Voorzitter: Thomas van ’t Groenewout
Vicevoorzitter: Eva Bos
Secretaris: Ilse Gareman
Penningmeester: Vivian Beurs
Pr-lid: Paul van Stormbroek

Coördinator: Isabelle van Schaik

Contact: cienema@aliasweb.nl

De Cienema is de jongste commissie van Alias. Wij organiseren natuurlijk ouderwets gezellige filmavonden in het Aliashok voor jullie, maar wij laten ook studiegerelateerde films zien waarbij een docent van de UU of ander wijs persoon toelichting geeft over de achtergrond van de film, en hiernaast organiseren wij ook nog filmgerelateerde uitjes!De man die ons aanstuurt is niemand minder dan Thomas. Deze man geniet niet met mate, en heeft zo ook de film The Social Network een week lang elke dag gezien. Verder kan deze man honderdduizend geluiden maken met zijn vingers en heeft hij een batterij aan bijnamen, waaronder Tho, T-bone, Thombom en The Tommynator. Verrassend genoeg is zijn favoriete film niet The Social Network, maar Drive met Ryan Gosling en Bryan Cranston.
Om Thomas te assisteren is er Eva. Eva houdt van pindakaas, kerst en Aziatische films. Dit laatste heeft eigenlijk alleen als reden dat zijn Aziatische mannen onmeunig knap vindt. Het liefst kijkt zij dan ook een Indonesische film terwijl ze een kerststol met pindakaas eet. Haar favoriete film is The Raid 2.
Ilse is met zeventien jaar het jongste lid van onze commissie. Zij is naar eigen zeggen de grootste Tolkienfan die bestaat en heeft zichzelf zelfs zijn fictieve Elventaal Sindarin aangeleerd. Op dit moment is haar favoriete kleur paars, maar wij weten allemaal dat haar echte favoriete kleur natuurlijk Aliasroze is. Haar favoriete film is er niet één, maar een trilogie. Het gaat natuurlijk om de Lord of the Rings trilogie van Peter Jackson, gebaseerd op de fameuze boeken van J.R.R. Tolkien.
Penningmeester Vivian is verslaafd aan thee met koekjes en zingt graag onder de douche. Zij kan hele dagen pompoen eten en als ze niet oppast zou ze bijna een Donald Trump-kleurtje krijgen. Vivian heeft meerdere films die zij geweldig vindt, maar aan de top staat de dramafilm American Beauty met Kevin Spacey.
PR-lid Paul tovert af en toe een poster in elkaar en zorgt ervoor dat Aliassers enthiousiast worden over de geweldige Cienema-activiteiten. Naast films is hij ook een groot fan van series. Bij zijn favorieten zitten Fargo, Hannibal en Penny Dreadful. Als hij niet in het Aliashok voor zich uit zit te staren rijdt hij rond door Nederland om mensen blij te maken met pakketjes die zij besteld hebben. Hij heeft moeite een favoriete film te kiezen, maar Bronson met Tom Hardy en A Clockwork Orange staan bovenaan.