Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! In deze blog kijkt Briem terug op een week vol lentekriebels.

Oh hallo lieve lezer,

Laat ik beginnen met iets geweldigs en onvermijdelijks: de lente <3. Ik ben geloof ik nog nooit zo dankbaar geweest voor het feit dat we de wintermaanden achter de rug hebben. Vooral na deze deprimerende coronawinter. Ook heb ik van zoveel Aliassers tijdens commissievergaderingen gehoord hoe veel beter het met ze gaat wanneer het zonnetje weer een beetje begint te shinen. Hoe chill is het om lekker in een parkje te zitten waarbij je ook nog eens makkelijk afstand kan houden. Ik heb dit dan ook uiteraard gedaan toen het woensdag opeens 24 graden was. In het park kwamen na een tijdje drie jongetjes naar ons toe met een koeltas die vroegen of we een ijsje wilden kopen. Bijna niemand had contant geld bij zich, maar dat was geen probleem want je kon betalen via een QR (Quick Response) code. We waren zo perplex van deze business kwaliteiten op jonge leeftijd dat we een ijsje niet konden afslaan. Niet lang daarna werd het hele park ontruimd door boa’s en zijn we nog een ijsje gaan halen bij Luca IJs. Ga daar vooral langs met je Aliassleutelhanger voor korting! Verder heb ik diezelfde dag opnieuw ondervonden hoe fataal day drinking kan zijn. Het is altijd heel leuk als je ermee begint, maar zodra ik m’n pizzaatje (van Domino’s, wederom met korting) op had en weer naar huis was wedergekeerd stortte ik volledig in.

Een ander zonnestraaltje die ik niet kan vergeten is onze eigen opleidingscoördinator Berteke die afgelopen dinsdag als gast aanwezig was bij de online borrel. Verschillende Aliassers hebben haar de oren van het hoofd gevraagd over het ontstaan van de TCS-boom en haar carrière. Een mooie opmerking vond ik dat de Taal- en cultuurstudies misschien vernoemd kon worden naar Bertekestudies, als een eerbetoon aan haar. De interessante en ‘amicale’ gesprekken die ontstonden bewijzen maar weer hoe fijn het is om op formele wijze met docenten en zelfs hoogleraren te praten. Zo amicaal zelfs dat Joshua Berteke per ongeluk aansprak met ‘Bertie’; wat overigens volledig begrijpelijk is aangezien zijn tante ook Bertie heet.

Verder heb ik deze week ook lentekriebels ondervonden in m’n neus. Het hooikoortsseizoen is begonnen dus hooikoortsradar.nl wordt vanaf nu weer regelmatig geraadpleegd. Toch mag dat de lentepret niet drukken. Zeker omdat ik nu, dit schrijvende, in de trein zit op weg naar het hopelijk zonnige Weert. De trein rijdt langs ellenlange weilanden met blije koeien en geiten die net zo van de lente genieten als ik. Het is een goede vrijdag op een Goede Vrijdag.

Lieve mensen, geniet van het weer voor zover dat nog kan en een heel fijn paasweekend allemaal!!

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop