Alias organiseert het hele jaar door tal van activiteiten. Deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd. Een commissie bestaat over het algemeen uit 5 a 6 Aliassers en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De commissies worden centraal gecoördineerd door het bestuur. Wil je meer weten over onze commissies klik dan op het icoontje. Hier vind je meer informatie over de samenstellingen van 2017 – 2018.

* Voor de Alalos geldt dat, indien je je hiervoor aanmeldt, je ook nog in een andere commissie plaats kunt nemen.

Activiteitencommissie

De AC organiseert twee weekendjes per jaar, waaronder het populaire Kleumweekend waarbij wij in Zeeland samen kleumen bij de open haard en een heel weekend lang spelletjes doen. Daarnaast organiseert de AC jaarlijks het Zeumerweekend waar met volle teugen van de zon en het water genoten kan worden. Bovendien neemt de commissie je mee op avontuur in en rondom Utrecht.

Meer over de AC

Alalos

De Alalos is het tijdschrift van Alias dat ieder blok verschijnt en dat telkens gekoppeld wordt aan een van de vele hoofdrichtingen van TCS, maar naast studiegerelateerde ook vrije artikelen bevat. Alalos bestaat altijd uit een enthousiast schrijversteam dat ieder blok bij elkaar komt om te brainstormen over het thema en de artikelen. De schrijvers worden bijgestaan door enkele creatieve vormgevers. Ieder blok wordt de Alalos feestelijk gelanceerd tijdens de Alaloslaunchparty.

Meer over de Alalos

Almanakcommissie

Deze sub-Lustrumcommissie verzorgt dit jaar het jaarboek van Alias! 5 jaar aan commissies, activiteiten, en leuke Aliasfeitjes worden door deze commissie opgesteld en uitgebracht in een prachtige Almanak!

Meer over de Almanakcommissie

Alter Ego

Is de theatersportgroep van Alias. Wekelijks komen zij bij elkaar om te repeteren voor hun improvisatiewedstrijden. In de wedstrijd, waarvan er meerdere per jaar zijn, nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Het publiek geeft de spelers suggesties om mee te nemen in hun scènes. Het publiek en de rechters bepalen wie zich de winnaar mag noemen. Bekijk hier de Alter Ego Facebook-pagina

Meer over Alter Ego

Alumnistichting

De Alumnistichting zorgt ervoor dat afgestudeerden van TCS ook betrokken blijven bij Alias en de opleiding. De commissie organiseert ongeveer driemaal in het jaar activiteiten voor alumni van TCS, stuurt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes over TCS en helpt de secretaris van het bestuur met het bijhouden van het alumnibestand

Meer over de Alumnistichting

Buitenlandse Reiscommissie

Bij Alias wordt er één fantastische week (tussen blok 3 en 4 in april) per jaar georganiseerd waarbij men afreist naar het buitenland. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de BRC, die het hele jaar bezig is met het tot in detail vaststellen van deze reis. Zij regelen natuurlijk de bestemming en slaapplaats, maar ook een uitgebreid dagprogramma en een lijst met leukste uitgaansgelegenheden. Voorheen stapte Alias onder andere door Lissabon, Boedapest en Praag - maar er is nog genoeg onbekend terrein.  

 

Meer over de BRC

Cabaretcommissie

Ook ter gelegenheid van het lustrumjaar zal in juni een cabaretvoorstelling plaatsvinden, een avondvullend programma vol sketches, muziek, droge woordgrappen en absurdistisch toneel. Deze avond wordt georganiseerd door de Cabaretcommissie, net als de Almanakcommissie een subcommissie van de Lustrumcommissie. De Cabaretcommissie werkt met spelers, schrijvers, muzikanten, een regisseur, een technicus en een meester in logistieke zaken.  

Meer over de Cabaretcommissie

CreaCie

De CreaCie is de commissie voor en door creabea’s. Deze commissie organiseert creatieve workshops, knutselmiddagjes en kan een helpende hand bieden bij het aankleden van het Aliashok of een activiteit zoals het kerstdiner of een themafeestje. Verder zal de CreaCie dit jaar een open podium organiseren, waarop Aliassers hun talenten kunnen laten zien. Deze commissie wordt dit jaar voor het eerst gevormd en staat dus nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat er veel vrijheid is voor de commissieleden er hun eigen draai aan te geven en ook daar kan je natuurlijk je creativiteit in kwijt! 

Meer over de CreaCie

Cultuurcommissie

Neemt Aliassers mee naar allerlei culturele activiteiten, zoals een theaterstuk, een expositie of een nachtelijke kanotocht over de grachten van Utrecht. Of het nou om theater, film, beeldende kunst of iets anders cultureels gaat: de CC kan het organiseren.  Daarnaast ontfermt de CC zich over de prachtige, Cultuurmuur (zowel in het Aliashok, als digitaal). Ook zal de Cultuurcommissie dit jaar de Familiedag op zich nemen, waarop je familie eindelijk kan ontdekken wat je nou eigenlijk precies studeert.

Meer over de CC

KookCie

Zorgt voor overheerlijke versnaperingen tijdens de koffieleute, het wekelijkse koffieuurtje van Alias. Elke woensdagmiddag kunnen Aliassers taart eten in het Aliashok, maar de KookCie doet meer dan enkel taarten bakken. Menig Aliasser is de KookCie oneindig dankbaar voor haar Lamme Lunches: het zelfgemaakte voedsel dat in het Aliashok de dag na een feest wordt aangeboden. Ook organiseert de KookCie jaarlijks een Diner-Roulé en een heerlijk kerstdiner.

Meer over de KookCie

Lustrumcommissie

Alias wordt dit collegejaar 30 en dat moet gevierd worden! Like deze pagina om op de hoogte te blijven van alle feestelijke activiteiten die er zullen plaatsvinden. Dé gelegenheid om je studievrienden van de afgelopen vijf jaar weer te zien. Van 21 tot en met 30 november zullen de lustrumweken plaatsvinden: 8 dagen feest!

Party&Co

Deze nachtbrakers zetten gedurende het jaar een aantal mooie feestjes neer in onder andere het K-Sjot en op de Histosboot. Soms alleen voor Aliassers, maar meestal in samenwerking met andere studieverenigingen. Goedkope drank en foute muziek creëren veelal fantastische verhalen en veelbetekenende foto’s. Binnen no-time brul je Aliasklassiekers mee. De feestjes zijn altijd in thema en Aliassers zijn niet vies van een verkleedpartij, waardoor men er dan ook regelmatig indrukwekkend bijloopt. 

Meer over Party&Co

ShowCie

Is de creatieve commissie van Alias, waarbij eigenlijk alles mogelijk is. Elk jaar organiseren zij activiteiten waarvoor Aliassers hun creativiteit kunnen uiten.Het paradepaardje van de ShowCie is de musical die de commissie zelf schrijft en produceert. Dit jaar zal dit gebeuren in samenwerking met USLAS ATLAS, de studievereniging van Liberal Arts and Sciences. 

Meer over ShowCie

Sport- en spelcommissie
Deze sportieve commissie daagt Aliassers voortdurend uit grenzen te verleggen, zowel lichamelijk als geestelijk. Van een pietentraining tot apenkooien of een pubquiz, niets is te gek. Met deze fysieke hoogtepunten zorgen ze ervoor dat de Aliassers een beetje in vorm blijven gedurende het jaar. Daarnaast organiseerden ze dit jaar een zenuwslopend Wie is de mol?-spel met een ontknoping die live te volgen was op Facebook.

Meer over de Sport- en spelcommissie

TripCie

De BRC is niet de enige commissie die Alias mee op reis neemt: de TripCie doet dat zelfs twee keer, maar een wat kortere periode: een weekend. Hierbij vertrekt Alias op stedentrip naar een buitenlandse stad. Het tweede reisje bestaat uit een reuzespannende liftwedstrijd, waarvan de locatie pas op de ochtend van vertrek verteld wordt. In koppels lift Alias dan in mei naar een nog onbekende bestemming.

Meer over de TripCie

ViCie

De ViCie organiseert filmgerelateerde en fotografiegerelateerde activiteiten. Denk hierbij aan gezellige filmavonden in het Aliashok, een bezoek aan de Virtual Reality-bioscoop in Amsterdam. Maar ook aan het organiseren van een fotografieworkshop. Kortom, als je een grote liefde hebt voor film en/of fotografie, dan is de ViCie zeker iets voor jou. 

Meer over de ViCie

Orde van de Roze Flits

Fotografen op Aliasfeesten zijn van levensbelang en daarvoor heeft Alias de Orde van de Roze Flits in het leven geroepen. Heb jij het flitsen in de vingers en zie je het wel zitten om zo nu en dan wat kekke kiekjes te schieten bij één van de activiteiten? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Flits.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Koek

De Orde van de Roze Koek zijn de hulpkoks van Alias, en staan altijd klaar om bij te springen in de keuken waar nodig. Iedere week worden er onder andere heerlijke taarten geserveerd tijdens de Koffieleute op woensdag tussen 12:00 en 14:00.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Tap

De Roze Tap helpt op Aliasfeestjes als echte kroegtijgers, zij springen bij om iedereen te voorzien van een heerlijk frisdrankje, wijntje of van het vloeibare goud!

Meer over de Roze Ordes