De CultuurCommissie neemt Aliassers mee naar allerlei culturele activiteiten, zoals een theaterstuk, een expositie of een nachtelijke kanotocht over de grachten van Utrecht. Of het nou om theater, film, beeldende kunst of iets anders cultureels gaat: de CC kan het organiseren.  Daarnaast ontfermt de CC zich over de prachtige, Cultuurmuur (zowel in het Aliashok, als digitaal). Ook zal de Cultuurcommissie dit jaar de Familiedag op zich nemen, waarop je familie eindelijk kan ontdekken wat je nou eigenlijk precies studeert.

CultuurCommissie 2017-2018

Voorzitter: Myrthe Dijkstra
Secretaris: Nikki Kambeitz
Penningmeester: Meike van der Zee
PR: Lente Venderink
Cultuurmuur: Esmee Stam

Coördinator: Jinke van der Lubbe

Contact: cc[at]aliasweb.nl

Myrthe: Als voorzitter is Myrthe van alle markten thuis, maar van gamma en bèta houdt zij niet zo, dus is ze na een jaar van de LAS-buufjes overgestapt naar TCS. Dit jaar zal zij de Cultuurcommissie aansturen en tegelijkertijd haar eigen kennis een beetje opfrissen. Musea bezoekt zij graag, maar daar heeft ze helaas nooit geld voor; concerten daarentegen zijn wel altijd betaalbaar voor Myrthe.

Nikki: Nikki is onze secretaris in de Cultuurcommissie. Ze houdt ervan om nieuwe activiteiten aan te dragen, vooral met betrekking tot theater en dans. Zij ziet de Cultuurcommissie zich het komende jaar verder ontwikkelen door zoveel mogelijk diverse culturele activiteiten te organiseren en heeft heel veel zin om in teamverband te werken aan originele activiteiten.

Meike: Meike is dit jaar penningmeester van de Cultuurcommissie. Zij is 18 jaar oud, eerstejaars en komt uit Lochem. Meike heeft veel zin in alle activiteiten die we tot nu toe op de planning hebben staan en hoopt dat er ergens dit jaar nog een datum komt waarop de hele commissie kan voor een commissie-uitje.

Lente: Met Lente in de Cultuurcommissie breekt het lentezonnetje door. Zij is 19, géén tandartsassistente, komt uit Nijmegen en verzorgt de PR. Kunst en cultuur zijn altijd al haar ding geweest en zij past dus goed in de Cultuurcommissie. Zij kijkt naast het organiseren van de Familiedag het meeste uit naar het organiseren van een bezoekje aan een leuke voorstelling dit jaar.

Esmee: Esmee verzorgt dit jaar de Cultuurmuur in het Aliashok. Haar creativiteit zie je dus niet alleen terug in haar interesse voor kunst, maar ook in de composities die ze creëert op de muur. Esmee’s positiviteit (en gigantische kamer) zorgt voor veel gezellige momenten in de Cultuurcommissie.

Jinke: Jinke is de coördinator van de Cultuurcommissie en is simpelweg een schat.