De KookCie van dit jaar zorgt wederom voor de lekkerste baksels, lamme lunches én als klap voor de vuurpijlen een spectaculair kerstdiner. Dit alles wordt tot en met januari gedaan door vijf enthousiastelingen die een prachtige mix van eerste- tot en met vierdejaars TCS’ers vormen.

KookCie 2017-2018

Voorzitter: Eva Bos
Secretaris: Vivian Buers

Penningmeester: Eva van den Hazel
Pr: Ludmilla Coornstra
Algemeen lid: Merijn van Bruggen

Coördinator: Maartje Collaris

Contact: kookcie[at]aliasweb.nl

De KookCie van dit jaar zorgt wederom voor de lekkerste baksels, lamme lunches én als klap voor de vuurpijlen een spectaculair kerstdiner. Dit alles wordt tot en met januari gedaan door vijf enthousiastelingen die een prachtige mix van eerste- tot en met vierdejaars TCS’ers vormen.

De voorzitter van de commissie is Eva, die zeker in het bos (getuige haar achternaam) haar vrouwtje wel staat. Daar aangekomen weet ze als echte cheffin wel raad als er op een kampvuurtje iets klaargemaakt moet worden en weet ze de mooiste creaties te maken. De kampvuurtechnieken van deze prachtige derdejaars komen trouwens goed van pas bij het kerstdiner, waar een knapperend haardvuur de gehele avond zal branden!

De secretaris én tevens de coördinator van de Orde van de Roze Koek is Vivian Buers, die naast de KookCie ook nog etaleert in de Opleidingscommissie van TCS. Als coördinator van de eerdergenoemde Orde zorgt zij ervoor dat iedere woensdagmiddag om 12 uur versgebakken taarten in het Aliashok te verorberen zijn. Zelf kan ze trouwens ook wel wat van dat bakken, hoewel haar grootste kookblunder misschien anders doet vermoeden: Vivian kan namelijk zelfs een oven in brand zetten.

Penningmeester van de KookCie is dé ervaringsdeskundige wat betreft financiële bezigheden op het gebied van lekkernijen. Eefje-Wentelteefje van den Hazel zorgt naast de nodige gezelligheid en financiële zekerheid namelijk voor het tweede jaar op rij dat de KookCie schittert als nooit tevoren. 

De PR-bezigheden staan dit jaar op het conto van Ludmilla Coornstra. Als enthousiaste eerstejaars zorgt zij ervoor dat er weer verse kracht in de KookCie is gekomen én weet ze als geen ander hoe je dropveters in baksels tot een heerlijke combinatie kunt maken. Ook voor een perfecte appeltaart (zonder rozijnen, welteverstaan) kan je bij Ludmilla goed terecht.

Algemeen lid Merijn van Bruggen completeert de KookCie dit jaar, maar hoe hij daarbij is gekomen is ieder lid van de KookCie eigenlijk een raadsel. Een greep van hoogtepunten uit zijn roemrijke historie als chefkok zijn het op de grond laten vallen van een volle pan met aardappeltjes, het niet opkloppen van eiwit waardoor gerechten altijd in elkaar blijven vallen maar misschien is het meest tekenend wel dat zijn smaakpapillen het gelukkigst worden van het simpelste gerecht op aarde: een patat mayonèès.

Penningmeester Maartje coördineert bovenstaand stelletje geregeld vanuit het bestuur, maar zij behoeft eigenlijk geen nadere uitleg: zij schittert vanzelf natuurlijk al.