Alalos 2019 – 2020
Hoofdredacteur: Maayke

Eindredactie: Roos Neutenboom, Michiel

Notulist: Lola

PR-lid: Myrthe

Webbeheerder: Phoenix


Vormgeving: Klaske, Jetske, Eva Suijker, Elena, Roos, Myrthe
Schrijvers: Mick, Rosa, Henrik, Simone, Roos Ramakers, Mirte, Vivian, Eva, Derksen, Coosje, Roos Neutenboom, Michiel, Phoenix.  

Coördinator: Leon Cronie

Contact: alalos@aliasweb.nl

Vier keer per jaar brengt een groep enthousiaste schrijvers de Alalos, het tijdschrift van Alias, uit. Het tijdschrift richt zich deels op studiegerelateerde onderwerpen en elke editie is dan ook verbonden aan een hoofdrichting binnen de opleiding Taal- en cultuurstudies. Welke cursussen kun je volgen? Hoe begin je in hemelsnaam aan je scriptie? Wat voor stages zijn er allemaal mogelijk binnen TCS? Voor vragen als deze kun je je wenden tot de Alalos, maar het tijdschrift biedt meer. Recensies, essays, uitgaanstips, columns en SOG-tips, de Alalos staat er vol mee.

De Alalos wordt doorgaans gelanceerd op een speciale Alalos Launchborrel in onze stamkroeg ‘t Pandje. Daar kun je een exemplaar bemachtigen, maar ook in het Aliashok kun je er eentje meenemen of je kan ze laten bezorgen. Hieronder kun je de Alalos ook digitaal lezen.

Daarnaast houden we sinds dit jaar AlalosWeb bij. Hier kun je iedere vrijdagmiddag een artikel lezen, geschreven door een mede-Aliasser. Dit wisselt wekelijks af tussen proza, opiniestuk, redactie-reactie en vrije ruimte. 

Hey, ik ben Michiel, 21 jaar en eerstejaars TCS’er! Samen met Roos doe ik dit jaar de eindredactie van de Alalos. Op momenten dat ik mijn studieverplichtingen aan het uitstellen ben houd ik mij bezig met lezen, onderzoeken van milieu/geschiedenis/religie of het bingen van een serie. Voor de Alalos schrijf ik zelf stukjes en lees ik als eindredacteur alles na, waarna de vormgevers met hun magische talenten aan de slag kunnen gaan.

Phoenix (22), afkomstig uit het prachtige Nijmegen, is eerste jaars TCS’er en dit jaar schrijver en web-redacteur voor de Alalos. Wekelijks is hij op zoek naar interessante artikelen voor op de website van de Alalos, dus eenieder die journalistieke faam wil genieten kan zich bij hem melden, of een artikel insturen. Verder maakt hij in zijn vrije tijd graag muziek, heeft hij een zwak voor pijnboompitten, en is hij overtuigd republikein.

Altijd te vinden tussen de bossen of weilanden, of juist dwalend langs de eindeloos hoge appartementen van Kanaleneiland? Dat klinkt als Roos, die samen met Michiel de hoofdredacteur van de Alalos is. Naast ijverig studeren (of dit sarcasme is of niet, is voor eigen interpretatie) is ze graag bezig met allerlei creatief gedoe: van schilderen tot aan borduren en van schrijven tot aan filmen.

Myrthe zat vorig jaar ook bij de Alalos. Dit jaar is ze niet alleen PR en vormgever, maar schrijft ze daarnaast een eigen kookcolumn: ‘Mag ik het recept?’ (allemaal gaan lezen!!), waarin ze familierecepten met jullie deelt. Je kunt haar vaak ergens een boek zien lezen, huisgemaakte koekjes eten of haar zien werken in een boekhandel.

Natuurlijk heeft elke commissie ook een secretaris nodig en bij de Alalos  is dat Lola. Deze 18-jarige eerstejaars woont nog thuis in Deventer maar hoopt gauw een stekkie te vinden in Utrecht (want dat treinen is toch niet altijd heel fijn). Ze houdt erg van lezen en schrijven (vandaar de Alalos) maar realistisch gezien komt het toch een stuk vaker voor dat ze een Friends-aflevering op Netflix aanzet. Verder vindt ze het zeker leuk om samen met vrienden leuke dingen te doen, stedentripjes staan daarbij erg hoog in de ranglijst. Lola heeft het heel erg naar haar zin bij TCS, maar heeft wel heel erg last van de beruchte keuzestress. Waarschijnlijk kiest ze volgend jaar voor het kernpakket De fundamenten van Europa.

Als hoofdredacteur is Maayke degene die alle getalenteerde Alalossers ondersteunt in het proces van schrijven en vormgeven en zorgt zij ervoor dat alle Alalossen uiteindelijk goed en wel aankomen in ’t Pandje voor de launch. Ze is twintig jaar oud, woont in het prachtige Maarssen, en volgt met veel plezier de hoofdrichting Filosofie, Politiek en Maatschappij. Wanneer de filosofie haar eindelijk de neus uitkomt, vind ze het leuk om haar vrienden te zien, te dansen, naar musea of het bos te gaan, en om foto’s te maken van de wereld om haar heen. Maar in de praktijk ploft ze meestal gewoon neer op de fijne banken in het Aliashok, wat ook heel leuk is. Ook wilt ze weer beginnen met schilderen, maar daarvoor moet ze eerst doeken halen, wat ze al een tijdje uit aan het stellen is (typisch). 

 

Archief