Jahoe, het is weer weekend! Tijd om Teams af te sluiten, lekker op de bank te ploffen, en te ontspannen. Deze week gaat het bij Alalos Online precies over dat laatste. In Tijd voor jezelf, wat (ont)spannend, schrijft Sophie over hoe spannend ontspannen soms kan zijn, maar legt ze ook uit hoe belangrijk het eigenlijk is. Gelukkig geeft ze haar lezers een paar tips om je hoofd rust te geven. Zo kan jij dit weekend eens een echt momentje rust pakken voor jezelf. Veel leesplezier!

“Ik vind het maar spannend, ontspannen.”

Het staat in elke inspirational quote op Instagram en waarschijnlijk zeg je het zelf ook duizend keer tegen anderen: tijd inbouwen voor jezelf is belangrijk, zorg dat je genoeg ontspant. Ik raak er persoonlijk een beetje triggered van: je kent alle tips, hebt geen zin om ze daadwerkelijk uit te voeren maar echte rust in je hoofd heb je nou ook weer niet. En ik moet je teleurstellen: ik heb geen nieuwe tip. Geen gouden regel waarmee je ineens zonder moeite ontspannen bent en rust hebt in je hoofd, al zijn er zeker dingen die je kan doen die niet eens zoveel werk zijn. Dus ik hoop maar dat dit artikeltje op een moment komt dat je eraan toe bent om weer een reminder te krijgen van dingen die je zelf kan doen om een beetje te ontspannen en op een moment dat je daar ook daadwerkelijk voor open staat.

Je kan natuurlijk voor Netflix gaan, maar ondertussen ben ik er ook wel achter gekomen dat met een schuldgevoel (vanwege uitstelgedrag) een serie bingen niet de ontspanning geeft waar ik echt naar op zoek ben. Terwijl ik eigenlijk met rust in mijn hoofd veel beter in staat ben om productief te zijn en daarnaast meer motivatie heb als ik rustig ben. Het kost even moeite, want als ik het eigenlijk druk heb vind ik het ook best spannend om te gaan ontspannen en al mijn andere taken naast me neer te leggen, maar uiteindelijk heb je er zoveel aan. Het klinkt altijd makkelijker dan het is en iedereen geeft dezelfde tips, maar ik ga ze toch nog een keer herhalen omdat je het niet vaak genoeg gehoord kan hebben.

 • Begin de dag met 15 minuutjes yoga of meditatie. Ik weet dat je misschien liever een kwartier langer slaapt, maar het zorgt echt voor rust in je hoofd en bij mij merk ik de hele dag nog effect in productiviteit.
 • Ga lekker buiten wandelen! Met deze tip word je doodgegooid deze dagen dus ik bespaar je de uitleg.
 • Verwijder Snapchat en Instagram. De hele tijd afgeleid worden is zó niet nodig en ondertussen gaat er zoveel tijd in sociale media zitten. Daarnaast: als je per se op de hoogte wil blijven van alles op The Gram, kan je altijd nog op je laptop online inloggen. Dat maakt de verleiding minder groot omdat je bewuster naar de site moet gaan dan wanneer je de app even snel aanklikt.
 • Schrijf je gedachtes op. Mijn hoofd wordt altijd een stuk rustiger en overzichtelijker als ik opschrijf waar ik aan denk. Dat hoeft niet alleen te zijn als ik ergens mee zit, maar gewoon als ik niet helemaal relaxed ben werkt dit al.
 • Knuffel de sneeuw!! Ik ben verliefd op sneeuw en als je het mij vraagt is een wit pak sneeuw over alles en iedereen buiten het rustgevendste dat er bestaat; alles wordt gedempt, even is de sneeuw het belangrijkste en kan (bijna) iedereen daar gewoon van genieten.

Ik hoop dat het jullie op je eigen manier ook lukt om te proberen te ontspannen, want wat moet je anders nu?

Sophie Vedder

0
  0
  Winkelmandje
  Winkelwagen is leegTerug naar webshop