Alias organiseert het hele jaar door tal van activiteiten. Deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd. Een commissie bestaat over het algemeen uit 5 a 6 Aliassers en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De commissies worden centraal gecoördineerd door het bestuur. Wil je meer weten over onze commissies klik dan op het icoontje. Hier vind je meer informatie over de samenstellingen van 2017 – 2018.

* Voor de Alalos geldt dat, indien je je hiervoor aanmeldt, je ook nog in een andere commissie plaats kunt nemen.

Activiteitencommissie

De AC organiseert het populaire Kleumweekend waarbij wij samen kleumen bij een open haard en een heel weekend lang spelletjes doen. Daarnaast organiseert de AC nog een dagje weg binnen Nederland wat later in het jaar waar met volle teugen van de zon kan worden genoten. Bovendien organiseert de commissie een leuke dagtrip rondom Utrecht! Bovendien neemt de commissie je mee op avontuur in en rondom Utrecht.

Meer over de AC

AcquisiCie

De AcquisiCie heeft het als doel om sponsoren te werven voor activiteiten van Alias, in plaats van zelf activiteiten te organiseren. Dit kan ervoor zorgen dat, zeker bij grotere activiteiten, er weer wat meer geld overblijft voor andere activiteiten. Indien je een vlotte babbel en goeie overtuigingsskills hebt, is de AcquisiCie zeker wat voor jou.

Meer over de AcquisiCie

Alalos

De Alalos is het tijdschrift van Alias dat ieder blok verschijnt en dat telkens gekoppeld wordt aan een van de vele hoofdrichtingen van TCS, maar naast studiegerelateerde ook vrije artikelen bevat. Alalos bestaat altijd uit een enthousiast schrijversteam dat ieder blok bij elkaar komt om te brainstormen over het thema en de artikelen. De schrijvers worden bijgestaan door enkele creatieve vormgevers. Ieder blok wordt de Alalos feestelijk gelanceerd tijdens de Alaloslaunchparty.

Meer over de Alalos

Alter Ego

Alter Ego is de theatersportgroep van Alias. Wekelijks komen zij bij elkaar om te repeteren voor hun improvisatiewedstrijden. In de wedstrijd, waarvan er meerdere per jaar zijn, nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Het publiek geeft de spelers suggesties om mee te nemen in hun scènes. Het publiek en de rechters bepalen wie zich de winnaar mag noemen. Bekijk hier de Alter Ego Facebook-pagina

Meer over Alter Ego

Alumnistichting

De Alumnistichting zorgt ervoor dat afgestudeerden van TCS ook betrokken blijven bij Alias en de opleiding. De commissie organiseert ongeveer driemaal in het jaar activiteiten voor alumni van TCS, stuurt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes over TCS en helpt de secretaris van het bestuur met het bijhouden van het alumnibestand.

Meer over de Alumnistichting

ArtCie

De ArtCie is voor de kunstzinnigen onder Alias. Ze zullen creatieve activiteiten organiseren, zoals bijvoorbeeld een graffiti- of dansworkshop. Verder gaat de ArtCie het open podium organiseren, maar wat meer laagdrempelige activiteiten, zoals een filmavondje of een knutselmiddag, staan ook op hun agenda!

Meer over de ArtCie

Buitenlandse Reiscommissie

Bij Alias wordt er één fantastische week (in de reflectieweek tussen blok 3 en 4 in april) per jaar georganiseerd waarbij men afreist naar het buitenland. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de BRC, die het hele jaar bezig is met het tot in detail vaststellen van deze reis. Zij regelen natuurlijk de bestemming en slaapplaats, maar ook een uitgebreid dagprogramma en een lijst met leukste uitgaansgelegenheden. Voorheen stapte Alias onder andere door Boedapest, Praag en Dublin - maar er is nog genoeg onbekend terrein.

 

Meer over de BRC

Cultuurcommissie

Neemt Aliassers mee naar allerlei culturele activiteiten, zoals een theaterstuk, een expositie of een nachtelijke kanotocht over de grachten van Utrecht. Of het nou om theater, film, beeldende kunst of iets anders cultureels gaat: de CC kan het organiseren.  Daarnaast ontfermt de CC zich over de prachtige, Cultuurmuur (zowel in het Aliashok, als digitaal). Ook zal de Cultuurcommissie dit jaar de Familiedag op zich nemen, waarop je familie eindelijk kan ontdekken wat je nou eigenlijk precies studeert.

Meer over de CC

EducaCie

De EducaCie organiseert studiegerelateerde activiteiten. Zo zullen er interessante symposia worden georganiseerd, maar ook andere activiteiten zoals een pubquiz en een Aliasvariant van de beroemde TedTalks. Verder zal de EducaCie dit jaar de Familiedag op zich nemen, waarop je familie eindelijk kan ontdekken wat je nou eigenlijk precies studeert.

Meer over de EducaCie

FoodCie

De FoodCie zorgt voor overheerlijke versnaperingen tijdens de maandelijkse koffieleute waarbij Aliassers taart kunnen eten in het Aliashok. Menig Aliasser is de FoodCie oneindig dankbaar voor haar Brakke Brunches: het zelfgemaakte voedsel dat in het Aliashok de dag na een feest wordt aageboden. Ook organiseert de FoodCie jaarlijks een Diner-Roulé en een heerlijk kerstdiner. Echter, de FoodCie doet meer dan enkel bakken en koken. Zo kan er bijvoorbeeld een bezoek aan een bierbrouwerij worden georganiseerd, een wijnproeverij gehouden worden of een barista-cursus gegeven worden.

Meer over de FoodCie

Party&Co

Deze nachtbrakers zetten gedurende het jaar een aantal mooie feestjes neer in onder andere het K-Sjot en op de Histosboot. Soms alleen voor Aliassers, maar meestal in samenwerking met andere studieverenigingen. Goedkope drank en foute muziek creëren veelal fantastische verhalen en veelbetekenende foto’s. Binnen no-time brul je Aliasklassiekers mee. De feestjes zijn altijd in thema en Aliassers zijn niet vies van een verkleedpartij, waardoor men er dan ook regelmatig indrukwekkend bijloopt. 

Meer over Party&Co

ShowCie

Is de creatieve commissie van Alias, waarbij eigenlijk alles mogelijk is. Elk jaar organiseren zij activiteiten waarvoor Aliassers hun creativiteit kunnen uiten.Het paradepaardje van de ShowCie is de musical die de commissie zelf schrijft en produceert. Dit jaar zal dit gebeuren in samenwerking met USLAS ATLAS, de studievereniging van Liberal Arts and Sciences.

Meer over ShowCie

TripCie

De BRC is niet de enige commissie die Alias mee op reis neemt: de TripCie doet dat zelfs twee keer, maar een wat kortere periode: een (lang) weekend. Hierbij vertrekt Alias op stedentrip naar een buitenlandse stad. Het tweede reisje bestaat uit een reuzespannende liftwedstrijd, waarvan de locatie pas op de ochtend van vertrek verteld wordt. In koppels lift Alias dan in mei naar een nog onbekende bestemming.

Meer over de TripCie

Orde van de Roze Flits

Fotografen op Aliasfeesten zijn van levensbelang en daarvoor heeft Alias de Orde van de Roze Flits in het leven geroepen. Heb jij het flitsen in de vingers en zie je het wel zitten om zo nu en dan wat kekke kiekjes te schieten bij één van de activiteiten? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Flits.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Koek

De Orde van de Roze Koek bestaat uit de hulpkoks van Alias, en zij staan altijd klaar om bij te springen in de keuken waar nodig. Hou jij niet van het organiseren van activiteiten van bijvoorbeeld de FoodCie, maar ben jij wel bereid om af en toe een culinair hoogstandje neer te zetten? Dan is de Orde van de Roze Koek wat voor jou!

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Tap

De Roze Tap helpt op Aliasfeestjes als echte kroegtijgers, zij springen bij om iedereen te voorzien van een heerlijk frisdrankje, wijntje of van het vloeibare goud!

Meer over de Roze Ordes