De ArtCie is voor de kunstzinnigen onder Alias. Ze zullen creatieve activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan het theater, een muziekstuk of een paaldansworkshop... Verder zal de ArtCie het open podium organiseren, maar wat meer laagdrempelige activiteiten, zoals een filmavondje of een Bob Ross schilderavond, staan ook op hun agenda!

De ArtCie is dé commissie die alle kunstgerelateerde en creatieve
activiteiten organiseert. Dat kan bijvoorbeeld een salsaworkshop, knutselmiddag of theaterbezoek zijn. Zelf zijn wij allemaal veel bezig met kunst- en cultuurgerelateerde activiteiten zoals dans, theater en fotografie. Doordat we allemaal wel een eigen onderdeeltje hebben waar we veel vanaf weten kunnen we voor veel afwisselende activiteiten zorgen!

Onze voorzitter Silke is een ware knutselmama en voelt zich dan ook helemaal thuis bij de Artcie! Kunst is een van haar grootste interesses en ze is in haar vrije tijd vaak te vinden met een kwast in haar handen. Zoals het een echte kunstenaar betaamt is ze soms wat warrig, maar ze zorgt er wel altijd voor dat alles is geregeld! Een aanwinst voor de Artcie.

De lieve secretaris Simke zit al bijna heel haar leven op kunstschaatsen, een unieke hobby, die laat zien hoe breed kunst is. Ze gaat los bij karaoke want ze houdt onwijs van zingen, maar ook van dansen en musicals bezoeken. Bovendien notuleert ze als de beste, wat zouden we zonder onze geliefde aapjes moeten?!

Om ervoor te zorgen dat alles financieel op orde is en blijft heeft de ArtCie haar penningmeester, namelijk Lotte. Zelden zal je deze meid zonder oortjes in op straat rond zien lopen, ze is dol op muziek in bijna alle genres, van Broadway musicals tot rockbandjes. Daarnaast tokkelt ze in haar vrije tijd wat op haar gitaar, maar dat zegt ze nooit te hard, want ze is niet heel goed. Ze houdt ook van films en vindt het leuk om zo nu en dan eens creatief te doen met verf (lees: Bob Rossige schilderijtjes maken).

Één van onze twee PR-leden is Coosje, een enthousiaste eerstejaars TCS’er en Aliasser. Zoals ze zelf zegt, zijn de posters en facebookomslagen die ze voor de ArtCie activiteiten maken op zichzelf al écht *Art, cie* je wel toch (snap je.. CIE/zie je wel toch,.. ArtCie..). Naast slechte woordgrapjes houdt ze ook van zingen, knutselen, theater en het wagen van een dansje op o.a. ABBA.

 

Ons tweede PR-lid is Claire, degene op de foto met wenkbrauwen als ogen, that’s her. Wanneer ze niet hard aan het studeren is, kun je haar vinden op haar kamer met haar ukelele. Verder houdt ze van theatervoorstellingen, museums en concertjes bezoeken en is ze met haar lieve uitstraling een fijne toevoeging aan de commissie.

 

Ons algemeen lid Lieke kan ontzettend genieten van culturele uitjes, en dat samen doen met studiegenootjes maakt het voor haar alleen nog maar leuker. Het liefste gaat deze meid naar arthouse films of musea met gave tentoonstellingen of een inspirerend theaterstuk, ze kan veel waarderen. Ze zal zich dit jaar inzetten om veel toffe culturele uitjes te regelen door in de commissie bij te springen waar nodig.

Ons tweede algemene lid Fien is 21 jaar oud en is naast Alias ook lid van ViaKunst (onze borrelgenoten!). Ze speelt ukelele, is inmiddels een professionele plantenmoeder en houdt zich veel bezig met creatief schrijven. Ze gaat in haar vrije tijd veel naar theatervoorstellingen en musea en wil deze voorliefde met leuke mensen van Alias delen via de ArtCie.

Dan als laatste, onze altijd zingende en dansende coördinator Rosa. Deze meis heeft naast 5 jaar toneelervaring ook een jaar ArtCie-ervaring, waardoor deze 8 meiden de stijgende lijn van de ArtCie alleen nog maar verder zullen doorzetten. (Ook al gaat het natuurlijk om het proces en niet om het resultaat, zoals we leren van de RelaxCie) Als bestuurslid zal Rosa de commissie coördineren en ervoor zorgen dat er genoeg kunstzinnige activiteiten gepland worden, because don’t we all need them ArtCie activiteiten?!

Tot de volgende ArtCie activiteit, en -zoals Bob Ross het zo mooi zegt- until then, from all of us here, I wish you happy painting!

Voorzitter: Silke
Secretaris: Simke
Penningmeester: Lotte
PR-leden: Coosje & Claira
Algemene leden: Lieke & Fien

Coördinator: Rosa van den Bos
Contact: artcie[at]aliasweb.nl