Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! In deze blog doet Briem onder andere een boekje open over de verschillende manieren hoe zij zich ontspant in tijden van corona.

Ik schrijf deze bestuursblog, wachtende op een vegan appeltaart die nu in de oven staat. Deze taart heb ik met behulp van de Food&FitCie en de zus van Madelief gemaakt. Ik bak eigenlijk zelden iets, laat staan vegaan, wie had dat gedacht? Hoewel ik normaal gesproken dus niet uit mezelf iets ga bakken, is het in de coronasleur af en toe wel fijn om even iets anders te doen. Zoals met je handen een bal van deeg te kneden of de 75 gram suiker met het blote oog afmeten. Aan het einde van deze blog, wanneer de taart hopelijk klaar, zal ik een review geven.

Een andere vorm van ontspanning waar ik me tegenwoordig mee bezig houd is wandelen met de Ommetje-app van de Hersenstichting. Het idee is dat je elke dag 20 minuten loopt, omdat dat goed is voor je hersenen. Je krijgt punten als je je dagelijkse ommetje hebt gemaakt, en je krijgt extra punten voor het behouden van je ommetje streak. En deze punten wil je natuurlijk omdat je dan hoger in de ranglijst komt te staan (dus een leuk wedstrijdelement wanneer je dit met vrienden doet). Dit puntensysteem lijkt goed bij mij te werken, want ik heb zeker een week m’n streak behouden, puur omdat ik goed ga op de punten. Vandaag is echter de verdrietige dag aangebroken dat deze streak tot een einde komt, omdat het hondenweer is.

Wat ook een vorm van ontspanning is, is natuurlijk sociaal (digitaal) contact met anderen. Zo hebben we maandag een gezellige bestuursdate met AKT gehad, de studievereniging van Media en Cultuur. We hadden een aantal bestuursleden laaiend enthousiast gemaakt voor Party&Co First Dates activiteit en het was heel leuk hen daar terug te zien. Dat noemen we nog eens het waarborgen van externe contacten. Het was daarbij ook een leuke afwisseling om een keer met verschillende mensen individueel te spreken, in plaats van in een gemeenschappelijke Zoomomgeving. Ik kijk uit naar meer van dit soort activiteiten!

Het is ook alweer bizar druk nu we in de tweede week van het blok zijn. Naast allerlei Aliasactiviteiten moest ik deze week al een presentatie geven voor het vak Religie en geweld. Ik was ingedeeld met een dertigjarige Brabander die gewoon de hele tekst wilde schrijven. Ik bedacht me dat ik wel wat beters te doen zou hebben, dus ik ben er maar in mee gegaan. Verder is dit misschien wel het meest interessante vak wat ik bij TCS heb gevolgd, dus zeker een aanrader mocht je nog eens een random vak willen doen in blok 3.  

M’n huisgenoot klopt nu net aan m’n deur en vertelt me dat de taart een beetje begon te ruiken en ze de oven zachter heeft gezet. Snel sprint ik naar de taart en zie dat het proces van aanbranden gelukkig nog maar net was begonnen. Nadat de taart is afgekoeld wordt hij door mij en een aantal huisgenoten aangesneden en geproefd. Hij is echt lekker geworden! Ik heb in ieder geval geleerd dat het soms goed is om uit je comfortzone te stappen wat betreft ontspanning.  

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop