets leerzaams, iets bijzonders en iets moois van, voor zover de situatie dit toelaat.

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop