Alias organiseert het hele jaar door tal van activiteiten. Deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd. Een commissie bestaat over het algemeen uit 5 à 6 Aliassers en wordt aan het begin van het jaar vastgesteld. De commissies worden centraal gecoördineerd door het bestuur. Wil je meer weten over onze commissies klik dan op het icoontje. Hier vind je meer informatie over de samenstellingen van 2019 – 2020.

* Voor de Alalos geldt dat, indien je je voor de zachte kern aanmeldt, je je ook voor een andere commissie kan aanmelden.

Activiteitencommissie

De AC is de activiteitencommissie, die jaarlijks het Kleumweekend organiseert dat al in november plaatsvindt, een gezellig weekendje onder dekentjes zitten en biertjes drinken in Brabant. Daarnaast is het geheel aan de commissieleden zelf wat er nog wordt georganiseerd: denk bijvoorbeeld aan een kroegentocht of iets als een dagje weg naar een pretpark. Er is een hoop te bedenken wat je zou kunnen doen, niet verkeerd dus als je vol met ideeën zit. Als kers op de taart organiseert de AC de Aliasversie van ‘Wie is de Mol?’: elk jaar weer een heel spannend spel en tof om te organiseren!

Meer over de AC

AcquisiCie

De AcquisiCie heeft het als doel om sponsoren te werven voor activiteiten van Alias, in plaats van zelf activiteiten te organiseren. Dit kan ervoor zorgen dat, zeker bij grotere activiteiten, er weer wat meer geld overblijft voor andere activiteiten. Indien je een vlotte babbel en goeie overtuigingsskills hebt, is de AcquisiCie zeker wat voor jou.

Meer over de AcquisiCie

Alalos

Onmisbaar bij een talige studie als TCS is natuurlijk een tijdschrift! In de Alalos kun je lezen over verschillende hoofdrichtingen, over ervaringen van studenten die een semester in het buitenland hebben gestudeerd, of over culturele dingen zoals een nieuwe kunsttentoonstelling. Ook is er plek voor poëzie, een quiz en korte, krachtige essays. Het komend jaar wordt de Alalos ook online beschikbaar; nog meer mogelijkheden om je mede-Aliassers te dwingen je artikel te lezen! Als de pen jouw hand maar al te goed past of vormgeven jouw hart sneller laat kloppen, denk dan eens na of je plaats wil nemen in de redactie. De Alalos verschijnt vier keer per jaar en is hartstikke leuk!

Meer over de Alalos

Alter Ego

Alter Ego is de theatersportgroep van Alias. Wekelijks komen zij bij elkaar om te repeteren voor hun improvisatiewedstrijden. In de wedstrijd, waarvan er meerdere per jaar zijn, nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op. Het publiek geeft de spelers suggesties om mee te nemen in hun scènes. Het publiek en de rechters bepalen wie zich de winnaar mag noemen. Bekijk hier de Alter Ego Facebook-pagina

Meer over Alter Ego

ArtCie

Als jij je in je dagelijks leven bezighoudt met kunst in welke vorm dan ook, is de ArtCie misschien wel wat voor jou. Het open podium wordt jaarlijks georganiseerd door deze commissie, maar daarnaast houdt de ArtCie zich bezig met diverse kunst gerelateerde zaken, zoals theater, dans, beeldende kunst en alles daaromheen. Vorig jaar heeft de ArtCie een succesvolle karaoke-avond georganiseerd, maar ook een paaldansworkshop en een knutselmiddag. Het is dus een brede commissie waar je veel kanten mee op kunt. Als jij het warm krijgt van van kunstzinnige activiteiten of nu al enthousiast wordt met nieuwe creatieve ideeën, leef je uit bij de ArtCie!

Meer over de ArtCie

Buitenlandse Reiscommissie

Eens per jaar gaat Alias een week lang op reis. De bestemming? Op dit moment is die nog onbekend! De Buitenlandse Reiscommissie is verantwoordelijk voor de bestemming, slaapplaatsen en een dagprogramma. Samen met ouderejaars zorg je als eerstejaars voor een toffe reis. Alias is inmiddels al in Dublin, Praag en afgelopen jaar in Bari en Napels geweest. Het is dankbaar werk, omdat het voor velen toch wel een hoogtepunt van het Aliasjaar is. Wil jij ons verrassen met een nieuwe geweldige bestemming? Meld je dan zeker aan voor de BRC!

 

Meer over de BRC

Cultuur&Educacie

De Cultuur&Educacie neemt Aliassers mee naar allerlei culturele activiteiten zoals een theaterstuk of expositie. Maar ze nemen iedereen ook mee op kleine educatieve reisjes door middel van culturele middagen waarbij altijd landen of gebieden centraal staan. Daarnaast nemen ze dit jaar ook de Familiedag op zicht. Dit is een dag waarop je familie eindelijk kan ontdekken wat je nou eigenlijk precies studeert.

Meer over de CE

MusiCie

Deze kersverse commissie is nieuw dit studiejaar, de MusiCie is volledig gericht op muziek. Wij hebben gemerkt dat veel Aliassers met muziek bezig zijn, op welke manier dan ook, dus dat er veel animo was voor een muzikale commissie! Je hoeft als commissielid van de MusiCie géén instrument te kunnen bespelen, al mag dat natuurlijk wel. Deze commissie zou bijvoorbeeld een djembé-workshop of een DJ-workshop kunnen organiseren, maar ook bijvoorbeeld jamsessies. Bij andere studieverenigingen schijnt dit al succesvol gedaan te worden, er kan vanuit deze commissie bijvoorbeeld worden samengewerkt met andere commissies of verenigingen om krachten te bundelen met nieuwe gezichten. Er zijn veel mogelijkheden en de commissie staat volledig open voor allerlei spannende ideeën!

Party&Co

Zin om met een gezellige commissie de leukste feestjes van het jaar te organiseren? Kom bij de Party&Co! Als nachtbrakers zetten we mooie feestjes neer in het K-Sjot, Club Maggy en wie weet waar nog meer... Meestal zijn deze feestjes met andere studieverenigingen, dus dan kunnen we lekker uitpakken. We zijn dan ook niet vies van themafeestjes, zoals Trippen in de Tropen of Alias Vegas. Een feestje is niet compleet zonder foute muziek, goedkope drank EN tosti’s. Ja, tosti’s zijn er altijd bij Alias. Dus, heb jij gouden ideeën voor spannende thema’s en zin om mooie feestjes te organiseren? Join the Party&Co!

Meer over Party&Co

RelaxCie

De RelaxCie is één van Alias nieuwste creaties en is de ideale commissie voor mensen die willen helpen ontspannen activiteiten te organiseren. Dat is dus lekker wandelen door het bos, geitjes aaien of misschien een keertje yoga doen. De RelaxCie besteedt aandacht aan studentenwelzijn en met deze commissie willen we jullie helpen ontspannen als alles je een beetje hoog zit. Als jij heel goed weet wat de beste manieren zijn om met z’n allen heerlijk te relaxen en tot rust te komen, dan is dit een hele leuke commissie voor jou!

Meer over de RelaxCie

ShowCie

Deze commissie is iets anders dan de andere commissies, omdat de commissieleden van de ShowCie de crewleden zijn van een musical! Samen met de studievereniging USLAS ATLAS van de studie Liberal Arts & Sciences zal je in deze commissie een musical in elkaar zetten, vorig jaar was dit Mamma Mia en dat was een groot succes! Er zijn commissieleden nodig die zich richten op zang, dans, regie, script, noem maar op, maar in principe wordt er veel samen gedaan. Let er wel op dat de commissieleden van de ShowCie dus niet zelf meespelen als acteur in de musical, daar zijn later audities voor.

Meer over ShowCie

TripCie

In de TripCie worden verschillende tripjes naar het buitenland georganiseerd, die korter zijn dan de grote reis van de BRC. Zo ging Alias het afgelopen jaar ging Alias naar Lille (Noord-Frankrijk) en Lübeck (Duitsland)! Vast onderdeel van de TripCie is het liftweekend: een uitdaging waarbij je in duo’s naar een bestemming probeert te liften. Ieder duo probeert in zo min mogelijk tijd op de plaats aan te komen, nadat de bestemming op de dag van vertrek is bekendgemaakt. Een recept voor avontuur!  Zin om de organiserende taak van deze gezellige getaways op je te nemen, samen met een groepje andere gemotiveerde Aliassers? Dan is de TripCie wat voor jou!

Meer over de TripCie

Orde van de Roze Flits

Fotografen op Aliasfeesten zijn van levensbelang en daarvoor heeft Alias de Orde van de Roze Flits in het leven geroepen. Heb jij het flitsen in de vingers en zie je het wel zitten om zo nu en dan wat kekke kiekjes te schieten bij één van de activiteiten? Geef je dan op voor de Orde van de Roze Flits.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Koek

Vind je koken heerlijk, maar hou je minder van de organisatorische kant? Meld je dan aan voor de Orde van de Roze Koek, zodat je een paar keer per jaar je culinaire kwaliteiten uit de kast mag halen voor een heerlijke taart.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Tap

Kun jij goed biertjes tappen? Als je van feesten houdt, maar minder van de verplichtingen die horen bij een organisatie, geef je dan op voor de Orde van de Roze Tap. Roze tappers krijgen een dienst op een feest in ruil voor een consumptiemuntje.

Meer over de Roze Ordes

Orde van de Roze Plaat

Zonder DJ geen feest! Als jij houdt van draaien, van foute hitjes uit de 00’s tot hiphop, schrijf je dan in voor de Orde van de Roze Plaat. Zo help je de Party&Co uit de brand als ze DJ’s nodig hebben en krijg je als beloning een consumptiemuntje, naast de avond van je dromen natuurlijk.

Meer over Roze Ordes