Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! In deze blog vertelt Briem over de wondere wereld van LinkedIn.

Afgelopen week werd er vanuit de AcquisiCie een workshop gegeven over LinkedIn. Career Officer Sjoer heeft in twee uur vrij uitgebreid uitgelegd hoe LinkedIn werkt en wat je allemaal wel en niet moet doen. Ik heb oprecht veel geleerd van de tips die ze heeft gegeven. Wanneer je profiel bijvoorbeeld nog lichtelijk skeer is, of onvolledig, of je hebt nog niks noemenswaardig met je leven gedaan, kan je gewoon je profiel op onzichtbaar instellen. Zo hoeven mensen geen onterechte mening over je te vormen en kan je je tegelijkertijd lekker oriënteren op de arbeidsmarkt. Bij de Carrièrenacht viel me al op hoeveel banen er zijn waarvan je eigenlijk niet wist dat het überhaupt een ding is. LinkedIn is wel hét platform om vanuit je interessegebied te onderzoeken wat voor mogelijke banen er bestaan en wellicht interessant zijn voor jou. Pas als je je een beetje hebt georiënteerd hebt en je profiel hebt opgeleukt kan je gezellig gaan connecten met mensen die iets voor jou kunnen betekenen in de toekomst. Sjoer vertelde ook dat je vooral berichten moet liken van mensen bij je wie je eventueel zou willen werken. Schijnbaar kan je zelfs mensen gewoon een berichtje sturen met de mededeling dat je geïnteresseerd bent in wat diegene doet en dat je wellicht in de toekomst iets voor elkaar kunt betekenen. Dit is dus een manier om jezelf te profileren hoewel ik dat wel een heel spannend idee vind. Maar lieve mensen, zo werkt het spel van LinkedIn. Vervolgens is het een kwestie van flaneren met je profiel. Wederom blijkt: flaneren kun je leren.

Briem

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop