Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! Briem kijkt in deze allereerste blog van het nieuwe jaar onder andere terug op een heerlijk rustgevende kerstvakantie.

Hallo hallo lieve Aliassers. Zoals Joshua de laatste bestuursblog van 2020 heeft geschreven, is aan mij de eer om de eerste bestuursblog van 2021 te schrijven. Allereerst wil ik jullie, ook al mag het eigenlijk niet meer, een gelukkig nieuwjaar wensen! Ik hoop dat iedereen lekker heeft kunnen uitrusten en ondanks alles toch fijne feestdagen heeft gehad. Ik vertel jullie graag over al mijn wilde vakantiebezigheden…

Mijn vakantie begon een beetje hectisch, omdat ik de week voor kerst ‘de klachten’ kreeg en me moest laten testen. Gelukkig bleek het negatief te zijn, anders hadden m’n acht huisgenoten wellicht ook geen kerst thuis kunnen vieren. Afijn, daarna ben ik voor ruim een week bij m’n ouders geweest, waar ik heerlijk heb kunnen uitrusten. Op een gegeven moment raakte ik gewend aan het ritme van overdag weinig eten, om me vervolgens helemaal vol te stouwen met al het lekkers tijdens de verscheidene kerstdiners die ik heb bijgewoond. Ik heb die week verder vrijwel niets gedaan behalve dus overmatig eten, slapen en The Lord of the Rings kijken met Jesse.

De week erop keerde ik terug naar de oh zo leuke IBB, waar ik mijn fijne huisgenoten weer kon zien. Ook heb ik oud en nieuw met hen gevierd. We begonnen de avond met oliebollen en zes liter sangria; nou dat heb ik geweten. De combinatie van sangria, veel bier, champagne en shotjes bleek weer eens niet ideaal te zijn voor lichaam en geest. De dag erna heb ik zowaar bijna een record gevestigd met het niveau van brakheid dat ik heb bereikt. Ik heb vijf keer in verschillende kleuren m’n maaginhoud aan de wc gedoneerd en nauwelijks m’n bed kunnen verlaten die dag. Godzijdank is die beruchte dag voorbij en heb ik m’n eerste lesje van 2021 (opnieuw) geleerd.  Een kater hebben is nou eenmaal vergelijkbaar met bevallen. Op het moment zelf onderga je helse pijnen en wil je het nooit meer, maar het moment dat het afgelopen is vergeet je die pijn weer. Op 2 januari zat ik namelijk alweer aan het speciaalbier met Joran en Jesse.

Of ik nog goede voornemens heb dit jaar? Als zo snel mogelijk gevaccineerd worden een goed voornemen mag zijn, dan wel ja. Hopelijk wordt 2021 een jaar van minder corona en meer versoepelingen. Met een beetje geluk staan we ergens dit jaar met heel Alias een feestje te bouwen in de Poema. Veel mensen vonden het apart of onnodig dat de kerstvakantie een week langer duurde dan gewoonlijk. Ik ben het daar niet mee eens, ik vond het geweldig! Ik pleit ervoor om elk jaar drie weken kerstvakantie in te voeren. Een week om kerst te vieren, eentje om uit te rusten en bij te komen van oud en nieuw, en een om weer rustig op te starten. Daar heb ik ontzettend van genoten deze laatste week. Zonder te veel stress m’n bestuurstaken weer oppakken en toch maar beginnen met dat paper. Tuurlijk heb ik Alias wel een beetje gemist en kijk ik ernaar uit om jullie de komende weken weer te zien bij Aliasactiviteiten!

Roze groetjes,

Briem

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop