Hey lieve Aliassers! Super leuk dat je er weer bent deze week. Afgelopen week woensdag 10 maart had de Eco&Educacie een super leuke activiteit: De duurzame DIY-avond! Deze week had Gwen, die er ook bij was, eens lekker zin om daar wat mensen voor te interviewen en er een mooie RedactieReactie van te maken. Heb je je al je thee gemaakt? Mooi, kom snel zitten! Hier is hij dan, het artikel van Gwen en de lieve Aliassers die ze heeft geïnterviewd, hun RedactieReactie: De duurzame DIY-avond!

Veel leesplezier!

“Een ontzettend gezellige avond waarin we spannend samen brouwseltjes maakten, zoals dat bij geen Alias-activiteit van te voren nog is gedaan.”

Mengen, smelten en smeren of proeven maar! Je zou het bijna alchemie voor dummies kunnen noemen. Dit was voor de Alalos-redactie de duurzame DIY-avond van de Eco&Educacie: Een ontzettend gezellige avond waarin we spannend samen brouwseltjes maakten, zoals dat bij geen Alias-activiteit van te voren nog is gedaan. Eerst kregen we van de Eco&Educacie prachtig samengestelde pakketten in huis (thanks Kim!), waarbij we konden kiezen tussen het opfrispakket of het face-care pakket. Relaxed stilzitten met een masker op heb ik vaak het geduld niet voor, maar behoorlijk nieuwsgierig naar het verduurzamen van de dingen die ik elke dag tegenkom in de badkamer, was ik wel. Ik had maar één keus: Het opfrispakket. Want hoe maak je duurzame deo, tandpasta en droogshampoo? Ik moest het weten!

Dus, daar stond ik dan in de keuken. Ik had de weegschaal en schaaltjes voor me, waterkoker links en de laptop met receptjes op het scherm daarnaast. De ingrediënten van mijn opfrispakket had ik allemaal al uitgepakt en klaargezet. Duurzame deodorant, tandpasta en droogshampoo, here I come!! Snel gingen we met z’n allen, Aliassers, niet-Aliassers, iedereen, aan de slag. Terwijl anderen de mooiste brouwseltjes aan het maken waren, was ikzelf er toch wel behoorlijk (op een leuke manier) mee aan het prutsen. Ik zal eerlijk zijn. Een meester in de alchemie zal ik zeker niet worden, maar fan van die rustgevende geur van lavendelextract was ik zeker. Daarom ben ik blij om te zeggen dat van de drie receptjes, in ieder geval mijn deodorant is gelukt. Een lekkere deo, heerlijk ruikend naar lavendel, die ik, heerlijk prutsend, ontzettend leuk vond om te maken.

Maar nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar wat anderen vonden van de duurzame DIY-avond en van de receptjes… Om nog even in het thema te blijven van de RedactieReactie, begin ik bij één van de eindredacteuren van de Alalos. Joëlle, wat gezellig dat jij er ook was! Wat vond je van de avond? Had jij ook deo die zo lekker naar lavendel rook?

Joëlle: Ja, ik kon niet kiezen, dus ik heb zowel lavendel als pepermunt in m’n deo gegooid! Het ruikt heel lekker en voelt ook ontzettend zacht op je huid. Ik probeer al een tijdje minder plastic te gebruiken, dus deze recepten kwamen heel goed van pas 🙂 Zeker aangezien ze zo makkelijk te maken waren! Na afloop hebben we nog even gekletst en online Scribble gespeeld, waarbij we weer hard konden lachen om elkaars barre tekenskills. Kortom, een gezellige en leerzame avond!

Helemaal mee eens Joëlle! Nou had ik zelf wel ruzie met het flesje van m’n pepermuntextract (met als resultaat tandpasta zonder pepermuntsmaak, oeps?), maar ook ik ben heel blij met deze receptjes. En het online scribblen was echt helemaal super! Zoals altijd kwamen er weer prachtige meesterwerken voorbij, van abstract tot cartoon, en waren we weer heerlijk fanatiek aan het raden. Which reminds me, Joran! Ook het bestuur was erbij en toen we de droogshampoo gingen maken, wist hij niet wat hij hoorde. Droogshampoo? Wat een uitvinding! Hij wilde het meteen proberen. Nu we inmiddels weer een weekje verder zijn, ben ik wel benieuwd: Joran, ben je nog steeds zo’n fan van je zelfgemaakte droogshampoo?

Joran:  Jaa, die droogshampoo is echt geweldig ja! Ik heb hem nu een paar keer gebruikt en volgens mij doet ie precies wat ie moet doen. Als m’n haar wat vettig is gooi ik wat van dat spul erin en dan kan ik er zo weer tegenaan. Het is echt ongelooflijk!

Dat klinkt heerlijk positief, Joran! Daar zal de Eco&Educacie vast ook blij mee zijn om dat te horen. Jullie horen het lieve Aliassers, de droogshampoo is een groot succes! Zou hetzelfde gezegd kunnen worden over de tandpasta? Van het opfrispakket scheen dit toch wel het moeilijkste receptje te zijn…

Bente, is bij jou de tandpasta gelukt? En wat vond jij van de avond?

Bente: Ja! De tandpasta was gelukt, maar ik vond hem niet zo fijn om te gebruiken, dus uiteindelijk heb ik hem helaas weg moeten doen… Maar hij rook wel heel lekker en ik vond het wel heel leuk om te maken! Sowieso vond ik het leuk om weer met wat mede-aliassers te zijn en lekker beetje je handen vies te krijgen was ook erg geinig! En de geur van mint en lavendel in m’n kamer zeg ik ook geen nee tegen 🙂

Ah jammer dat de tandpasta niet is gelukt, maar toch wat heerlijk positief over de avond! Ook al lijkt het erop dat het ene product iets fijner is dan het andere product, we hebben een hoop lol gehad met z’n allen op de DIY-avond.

Nou ben ik wel nieuwsgierig naar de lieve Aliassers die het face-care pakket hebben gebruikt. Hadden zij net zo’n lol als wij bij het opfrispakket? Laat ik meteen even stappen naar de hoofdredacteur van de Alalos. Roos! Ik hoorde dat je gevraagd had of je de toner kon drinken?

Roos: Hahahaha ja ik was degene die dat vroeg (het rook namelijk echt heel lekker). Ik had uiteindelijk niet zo veel over, maar ik had een slokje geproefd en dat was toch een beetje alsof ik zeep aan het drinken was.

Oh jakkie, je zegt het en ik proef het bijna. Vond je het wel leuk om je eigen, duurzame toner te maken?

Roos: Ja erg leuk! Niet alleen ruikt het lekker en is het heerlijk verfrissend, maar het was ook heel leuk om je eigen goedje te brouwen. Super simpel en toch een mega leuke activiteit!

Super om te horen, Roos! Maar als je het niet erg vindt, ga ik nu vanwege het woordenaantal meteen eventjes verder naar Robin. Robin, jij bent van de Eco&Educacie, en ik hoorde dat jij de toner wel leuk vond om te maken, maar liever niet wil gebruiken?

Robin: Jaa, ik durf het eigenlijk niet, heb een hele gevoelige huid en heb zelf al toners die ik iets meer vertrouw. Maar ik vond het wel leuk om de toner te maken! De lipscrub was wel echt een groot succes en erg lekker!

Erg lekker, erg lekker… dat doet me denken aan iemand anders van de Eco&Educacie… Els! Lieve Els, hoorde ik nou dat jij tijdens de avond de lipscrub tot snack had omgetoverd?

Els: Ja klopt, dat was ik! Nou was ik wel ook één van de organisatoren, dus maybe biased, maar toch. Wie houdt er niet van suiker, kaneel en vanille?

Ehm, Els, nog even en dan ga ik zelf snacken op die lipscrub… Suiker, kaneel en vanille, dat klinkt wel goed zeg! Werkte hij ook net zo goed?

Els: Ja, hij is heel fijn. Enige nadeel is dat hij wat hard wordt wanneer de kokosolie op minder hoge temperatuur is. Dat zou in de zomer vast geen probleem zijn, maar ik ben wel benieuwd of er een trucje is om dat te voorkomen. Misschien in plaats van kokosolie een ander type olie of boter die wat zachter blijft? Maar dat is voor de volgende keer 🙂

Wacht, hoor ik hier nou een volgende keer? Je weet maar nooit… Tot die tijd, lekker zelf experimenteren met de lipscrub iedereen! Kijken of we voor de zomer een manier vinden om de lipscrub ook op koelere temperaturen wat zachter te houden. Maar voordat we dat gaan doen, laten we eerst eens even kijken of Els als lid van de Eco&Educacie een beetje biased is over de lipscrub en vragen wat een andere Aliasser nou vond van de lipscrub. Waarom niet aan niemand minder dan de persoon die elke week verantwoordelijk is voor het op Aliasweb plaatsen van de artikelen van de Alalos Online? Silke, hoi! Wat vond jij van de lipscrub? En als we dan toch bezig zijn, wat vond je eigenlijk van de avond?

Silke: Ik vond de lipscrub wel chill! Het voelde niet ‘zelfgemaakt’, zoals in vergelijking met andere sugar scrubs en het smaakt inderdaad best lekker hahah

De activiteit vond ik leuk, omdat we nog nooit zoiets eerder hadden gedaan, dus dat was top!

Eyy, ik hoor het al: De lipscrub van de duurzame DIY-avond is een aanrader! Lekker hoor 🙂

Ondertussen ook lekker positief over de avond zie ik. Dat zal de Eco&Educacie wel leuk vinden, om zoveel positieve berichten te horen!

Maar, uiteindelijk hebben we dan nog één recept over van het face-care pakket wat we nog niet besproken hebben: Het facemasker. Clairie, zou ik mogen vragen, wil jij ons daar iets meer over vertellen?

Clairie: Het maken van het facemasker was aan het begin een beetje uitproberen wat werkte. Al snel merkte ik dat genoeg warm water toevoegen en het mengsel met een lepel stevig doorroeren goed werkte. Toen de textuur vloeibaar genoeg was, heb ik het mengsel ongeveer 10 tot 15 minuten op gehad. Daarna was mijn gezichtshuid heerlijk zacht, maar niet te vettig. Zeker een aanrader!

Dat klinkt super, Clairie! Misschien moet ik toch maar eens het geduld gaan verzamelen om zo’n facemasker ook eens zelf te gaan proberen…

Mocht jij nou één van deze receptjes zelf willen proberen, neem dan snel een kijkje op de insta-pagina van de Eco&Educacie! Afgelopen woensdag (17 maart) hebben zij alle receptjes van de DIY-avond op hun insta-pagina neergezet. Zoals je leest, is het zeker de moeite waard om ze te proberen, of anders in ieder geval even te kijken.

Mocht je de Eco&Educacie nou nog niet volgen op insta, first of all, shame on you (grapje), en second of all, volg ze! Ze heten @eco_educacie_alias. Als je er bent, like dan vooral hun receptjes en als je wil, doe ze maar de groetjes van de Alalos-redactie 🙂 De oude Cultuur&Educacie heeft dit jaar het nieuwe Eco-jasje heel mooi opgepakt en zoals je hoort, heeft de DIY-avond met hun recepten heel positief uitgepakt. Zijn jullie ook zo benieuwd naar hun volgende activiteit? Laat het maar snel aan ze weten. Dat zullen ze leuk vinden!

Gwen Hattem, maar niet zonder de hulp van,

Joëlle Grotendorst

Joran Vaessen

Bente Super

Roos Neuteboom

Robin Benjamins

Els Wentholt

Silke Kamp

Clairie Hondtong

Michiel Salet

Timo Ilbrink

Kim Schouwstra

En natuurlijk ook de inzet van de Eco&Educacie voor hun mooie DIY-avond! Vier van jullie staan hierboven al voor het artikel, maar hieronder wil ik de andere twee leden ook zeker even noemen,

Rosalie Stok

Emma Simmelink

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop