Dit jaar organiseert de BRC weer een heerlijke reis van een week. Dit jaar is er een primeur, er is namelijk de mogelijkheid tot voorinschrijving! Vertrouw jij de BRC ook blindelings, dan kun je je nu verzekeren van een plekje voordat de bestemming bekend is. Maar ik beloof je, de bestemming is het waard! De BRC regelt natuurlijk de bestemming en slaapplaats, maar ook een uitgebreid dagprogramma en een lijst met leukste uitgaansgelegenheden.

Buitenlandse ReisCommissie 2017-2018

Voorzitter: Jildou Teerenstra
Vice-voorzitter: Gintarė Maleckaitė
Secretaris: Ilse Goselink
Penningmeester: Leah Bremer
PR-leden: Helga de Gier, Paul van Stormbroek

Coördinator: Saar van der Lugt

Contact: brc[at]aliasweb.nl

Dit jaar gaan we weer op reis met de BRC en een leukere groep kun je nergens vinden. De BRC wordt dit jaar geleid door Jildou. De favoriete vakantie van Jildou is een combinatie van veel zien en lekker relaxen. Dit natuurlijk het liefst in een warm land. Ze wil vooral een niet te druk programma, zodat je ook nog hele onverwachte dingen tegen kan komen. Portugal en Spanje passen hier heel goed bij en het liefst eet ze dan ook de hele vakantie lang tapas en drinkt daarbij Sangria. Verder eet ze als toetje/ontbijt graag een Pastéis de Nata en vindt ze het ook heel fijn om lekker op het strand te liggen. Deze foodie zal ervoor zorgen dat niemand hongerig naar bed zal gaan.

Jildou wordt geholpen door vicevoorzitter Gintarė. De ideale vakantie van Gintarė zou een stedentrip zijn langs haar favoriete steden in Europa. Lekker van de zon genieten, bezienswaardigheden bezoeken, genieten van Pastéis de Belém en een dag doorbrengen in Sintra. Samen met Gintarė kun je dan ook langs de bijzondere plekjes van de stad lopen.

Om ervoor te zorgen dat alles een beetje betaalbaar blijft, houdt Leah een goed oog op de financiën. De perfecte vakantie is voor Leah een vakantie met veel afwisseling. Leuke stadjes bezoeken, winkelen, de cultuur opsnuiven, iets avontuurlijks doen, de natuur in gaan, maar ook zeker even helemaal niets doen om écht te kunnen uitrusten. Een goed boek en veel spelletjes zijn trouwens wel echt een must.

Ilse zorgt er als secretaris voor dat niemand vergeet wat er gedaan moet worden. Haar ideale vakantie zou naar een stad zijn, waar het lekker warm is en waar veel bezienswaardigheden zijn. Hier zou ze dan overdag veel te vinden zijn en dan zou ze ’s avonds op een terrasje gaan zitten met een wijntje. Als je de stad een beetje zat wordt kun je samen met Ilse een dagje erop uit. 

Een commissie is natuurlijk niet compleet zonder een goeie PR, dit jaar zijn er dan ook twee PR-leden. Als eerste hebben we Paul. Paul gaat het liefst naar Schotland om stadjes te bekijken en de omgeving op te snuiven. Hierbij is het natuurlijk heel belangrijk om de lokale kroegen te ontdekken en daar de lokale drankjes te proeven, met hem kan je dan ook mee op zoek naar de leukste kroegjes. Een vakantie is ook niet compleet zonder een bezoek aan een paar musea over de geschiedenis van het land. Last but not least hebben we de andere helft van de PR: Helga. Een perfecte vakantie betekent voor Helga even lekker tot rust komen in de natuur. Het liefst leest zij de hele vakantie lang boeken, natuurlijk afgewisseld met een beetje sightseeing. Een vakantie is nooit compleet zonder een oud stadje te bezoeken. Samen met Helga kun je de historische plekken van de stad bekijken.