Hey hoi lieve Aliasser,

Klaar met je college? Je boeken opzij gelegd? Als je die vraag met ja en ja hebt beantwoord, klinkt het behoorlijk alsof je weekend hebt. Dat betekent ook dat er op de Alalos Online weer een nieuw artikel op je staat te wachten! In het thema van vaderdag deze week, schrijft Desirée over haar pinkpopavontuur met haar vader in 2015. Veel plezier met lezen!

“Jij zit een formule uit te schrijven en vertelt iets over samengesteld interest; ik focus me op het ontleden van mijn broodje; je formule doet me duizelen.”

Het is zondagochtend, 14 juni 2015. Het is nog vroeg – we zijn vrijwel de enige aanwezigen op het veld. We zitten aan een picknicktafel met een kop thee en één of ander veganistisch broodje. Vóór ons ligt een roze map. Je had beloofd me te helpen met het leren voor de bedrijfskundetoets die ik de volgende dag zou hebben. Jij zit een formule uit te schrijven en vertelt iets over samengesteld interest; ik focus me op het ontleden van mijn broodje; je formule doet me duizelen.

We gingen dat jaar voor mijn zestiende verjaardag naar Pinkpop; het zou ons eerste concert samen zijn. Muziek is altijd ons ding geweest. Ik weet nog hoe boos mama was toen je me een CD met nummers van System Of A Down gaf en ik weet nog hoe boos ze pas écht werd toen ik de CD keer op keer bleef afspelen. Op volume honderd. In een rijtjeshuis. Ik was zes jaar.

Na enkele uren gezwoegd en geploeterd te hebben droog je de ik-snap-het-echt-niet-tranen van mijn wangen en maken we ons klaar om naar de podia te lopen. Je gaat zitten om je benen in te smeren en – ineens begeeft je rug het. Nu sta ik bijna jouw wangen te drogen, maar mijn stoere vader geeft natuurlijk geen kick en meent dat hij ‘nog wel even door kan’.

Nou pap, dat kon je niet. Maar gelukkig was je niet de enige met lichamelijke issues. Onze vriend Dave Grohl had ‘break a leg’ iets té serieus genomen en de Foo Fighters werden gecanceld. We konden naar huis en je ego bleef enigszins gespaard.

Je bijles haalde weinig uit, pap. Ik haalde de diepste onvoldoende van het jaar. Maar de herinnering is een tien waard.

Lieve papa, fijne vaderdag.

Desirée Kruizinga

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop