De BRC, een heus begrip binnen Alias! Ook dit jaar gaat deze commissie de handen weer uit de mouwen steken om jullie een geweldige week op pad te bezorgen! Wil je zeker zijn van een plekje? Zorg dan dat je je inschrijft tijdens de voorinschrijving, tegen een aanbetaling van maar €100. Waar zorgen wij als BRC voor? De vlucht natuurlijk, een dak boven je hoofd, een paar gezellige, leerzame en ontspannende activiteiten en last, but not least, krijg je van ons ook nog eens een overzicht van de chillste activiteiten, eettentjes, barretjes en uitgaansgelegenheden!

Maar welke toppers gaan dit jaar voor deze geweldige reis zorgen? Lees snel door, zij zullen zich nu gaan voorstellen! Te beginnen bij de voorzitter, Jeremy, in de volksmond ook wel Jer of Joyce genoemd. Deze jonge wereldreiziger heeft als doel alle landen van de wereld te bezoeken en is hiermee dan ook al aardig op weg. Op zijn palmares staan plekken als Zuid-Afrika (waar hij helemaal verliefd op is), Swaziland, Thailand, Myanmar, Laos, de USA, Marokko, Egypte en daar komt met Kerst Ecuador nog bij. De ideale reis voor Jeremy bestaat uit een complete mix van de hustle and bustle en het winkelaanbod van steden, het tot rust komen op het platteland of het strand, het avontuur in de wat ruigere gebieden en de echte ziel van het land vinden.

Gaan we door naar onze secretaris: Mees! Deze gezellige, muziekliefhebbende en Southpark- kijkende Schiedammer zorgt ervoor dat alles wat in de vergaderingen wordt gezegd op (digitaal) papier komt te staan. Op reis bezoekt hij het liefst zo veel mogelijk dingen en probeert hij het meest rare eten. Natuurwandelingen zijn zijn favoriete uitstapjes maar een avondje stappen hoort er volgens hem ook bij! De leukste plekken waar Mees tot nu toe is geweest zijn Vietnam en Canada. Verder zou hij heel graag nog een roadtrip doen door de VS in zo’n brede oude Amerikaanse auto!

Ons dynamische duo Esmee en Daan verzorgen de PR van dit jaar. Daan is 20 jaar en komt uit het boerse ‘Noorden’. Hij houdt van extreem slechte Rom-Coms, Spongebob-Koeken, gekke vissershoedjes, voetballen op laag niveau, de Speld lezen en geld wegsluizen bij Zalando. Hij heeft niet al te veel reiservaring, maar dat wil niet zeggen dat reizen niets voor hem is! Daan is wel al op een aantal plekken in Europa geweest, waar hij zoveel mogelijk culturen heeft proberen te leren kennen en zoveel mogelijk verhalen wilde horen. Hij zou echter erg graag een keer naar Australië willen om zijn familie op te zoeken, maar voor wat minder voor de hand liggende plekken en dingen als ver afgelegen Aziatische dorpen en extreme sports in bijvoorbeeld Oost-Europa deinst hij ook zeker niet terug! Onze lieve blondine Esmee is een echte cultuursnuiver. Op reisjes gaat ze altijd op zoek naar de mooiste kerkjes en musea. Dit is ook niet heel gek met haar vakken richting oude kunst, middeleeuwen en archeologie. Het meeste onder de indruk was ze van de prachtige mozaïeken in Ravenna. Naast kunst en cultuur houdt ze (net als ieder ander persoon op aarde) ook van slapen en wijn.

Vivian zorgt ervoor dat jullie zuurverdiende centjes juist besteed worden! Zij is dit jaar namelijk de penningmeester van de BRC. Naast het maken van financiële overzichten houdt zij natuurlijk ook van reizen; het verste waar ze ooit geweest is is de Filipijnen, maar haar favoriete land is toch iets dichter bij huis. Engeland heeft haar hart al vroeg veroverd, met zowel drukke stedentripjes als roadtrips over het platteland. Ze heeft ontzettend veel zin om met jullie de nog onbekende locatie te gaan ontdekken!

En last, but surely not least, hebben we onze vliegende keep Kim! Deze ‘Southern Belle’ komt uit ’s- Hertogenbosch en zit vol Brabantse gezelligheid en avontuur! Muziek is een van haar grote passies, ze werkt niet voor niets in een platenzaak. Verder houdt ze van lezen, koken, honden, gezellige dingen doen (want ja, ze is en blijft een Brabantse) en Netflix. Wat Kim super gaaf vindt aan reizen is dat ze alles kan doen wat ze wil en dat er amper grenzen zijn aan het avontuur en ontdekken van nieuwe dingen! Ze is nog niet op heel veel plekken geweest, maar afgelopen zomer is ze twee maanden in Ecuador om rond te trekken en vrijwilligerswerk te doen in een dierenopvang, de leukste twee maanden van haar leven!

Buitenlandse ReisCommissie 2019-2020

Voorzitter: Jeremy
Secretaris: Mees
Penningmeester: Vivian
PR-leden: Esmee en Daan
Algemeen lid: Kim

Coördinator: Nicolette Faber
Contact: brc[at]aliasweb.nl