De MusiCie is een kersverse commissie voor alle muziekliefhebbers onder Alias! Ze zullen muzikale activiteiten organiseren, waaronder muziekworkshops of een karaokeavond. Bovendien zal de MusiCie om de twee maanden een jamsessie organiseren en staan er veel originele activiteiten met vrolijke deuntjes op de planning!

De MusiCie is de commissie die zich met hart en ziel stort op muziek. Net zoals menig Aliasser zijn wij alle zeven veel bezig met muziek, ieder op zijn eigen unieke manier. Met onze John Lennon-vibe brilletjes zullen wij het muzikale niveau van Alias eens flink omhoog tillen!

Onze voorzitter Koen was 2 toen hij voor het eerst muziek hoorde. Grapje, dat herinnert hij zich niet meer. Zijn hobby’s zijn voorzitterschap en geforceerd grappig doen, twee zaken die hij dan ook niet onder banken of stoelen schuift.

Naast onze aanwezige voorzitter zit gelukkig onze rustigere secretaris Laura, zonder wie de MusiCie niets zou zijn. Wanneer Laura niet zelf aan het zingen is, heeft ze altijd wel iets van muziek in. Ze kijkt ernaar uit om dit jaar veel leuke muzikale activiteiten te organiseren voor alle Aliassers, wat uiteraard niet mogelijk zou zijn zonder al haar notulen!

Van tokkelen op ukeleles, pingelen op piano’s, naar zang, dit is waar onze penningmeester, de 21 jarige Jesse, al 33.33% van zijn levensjaren volop mee bezig is geweest, al kan hij echter nog steeds geen enkele noot lezen… Gelukkig kan hij een stuk beter met geld omgaan, waardoor we jullie zullen overspoelen met muzikale activiteiten!

Rosalie is één van de twee PR-leden en is de enige in de commissie de cello bespeelt, naast vele andere instrumenten en zang. Het lijstje met instrumenten die zij in haar bezit heeft lijkt wel oneindig! Ze wordt erg enthousiast van het maken van muziek en dan het liefst samen met mensen. Met anderen kunnen genieten van muziek zal zeker goed moeten komen in de MusiCie!

Ons andere PR-lid is Enora, die een enorme verzameling LP’s bezit waar ze met veel liefde vaak naar luistert. Pingelen op een piano en bezig zijn op een gitaar doet ze ook graag, maar dat is niet van enige kwaliteit. Zingen vindt ze ook leuk, maar anderen vinden dat meestal wat minder leuk om aan te horen…

 

Onze vrolijke Joran is een onmisbare factor in onze commisie, want (zoals hij het zelf graag noemt) zet hij zich als vice-voorzitter, vice-PR-lid, vice-secretaris en vice-penningmeester in waar maar kan. Al vanaf zijn prille jeugd wordt Joran dagelijks geconfronteerd met muziek. In den beginnen voerden vooral de liedjes van Samson & Gert, kabouter Plop en anderen studio 100 figuren de boventoon. Tegenwoordig luistert Joran het liefst naar allerlei uitheemse muzikanten afkomstig uit Engelstalige taalgebieden of zeer lokale Limburgse artiesten.

Als laatste hebben we onze coördinator Rosa vanuit het bestuur nog rondfladderen. Deze meis zingt net zo veel als ze ademt, wat haar niet altijd in dank wordt afgenomen als ze de rust in het Aliashok weer eens verstoort. Ze is een van de weinigen met commissie-ervaring, maar samen met zes geweldige commissieleden aan haar zij zal ze deze commissie op poten zetten!

Tot op de volgende MusiCie activiteit!

 

Voorzitter: Koen
Secretaris: Laura 
Penningmeester: Jesse 
PR-leden: Enora en Rosalie 
Algemeen lid: Joran 

Coördinator: Rosa van den Bos
Contact: musicie[at]aliasweb.nl