Alias organiseert het hele jaar door tal van activiteiten. Deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd. Een commissie bestaat over het algemeen uit 5 à 6 Aliassers en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De commissies worden centraal gecoördineerd door het bestuur. Wil je meer weten over onze commissies klik dan op het icoontje. Hier vind je meer informatie over de samenstellingen van 2020 – 2021.

* Voor de Alalos geldt dat, indien je je voor de zachte kern aanmeldt, je je ook voor een andere commissie kan aanmelden

Activiteitencommissie

De Activiteitencommissie (AC) is een commissie, die niet gekoppeld is aan één specifiek thema of interesse-gebied. De AC heeft hierdoor wat meer bewegingsvrijheid in het soort activiteiten dat het wil organiseren. Wel heeft de AC een aantal vaste activiteiten, dat elk jaar terugkeert. Zo organiseert de AC (normaalgesproken) in november het Kleumweekend, waarbij je met een aantal Aliassers afreist naar een kampeerboerderij voor een weekend met veel spelletjes en gezelligheid. Ook organiseert de AC vaak een goede doelen-actie (vorig jaar was dit een Valentijnsactie voor de Hartstichting) en een Alias-versie van Wie is de Mol? Dit jaar zal de AC zich bezig gaan houden met het organiseren van een breed aanbod aan activiteiten, digitaal en fysiek waar mogelijk!

Meer over de AC

AcquisiCie

De AcquisiCie is het verlengstuk van de Commissaris Extern. Er wordt in deze commissie op zoek gegaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden, ook is de AcquisiCie bezig met alumni en richt zich eveneens op de subsidies! Het is dus een andere commissie dan de rest, en misschien ook wat serieuzer, maar daarom zeker niet minder leuk!

Meer over de AcquisiCie

Alalos

Vier keer per jaar brengt een groep enthousiaste schrijvers de Alalos, het tijdschrift van Alias uit. Het tijdschrift richt zich deels op studiegerelateerde onderwerpen en elke editie is dan ook verbonden aan een hoofdrichting binnen de opleiding Taal- en cultuurstudies. Welke cursussen kun je volgen? Hoe begin je in hemelsnaam aan je scriptie? Wat voor stages zijn er allemaal mogelijk binnen TCS? Voor vragen als deze kun je je wenden tot de Alalos, maar het tijdschrift biedt meer. Recensies, essays, uitgaanstips, columns en SOG-tips, de Alalos staat er vol mee. De Alalos wordt doorgaans gelanceerd op een speciale Alalos Launchborrel in onze stamkroeg 't Pandje. Daar kun je een exemplaar bemachtigen, maar ook in het Aliashok kun je er eentje meenemen of je kan hem laten bezorgen.

Daarnaast houden we AlalosWeb bij. Hier kun je iederen vrijdagmiddag een artikel lezen geschreven door een mede-Aliasser. Dit wisselt wekelijks af tussen proza, opiniestuk, redactie-reactie en vrije ruimte.

Ook kun je oude uitgaves online bekijken door op het icoontje te klikken!

Meer over de Alalos

ArtCie

Als jij je in je dagelijks leven bezighoudt met kunst in welke vorm dan ook, is de ArtCie misschien wel wat voor jou. De ArtCie organiseert eigenlijk geen vaste activiteiten, maar wel veel uiteenlopende activiteiten rondom diverse kunst gerelateerde zaken, zoals theater, dans, beeldende kunst en alles daaromheen. Vorig jaar heeft de ArtCie een succesvolle Bob Ross-schilderavond georganiseerd, maar ook een bezoek aan het theater en een heuse vulva-cakejes workshop . Het is dus een brede commissie waar je veel kanten mee op kunt. Als jij het warm krijgt van van kunstzinnige activiteiten of nu al enthousiast wordt met nieuwe creatieve ideeën, leef je uit bij de ArtCie!

Meer over de ArtCie

Buitenlandse Reiscommissie

Eens per jaar gaat Alias een week lang op reis. De bestemming? Op dit moment is die nog onbekend! De Buitenlandse Reiscommissie is verantwoordelijk voor de bestemming, slaapplaatsen en een dagprogramma. Samen met ouderejaars zorg je als eerstejaars voor een toffe reis. Alias is inmiddels al in Dublin, Praag en afgelopen jaar in Bari en Napels geweest. Het is dankbaar werk, omdat het voor velen toch wel een hoogtepunt van het Aliasjaar is. Wil jij ons verrassen met een nieuwe geweldige bestemming? Meld je dan zeker aan voor de BRC!

 

Meer over de BRC

Eco&Educacie

Deze commissie is dit jaar in een nieuwe vorm dan we gewend zijn. Vorig collegejaar was dit nog de Cultuur&EducaCie, maar dit jaar is gekozen voor een nieuwe opzet. Aan deze commissie de eervolle taak om het thema duurzaamheid onder de Aliassers te brengen! Zo kunnen Aliassers nóg meer betrekken bij het nadenken over duurzaamheid en hoe we Alias zo duurzaam mogelijk kunnen krijgen. Daarnaast is het aan deze commissie om te laten zien dat educatieve activiteiten ook leuk kunnen zijn. De Eco&EducaCie heeft onder andere de taak om de jaarlijkse familiedag te organiseren. Op deze dag krijgt de familie van de Aliasser de kans om zich onder te dompelen in de wondere wereld van Taal- en cultuurstudies.

Meer over de Eco&EducaCie

Food&FitCie

De Food&FitCie is sinds dit collegejaar een nieuwe commissie die twee in de vergetelheid geraakte commissies combineert. De naam zegt het al, de Food&FitCie houdt zich bezig met alles wat met lekker eten en bewegen te maken heeft. Dit gebeurt soms in combinatie bij bijvoorbeeld het welbefaamde Diner Roulé waarbij Aliassers in duo's door Utrecht fietsen om te dineren bij andere Aliassers thuis. Maar dit uit zich ook in andere activiteiten zoals een kerstdiner of een dansworkshop. Dus, houd jij van koken, bakken, bewegen of gewoonweg lekker eten? dan is de Food&FitCie de perfecte commissie voor jou!

Meer over de Food&FitCie

MusiCie

Deze kersverse commissie is nieuw dit studiejaar, de MusiCie is volledig gericht op muziek. Wij hebben gemerkt dat veel Aliassers met muziek bezig zijn, op welke manier dan ook, dus dat er veel animo was voor een muzikale commissie! Je hoeft als commissielid van de MusiCie géén instrument te kunnen bespelen, al mag dat natuurlijk wel. Deze commissie zou bijvoorbeeld een djembé-workshop of een DJ-workshop kunnen organiseren, maar ook bijvoorbeeld jamsessies. Bij andere studieverenigingen schijnt dit al succesvol gedaan te worden, er kan vanuit deze commissie bijvoorbeeld worden samengewerkt met andere commissies of verenigingen om krachten te bundelen met nieuwe gezichten. Er zijn veel mogelijkheden en de commissie staat volledig open voor allerlei spannende ideeën!

Party&Co

Zin om met een gezellige commissie de leukste feestjes van het jaar te organiseren? Kom bij de Party&Co! Als nachtbrakers zetten we mooie feestjes neer in het K-Sjot, Club Maggy en wie weet waar nog meer... Meestal zijn deze feestjes met andere studieverenigingen, dus dan kunnen we lekker uitpakken. We zijn dan ook niet vies van themafeestjes, zoals Trippen in de Tropen of Alias Vegas. Een feestje is niet compleet zonder foute muziek, goedkope drank EN tosti’s. Ja, tosti’s zijn er altijd bij Alias. Dus, heb jij gouden ideeën voor spannende thema’s en zin om mooie feestjes te organiseren? Join the Party&Co!

Meer over Party&Co

RelaxCie

De RelaxCie is de commissie die ideaal is voor mensen die willen helpen ontspannen activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan lekker wandelen door het bos, geitjes knuffelen, of een keertje mediteren of een workshop beter leren studeren. De RelaxCie besteedt dus aandacht aan studentenwelzijn en met deze commissie willen we Aliassers ontspanning bieden in stressvolle tijden. Als jij heel goed weet wat de beste manieren zijn om met z’n allen heerlijk te relaxen en tot rust te komen, dan is dit een hele leuke commissie voor jou!

Meer over de RelaxCie

ShowCie

De ShowCie is de commissie die normaalgesproken in samenwerking met USLAS Atlas (de studievereniging van Liberal Arts and Sciences) een eigen musical-productie in elkaar gezet. Voorbeelden van afgelopen jaren zijn Grease en Mamma Mia. Vanwege de huidige omstandigheden is ervoor gekozen om de opzet van de ShowCie tijdelijk te veranderen. Dit jaar houdt de ShowCie zich namelijk met allemaal leuke musical-gerelateerde activiteiten gedurende het gehele jaar!

Meer over ShowCie

TripCie

De TripCie organiseert verschillende tripjes naar het buitenland, die korter zijn dan de grote reis van de BRC. Zo ging Alias het afgelopen jaar naar Leuven in België, wat super leuk was! Een vast onderdeel van de TripCie is het liftweekend: een uitdaging waarbij je in duo’s naar een bestemming probeert te liften. Ieder duo probeert in zo min mogelijk tijd op de plaats aan te komen, nadat de bestemming op de dag van vertrek is bekendgemaakt. Een recept voor avontuur!  Afgelopen jaar kon het liftweekend helaas niet doorgaan, maar we hopen op nieuwe kansen dit jaar! Zin om de organiserende taak van deze gezellige getaways op je te nemen, samen met een groepje andere gemotiveerde Aliassers? Dan is de TripCie wat voor jou!

Meer over de TripCie

Orde van de Roze Flits

Fotografen op Aliasfeesten zijn van levensbelang en daarvoor heeft Alias de Orde van de Roze Flits in het leven geroepen. Heb jij het flitsen in de vingers en zie je het wel zitten om zo nu en dan wat kekke kiekjes te schieten bij één van de activiteiten? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Flits.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Koek

Vind je koken heerlijk, maar hou je minder van de organisatorische kant? Meld je dan aan voor de Orde van de Roze Koek, zodat je een paar keer per jaar je culinaire kwaliteiten uit de kast mag halen voor een heerlijke taart.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Tap

Kun jij goed biertjes tappen? Als je van feesten houdt, maar minder van de verplichtingen die horen bij een organisatie, geef je dan op voor de Orde van de Roze Tap. Roze tappers krijgen een dienst op een feest in ruil voor een consumptiemuntje.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Plaat

Zonder DJ geen feest! Als jij houdt van draaien, van foute hitjes uit de 00’s tot hiphop, schrijf je dan in voor de Orde van de Roze Plaat. Zo help je de Party&Co uit de brand als ze DJ’s nodig hebben en krijg je als beloning een consumptiemuntje, naast de avond van je dromen natuurlijk.

Meer over Roze Ordes

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop