Alias organiseert het hele jaar door tal van activiteiten. Deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd. Een commissie bestaat over het algemeen uit 5 a 6 Aliassers en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De commissies worden centraal gecoördineerd door het bestuur. Wil je meer weten over onze commissies klik dan op het icoontje. Hier vind je meer informatie over de samenstellingen van 2014 – 2015.

* Voor de Alalos en Alter Ego geldt dat, indien je je hiervoor aanmeldt, je ook nog in een andere commissie plaats kunt nemen.

Activiteitencommissie
Organiseert het populaire Kleumweekend, waarbij Aliassers afreizen naar Zeeland om samen te kleumen bij de openhaard en een heel weekend lang spelletjes te doen. Daarnaast organiseert de AC jaarlijks een kampeerweekend op Texel, de Boerdereis en neemt de commissie je mee op avontuur in en rondom Utrecht.

Meer over de AC

Alalos
De Alalos is het tijdschrift van Alias dat ieder blok verschijnt. Alalos bestaat altijd uit een enthousiast schrijversteam dat ieder blok bij elkaar komt om te brainstormen over het thema en de artikelen. De schrijvers worden bijgestaan door enkele creatieve vormgevers die de Alalos tot een prachtblad moeten maken. Ieder blok wordt de Alalos feestelijk gelanceerd tijdens de Alaloslaunchparty.

Meer over de Alalos

Alter Ego
Is de theatersportgroep van Alias. Wekelijks komen zij bij elkaar om te oefenen door te improviseren. In de wedstrijd, waarvan er meerdere per jaar zijn, nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Het publiek geeft de spelers suggesties om mee te nemen in hun scènes. Het publiek en de rechters bepalen wie zich de winnaar mag noemen. Alter Ego organiseert verder een theatersportclinic en houdt open trainingen.

Meer over Alter Ego

Alumnicommissie
De Alumnicommissie is de commissie die ervoor zorgt dat afgestudeerden van TCS ook betrokken blijven bij Alias en de opleiding. De commissie organiseert ongeveer driemaal in het jaar activiteiten voor alumni van TCS, stuurt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes over TCS en helpt de secretaris van het bestuur met het bijhouden van het alumnibestand

Meer over de Alumnicommissie

Buitenlandse Reiscommissie
In het diepste geheim beslist de buitenlandse reisbestemming waar de jaarlijkse reis in april (tussen blok 3 en 4) heen zal gaan. Deze verre bestemming wordt, veelal na eindeloos speculeren, in januari bekend gemaakt. In deze zevendaagse reis verzorgd de BRC activiteiten en is er genoeg vrije tijd om zelf op ontdekking uit te gaan. Dit jaar zullen wij afreizen naar Lissabon.

Meer over de BRC

Cultuurcommissie
Neemt Aliassers mee naar allerlei culturele activiteiten, zoals een theaterstuk, een expositie of een nachtelijke kanotocht over de grachten van Utrecht. Ook organiseert de commissie activiteiten, zoals een workshop Franse chansons zingen en een culturenborrel. Daarnaast ontfermt de CC zich over de prachtige, Cultuurmuur (zowel in het Aliashok, als digitaal).

Meer over de CC

Eerstejaarscommissie
Bestaat volledig uit eerstejaarsstudenten en organiseert de leukste activiteiten speciaal om eerstejaars thuis te laten voelen in de roze wereld van Alias. Jaarlijks organiseert de EC een afsluitende picknick in het park, maar dit is niet het enige wat de EC uitvoert. Dit jaar hield de EC een karaoke avond en bezoeken we nog DomUnder.

Meer over de EC

KookCie
Zorgt voor overheerlijke versnaperingen tijdens de koffieleute, het wekelijkse koffieuurtje van Alias. Elke woensdagmiddag kunnen Aliassers taart eten in het Aliashok, maar de KookCie doet meer dan enkel taarten bakken. Na elk Aliasfeest verzorgt de KookCie een lamme lunch. Ook organiseert de KookCie jaarlijks een diner-roulé en een kerstdiner.

Meer over de KookCie

Party&Co
Organiseert knallende themafeesten. Succesvolle feesten van het afgelopen jaar waren de biercantus in combinatie met het Oktoberfest, ‘Kinky of je klompen’ en ‘Proosten in het Midden Oosten’. De jaarlijkse Nineties night is inmiddels legendarisch onder Aliassers en ook is er elk jaar een gala. De Party&Co organiseert ook ‘studiegerelateerde’ activiteiten als een wijnproeverij en een lezing over muziek.

Meer over Party&Co

RelevanCie
Is de studiegerelateerde commissie van Alias en organiseert het hele jaar door een grote verscheidenheid aan leuke en studiegerelateerde activiteiten: lezingen, bezoek aan een ambassade, election night, het groot Aliasdictee. Tevens verricht de RelevanCie enorme inspanning om een Ouderdag neer te zetten waarop ouders op de hoogte worden gebracht van het reilen en zeilen binnen TCS en Alias

Meer over de RelevanCie

ShowCie
Is de creatieve commissie van Alias, waarbij eigenlijk alles mogelijk is. Elk jaar organiseren zij activiteiten waarvoor Aliassers hun creativiteit kunnen uiten. Het jaarlijkse Open Podium is inmiddels een begrip waarbij jong- en oud Alias samenkomen. Het paradepaardje van de ShowCie is de musical die de commissie zelf schrijft en produceert.

Meer over ShowCie

Sport- en spelcommissie
Had vorig jaar haar vuurdoop en bleek een groot succes. Voor wie dacht dat Aliassers niet sportief zijn: jullie hebben het mis! Apenkooien, tamponballen en paaldansen, we kunnen het allemaal. Dit jaar nam de Sport en Spelcommissie Aliassers mee naar een heuse yogales. Niks is te gek: vossenjacht en pubquizzen, het kan allemaal voor deze jonge commissie.

Meer over de Sport- en spelcommissie

TripCie
Organiseert tussen blok 2 en 3 een stedentrip naar een buitenlandse stad. Dit jaar nam de TripCie ons mee naar het prachtige Kopenhagen en eerdere jaren ging de reis naar Leuven, Lille, Parijs, Berlijn en Londen. Na de stedentrip gaat de TripCie aan de slag met de organisatie van de liftwedstrijd. In koppels lift Alias dan in mei naar een nog onbekende bestemming.

Meer over de TripCie

Orde van de Roze Flits
Fotografen op Aliasfeesten zijn van levensbelang en daarvoor heeft Alias de Orde van de Roze Flits in het leven geroepen. Heb jij het flitsen in de vingers en zie je het wel zitten om zo nu en dan wat kekke kiekjes te schieten bij één van de activiteiten? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Flits.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Koek
Vind je koken, maar hou je minder van de organisatorische kant? Meld je dan aan voor de Orde van de Roze Koek, zodat je een paar keer per jaar je culinaire kwaliteiten uit de kast mag halen voor een heerlijke taart.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Tap
Hou jij van feesten, maar minder van de verplichtingen die horen bij een organisatie? Kun jij goed biertjes tappen? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Tap. Roze tappers krijgen een dienst op een feest in ruil voor een consumptiemuntje.

Meer over de Roze Ordes