Klik Teams maar weg en plof op de bank, want het is weekend! Alalos Online staat al helemaal voor je klaar, met deze week een artikel van Sofie! Waar zal haar zoektocht naar fruit haar naartoe leiden? Scroll maar snel naar beneden en lees het zelf. Veel leesplezier!

“Met een tevreden gevoel begon een dag die zo kleurloos leek te beginnen.”

Het was negen uur ‘s ochtends en de zon scheen karig maar zeker de kamer binnen. M’n lichaam voelde lekker soepel van het stretchen. Ik had voor de verandering meteen energie voor de dag. Opeens trof ik echter tot mijn teleurstelling een lege fruitschaal aan. Een toestand van radeloosheid overviel me. “Hoe ga ik nu mijn dagelijkse havermout maken?” Er leek maar één betamelijke optie te bestaan: de moed bij elkaar rapen, de kou trotseren en richting de winkel koersen.

Eenmaal de stap buiten de deur gezet te hebben werd het lamlendige gevoel vervangen door trots. De zon lachte me toe en het leven scheen al in volle gang te zijn. Na een tocht die veel korter leek dan mijn gedachten hadden doen lijken, blonken bakken vol vers fruit in het zonlicht en de medewerkers begroetten me welgemeend. Ik bewoog me door de weelde als Eva in het Hof van Eden. “Rijpe bananen voor vijftig cent de kilo?” Het was te fraai om waar te zijn. Een idee voor het diner schoot me als natuurlijk te binnen zonder enige intentie daartoe. Het was een schitterend begin van de dag.

Met prachtige pure producten in mijn mandje bewoog ik mij voort. De schappen waren haarfijn gevuld en gespiegeld, het assortiment was uitgebreid. De slager was met bloed op zijn schort in de weer en de geur van rauw vlees bereikte mijn neus. In alle rust kon ik echter de brede gangpaden verder bewandelen langs alle strak geordende producten. Ik begaf me uiteindelijk naar de toonbank waar een vriendelijke meid me toelachte. Terwijl ze de producten één voor één scande verschenen de productnamen perfect met hun prijs op het beeldscherm. “Een paprika voor dertig cent?! Een jalapeño voor negen cent?!” Het was te goed om waar te zijn. Met een tevreden gevoel begon een dag die zo kleurloos leek te beginnen.

Sofie Timmerij

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop