Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! In deze blog vertelt Timo over zijn nieuwe passie: sporten!!

Als je mij een jaar geleden had gevraagd wat voor sport ik deed dan had ik je waarschijnlijk recht in je gezicht uitgelachen. Sportief ben ik namelijk verre van. In tegenstelling tot vele anderen haal ik er nul komma bakfiets plezier uit. Het toeval wil dat ik in een huis woon waarin vrijwel iedereen overwegend sportief is. Van de negen huisgenoten zijn er acht nogal sportief en met sportief bedoel ik écht sportief. Hele dagen zijn ze druk met work-outs in de gang of, als het weer het toelaat, op de galerij.

Al bijna een jaar zet ik me af tegen dit gedrag. Ik kan jullie melden dat dit mij een jaar later nog steeds vrij goed af gaat. Tuurlijk ben ik mij ervan bewust dat sporten goed voor je is en dat als je slapen als hobby beschouwt (zoals ik) dat het dan wellicht tijd is om ook te gaan sporten, maar ik heb er gewoon echt geen zin en dus doe ik het niet. Ik doe namelijk alleen dingen waar ik geen zin in heb, als het echt niet anders kan.

Gek genoeg lieg ik een beetje als ik zeg dat ik mijn goddelijke lijf helemaal geen beweging gun. Ook ik merk dat het hele dagen thuis achter het laptopje zitten ervoor zorgt dat er energie overblijft. Samen met een vriendin wandel ik regelmatig. Dit gaat redelijk steady. Vanaf ongeveer begin november wandelen we zo’n één keer in de week. Als ik het heb over wandelen dan heb ik het niet over een ommetje van twintig minuten, maar meer over een hele middag wandelen in het bos of tussen de weilanden achter haar huis of een rondje singel waarbij we afsluiten met een bak koffie. Vaak blijkt aan het eind van zo’n wandeling dat we tien kilometer hebben gestapt. Ironisch genoeg vind zelfs ik dat satisfying. ’S Avonds ga ik dan naar bed met het idee dat ik daadwerkelijk iets gedaan heb die dag.

Ook de hype rondom de ommetje-app is mij niet ontgaan en ik doe er (net als Briem) fanatiek aan mee. Uiteraard stap ik niet elke dag tien kilometer, maar ik doe dus wel elke dag even een half uurtje lopen. Elke dag even een Kowa (afko voor Korte Wandeling). Gewoon omdat ik daar zin in heb en het prettig vind om even buiten te zijn. Toch kon ik het niet helpen deze week te denken dat ik me toch heb laten indoctrineren door de sportfanaten die mijn huisgenoten zijn. Doe ik deze wandelingetjes wel echt omdat ik daar zelf behoefte aan heb? Of heb ik me gewoon gek laten maken en wil ik niet achterblijven? Zo zie je maar, zelfs als je Aliasbestuur bent heb je wel eens een filosofisch moment en ben je ineens niet meer zo zeker van je zaak.

Zoals jullie wellicht al hebben meegekregen heeft onze prachtige roze stichting nu ook een groep in de ommetje-app genaamd ‘Kowalias’. Aangezien we geen vreemd volk in die groep willen hebben we de code waarmee je jezelf toe kan voegen gedropt in de Applias. Mocht je er dus nog in willen, check de Applias!

Virtuele Roze Onderwijs liefs,

Timo

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop