Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! In deze blog vertelt Joran over hoe hij in zijn agenda keek en overal cirkels zag.

Vol ongeloof keek ik deze week in mijn agenda en zag tot mijn verbazing dat er alweer zes weken zijn verstreken sinds mijn laatste bestuursblog. Eerst vond ik dit vooral heel erg vreemd, want zo snel gaat de tijd toch niet? Na nog een scherpe blik richting mijn agenda te hebben geworpen, kan ik het onstilbare voorslepen van de tijd beter in perspectief zien.

Laat ik een sprongetje terug in de tijd maken. Iets meer dan een jaar geleden was de wereld nog aan het bijkomen van de schrik dat er een of andere ‘nieuwe ziekte’ langzaam greep op de wereld begon te krijgen, terwijl een zekere roze Stichting gestationeerd in Utrecht op zoek was naar een nieuw bestuur. Onder de contribuanten die een gooi naar een plek in het desbetreffende bestuur deden, zaten ook de zes jonge honden die nu met naam en toenaam op de website van Alias te vinden zijn als zijnde ‘Bestuur 34’. Al meer dan een jaar zijn wij bezig met het projectje dat we bestuur noemen, ondanks dat we officieel nog maar net de halfjaarlijkse mijlpaal hebben gepasseerd.

Om terug weer naar het heden te kijken en de vergelijking compleet te maken stond de afgelopen week ook bij het 34e bestuur van Alias in het teken van de zoektocht naar een nieuw bestuur. Met het verstrijken van de deadline werd het voor ons tijd om de ingezonden brieven grondig te bestuderen en de daarop volgende gesprekken voor te gaan bereiden. De zoektocht is voorbij en de selectie is begonnen. Deze jaarlijkse cirkel van spanning in de selectiefase van de vorming van het KB naar het selecteren van een KB als volwaardig bestuurslid een jaar later is daarmee nu rond. Gek, om nu al deel te zijn van een volledige cirkel aan de achterkant van de Stichting.

Een andere circulaire mijlpaal die de afgelopen week werd bereikt was de vierjaarlijkse Tweede Kamer verkiezing van Nederland. Als brave burger en arme student heb ik dit jaar volledig aan mijn democratische plicht voldaan. Om naast een bezoekje aan de stembus ook een extra steentje aan de democratie bij te dragen – en wellicht om iets bij te verdienen – heb ik mijn slaap opgeofferd om als stembureau lid en stemmenteller mee te helpen. Ook hier werd een cirkelvormige structuur al snel zichtbaar. De circulaire grappen en grollen van de stemmende bevolking heb ik speciaal voor de lezer van deze blog verzameld. Van de opmerkingen die meer dan twintig keer voorbij zijn gekomen heb ik de leukste hieronder vermeld:

– ‘Hier is uw stembiljet’                         ‘Is dat een behangrol ofzo?’ / ‘Goh, wat groot!’

– ‘Het potloodje mag u houden’            ‘De overheid begint steeds meer op de ikea te lijken’

– ‘Is dit de oudpapierbak of de stembus, hahaha’

– ‘Herkent u mij wel met het mondkapje of ben ik nu incognito hahaha’

– (meestal gekscherend tegen de partner) ‘Jij mag dit jaar ook twee bolletjes inkleuren hoor!’

Wat een gekkigheid zo’n verkiezing. Zoals hierboven is te lezen heb ik mij absoluut niet hoeven te vervelen dankzij alle hobbymatige cabaretiers van Nederland.

Tot slot wil ik nog een laatste circulair verschijnsel aanstippen in deze blog, met een kleine blik richting de toekomst. Ook de seizoenen razen aan ons voorbij en daarmee is binnen enkele dagen de start van de lente alweer een feit. Een bijkomende leukigheid is het gehannes met de klok, was het nu vooruit of achteruit?

Met een blik in mijn agenda en mijn eigen verbazing bij het verstrijken van de tijd heeft deze bestuursblog zich als vanzelf geschreven. Zoals de heer Bordewijk al schreef in ‘Blokken’ zijn cirkels natuurlijk en zal de cirkel altijd en overal opduiken. Laat dit een troost zijn, want zoals ook al velen dichters schreven: Het wordt altijd weer lente.

Joran

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop