Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! Briem kijkt in deze bestuursblog terug op een week zonder ‘improvisatiehok’.

De drukte van vorige week vol bestuursdates, de voorbereidingen voor Picknick-roulé en een volgepland weekend werd deze week afgewisseld door iets meer rust. Dit was namelijk de eerste week dat Alias geen lokalen beschikbaar had op de Israëlslaan en ik baalde daar best wel van. Normaal gesproken had ik op maandag met Joran en andere leuke Aliassers gechilld en gestudeerd in ons improvisatiehok. In plaats daarvan gingen Jesse en ik vol goede moed de binnenstad in op zoek naar een studeerplek. We belandden vervolgens in de Hema waar we na twee uur uitgegooid werden omdat het zogenaamd niet de bedoeling was daar met laptops te werken (waarschijnlijk hadden we gewoon meer consumpties moeten bestellen). Dit was ook nog eens een slechte timing omdat ik op het punt stond een online commissiegesprekje te starten. De zoektocht ging door. Het bracht ons naar de oh zo mooie bieb op Neude, door ons, bij gebrek aan een betere naam, omgedoopt tot de USB (Utrechtse Stads Bibliotheek). Na een zware, onsuccesvolle tocht door de eerste twee verdiepingen vonden we toch eindelijk een troosteloos bankje waar we ons nestelden en onze studie voortzetten. Na een kwartier kwam een aardige bibliothecaresse ons vriendelijk verzoeken ons hoekje te verlaten omdat men daar niet mocht zitten. Moedeloos verlieten wij het pand en vestigden we onszelf op het grote stenen muurtje voor de ANWB-winkel. Hier hebben wij heerlijk in naderende koude herfstwind ons college TPG gevolgd. Althans, een poging gewaagd! Zo blijkt maar weer wat een gedoe een Aliasser kan beleven wanneer het geliefde alternatieve hok niet geopend is.

In plaats daarvan trapten Joshua en ik deze dinsdag af met de eerste online-hokdag, waarbij we twee uur op Zoom Aliassers konden ontvangen. Ik vond het eerlijk gezegd fijner dan gedacht. Het was een chille combinatie van gezellig kletsen met mensen en zelf wat dingetjes kunnen afwerken wanneer er niemand was. Toch prefereer ik natuurlijk de fysieke lokalen op de Israëlslaan, maar dat komt helemaal goed!

Verder was afgelopen dinsdag de eerste officiële spelletjes Zoomborrel. Het welbekende Skribbl, waar er normaal gesproken eindeloos veel potjes van worden gespeeld, werd afgewisseld met een voor mij onbekend nieuw spel: Among Us. Het leek op een soort Weerwolven, maar dan interactiever, op een telefoon en met ruimtemannen. Ik heb me in ieder geval vermaakt, hoewel ik er als jonge boomer bij leek te lopen.

Ook vond ik het deze week heel leuk om met Joshua een deel van de sleutelhangers rond te brengen bij de eerstejaars die een tutorbijeenkomst hadden. Het feit dat het zo bijzonder was om hen in het echt te zien deed me maar weer eens beseffen in wat een rare tijd we leven. Met name met de nieuwe maatregelen die nu aangekondigd zijn, is het soms lastig net zo positief te blijven, maar ik doen m’n best!

Tot slot kijk ik wel erg uit naar komend weekend want dan heb ik een verlaat(!) kerstdiner met m’n huisgenoten! Jullie ook een fijn weekend schatten!

Roze liefs,

Briem

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop