Het weekend is alweer bijna voorbij. Een nieuwe week staat klaar, waarschijnlijk goedgevuld met deadlines en tentamens. Nog heel even vrije tijd dus; hoe kun je die nou beter benutten dan met wat vers leesvoer, geschreven door je mede-Aliassers? Schuif je boeken opzij en pak er een kop thee bij. Deze week schrijft Klaske een mooi gedichtje over haar eerste treinreis sinds de lockdown.

In de trein

Voor het eerst weer met de trein
Op de heenweg kijk ik naar de weg die komt
De bomen vliegen voorbij
en ik ben zo blij dat ik de wereld weer zo mag zien
de tijd lijkt anders voorbij te vliegen
net alsof ik de toekomst in kan kijken

op de terugweg zie ik datgeen wat geweest is
ik zie het verleden vlak voor mijn ogen
ik denk aan de afgelopen maanden
die voorbij zijn gevlogen zoals de bomen
die ik nu voorbij zie komen
terug in de trein, mijn safe space
waar ik met mijn eigen ogen kan kijken
naar de toekomst en het verleden

Klaske Dekker

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop