Hey hoi lieve Aliassers,

Deze week is dan eindelijk het moment daar: zomervakantie! Helaas betekent dat ook dat dit het laatste artikel is wat de Alalos Online dit studiejaar voor jullie klaar heeft staan. In vanaf het begin, tot nèt niet het eind, kijkt Gwen terug op niet alleen de filmavond, maar op het hele jaar Alalos Online. Kijken jullie met haar mee? Lees maar snel verder. Veel leesplezier!

“Is dit artikel dan stiekem de aftiteling van de Alalos Online dit jaar?”

Gisteren was de filmavond. Een super avond, met de prachtige dans van Maayke op de kon-niet-beter-gekozen muziek gemaakt door Leon. Een interessante film die je aan het denken zette (And Then We Danced (2019)), gekeken samen met een groep vol met hele gezellige mensen op een binnenpleintje buiten bijna naast de Dom. De eigenaar van het café, zo beleefd, die ons dekens aanbood zodat we het niet koud zouden krijgen, ons drankjes en fruit gaf, en duidelijk plezier had in het organiseren van de avond (hij organiseert meer van dit soort activiteiten en op verschillende plekken, dus als je geïnteresseerd bent, kijk dan vooral even op de site van Filmtour!). Helaas zorgde m’n laatste trein ervoor dat ik niet bij het nakletsen kon zijn. Toch, ik zou niet vertrekken zonder het maken van de foto voor mijn artikel! Eééén mijn flits die blijkbaar aanstond, verlichtte per ongeluk de hele ruimte… Oeps? Ach ja, scroll maar naar boven en dan zie je de foto die wel is gelukt 🙂

Gisteravond was een mooie avond. Helaas kan ik vandaag niet bij de pilates-les en picknick zijn, maar ik heb gehoord dat Zoey de pilates-instructeur zal zijn (of is geweest, hangt ervanaf wanneer je dit artikel leest natuurlijk), dus het kan niet anders dan dat een super activiteit gaat worden of zijn (, is geweest?). Mocht je dit artikel lezen voordat je pilates-les hebt, veel plezier!

Voor mij is de filmavond dus de laatste activiteit van het jaar en een prachtige afsluiter voor het studiejaar. Er is veel gebeurd dit jaar. Veel was online, maar gelukkig zijn we nu langzaamaan vrijwel weer naar alles in het echt gegaan. Of alles nou in het echt zou zijn geweest of niet, voor mijn rol als webredacteur was zo goed als alles online. Voor een jaartje vond ik dat niet zo erg en ik zou terug willen kijken op een heel mooi jaar Alalos Online. 37 weken aan artikelen, die allemaal mooi waren op hun eigen manier. De ene schrijver liet je lachen, de ander liet je denken, weer iemand anders haalde herinneringen op, deelde ervaringen, weer iemand anders wilde je iets leren, of praatte over Alias-activiteiten, zoals deze dat doet of als RedactieReactie. Als webredacteur was het aan mij om ervoor te zorgen dat we elke week zo’n leuk, nieuw artikel voor de Alalos Online hadden, die de eindredacteuren Jona of Joëlle dan konden nakijken, en die ik dan naar de commissaris Intern Silke met alles erop en eraan stuurde zodat zij alles op de site kon zetten. Ondertussen maakte ik (soms de Alalos-PR Myrthe) de promo voor de Alalos Online, en stuurde ik die dan naar onderwijscommissaris Timo, zodat hij de promo op facebook kon zetten en ik (en heel soms Myrthe) de promo op insta. Graag zou ik hier even bij stil willen staan. Zoals je leest, moest er elke week veel gebeuren, om ervoor te zorgen dat we weer een mooi, nieuw artikel op de site hebben gezet, en daar mooie promo bij hebben gemaakt. Elke week hebben veel lieve TCS’ers daaraan meegeholpen. Silke, Timo, Jona, Joëlle, Myrthe (en Roos en Michiel ook voor jullie meedenken) en alle schrijvers van de Alalos Online, hierbij zou ik jullie hartstikke willen bedanken voor alles wat jullie dit jaar hebben gedaan. Zonder jullie zou de Alalos Online niet zo levendig kunnen zijn en bomvol mooie artikelen zoals die nu is. Ik ben echt heel blij dat ik met jullie samen heb mogen werken dit jaar. Zoals de Alalos Online nu is, ben ik hartstikke trots op ons!

Nu ik erover nadenk, past de foto van het artikel niet alleen goed bij de filmavond, maar ook bij de vorige alinea. We zijn nu bijna bij het einde van dit studiejaar, en dus ook bijna bij het einde van dit jaar Alalos Online. Zojuist heb ik iedereen genoemd die heeft meegewerkt aan de Alalos Online. Wat zie je op de foto? De aftiteling! Iedereen die heeft meegewerkt aan de film. Is dit artikel dan stiekem de aftiteling van de Alalos Online dit jaar?

Ik ga zeggen van wel. En net zoals ik het eerder over m’n ervaringen van de filmavond heb gehad, zo zou ik het ook nog even snel over m’n eigen rol bij de Alalos Online willen hebben. Ik vind het hartstikke leuk dat ik dit jaar de webredacteur van de Alalos Online heb mogen zijn. Van het contact met de schrijvers, tot het maken van de promo, alles vond ik leuk aan mijn rol. In het begin was het natuurlijk even uitzoeken hoe alles werkte. Dat viel ook niet mee, dus hierbij doe ik ook even credits naar de webredacteur Phoenix Koolen van vorig jaar, die zich toen als allereerste heeft bezig gehouden met de Alalos Online. Ik heb zo’n idee dat hij nog veel meer heeft moeten uitzoeken voor de Alalos Online om de Alalos Online überhaupt online te krijgen. Iets wat ik niet hoefde te doen, waardoor ik meteen lekker aan de slag kon gaan met het vinden van de schrijvers voor al die mooie artikelen. Gelukkig heeft de Alalos-redactie me nog een beetje kunnen helpen bij het uitzoeken en vond ik uiteindelijk mijn eigen weg in m’n rol als webredacteur. Het is een rol waar je heerlijk creatief, maar toch ook een beetje sociaal bezig bent. Het mooiste vind ik dan nog wel het eindresultaat. Elke week zie je weer het artikel online staan, de promo die dat lekker op aankondigt op facebook en instagram, en weet je dat de schrijver met al die dingen waarschijnlijk net zo blij is als jij en misschiééén wel nog blijer. Had ik al gezegd dat dat webredacteur zijn leuk is? Ja, dat is het zeker.

Toch kies ik ervoor om volgend jaar wat anders te gaan doen. De Alalos Online neemt namelijk wekelijks ook best wel wat tijd in beslag. Prima als je naast je studie alleen werk hebt, maar ik heb ook andere grootse plannen waar ik lekker mee bezig wil gaan. Wie weet, misschien schrijf ik daar weleens als webschrijver over in een artikel voor de Alalos Online… Als de webredacteur van volgend jaar dat leuk lijkt? Ik ben heel benieuwd naar wat hij of zij wil gaan doen met de Alalos Online, en kijk uit naar alle mooie, nieuwe artikelen die er dan allemaal geschreven zullen gaan worden. Ik ben heel blij met hoe dit jaar van de Alalos Online dit jaar is gelopen en kijk met trots terug op alle mooie artikelen die er geschreven zijn (en stiekem ook wel alle promo die daarbij is gemaakt). Voor nu houd ik me nog even bezig met wat taakjes die het opstarten van de Alalos Online volgend jaar wat makkelijker zullen maken. Daarna is het, ook voor mij, lekker vakantie. Hierbij wens ik jullie allemaal een hele fijne zomervakantie. Wie weet zie ik jullie ooit in een volgend artikeltje?

Gwen Hattem

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop