Het 34e Aliasbestuur is in deze tijden iets minder zichtbaar dan normaal. Ons geliefde hok is dicht en fysieke borrels zijn tijdelijk niet mogelijk. Toch proberen we tijdens (online) activiteiten ons gezicht te laten zien en in contact te blijven met jullie allemaal. Nu is het in deze tijden even anders, maar nog steeds kunnen jullie lezen over wat zich verder achter de schermen afspeelt in de wekelijkse bestuursblog! Joran kijkt in zijn allereerste bestuursblog terug op een meer dan geslaagd introweekend en zijn eerste week als bestuur.

Na een hele zomer vol planplezier brak opeens toch eind augustus aan en daarmee de start voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten Taal- en cultuurstudies in de vorm van het digitale introweekend. Vol spanning werden op verschillende studentenkamertjes in Utrecht en omstreken laptops opengeklapt op die bewuste vrijdagmorgen. Normaal zouden we allemaal staan de popelen voor de bus die ons naar een ver Drents oord zou brengen, maar nu dus allemaal achter een eigen scherm. De planning voor het weekend werd nog een keer doorgesproken en toen was het moment daar… Wachtend in een lege Zoom-meeting.

Toen plots uit het niets gebeurde het, mensen in de wachtrij! Vol spanning drukte de IC-leden op de knop om ze binnen te laten. Het laptopscherm vulde zich met allemaal nieuwe gezichten, en veel dat het er waren! Vanaf dat moment werd het eigenlijk alleen nog maar leuker. Het is ongelofelijk hoeveel leuke enthousiaste mensen een opleiding als Taal- en cultuurstudies weet aan te trekken. Na drie dagen die voorbij vlogen hadden we spierpijn van die bureaustoel, een muisarm en vierkante ogen. Maar bovenal hadden we een heel leuk weekend achter de rug dankzij het enthousiasme van de mentoren, IC-leden en al die nieuwe eerstejaars.

In de dagen die volgden gingen wij als nog-net-niet-bestuur alle parken van Utrecht af om daar, op gepaste afstand, zoveel mogelijk andere nog-net-niet-besturen te ontmoeten. Vol trots konden we opscheppen over het introweekend en al die aanmeldingen voor zowel de opleiding als onze Roze Stichting. Voor we het wisten was er weer een week om en begonnen de facultaire introductie activiteiten op de Universiteit. Lekker pubquizen met de faculteit en met Alias, praatjes houden via een live-verbinding met de nieuwe TCS’ers, Netflix’en met de AIT en de jaarlijkse openingsborrel – dit jaar via Zoom.

Weer was er een week voorbij gevlogen en tot mijn grote schrik was mijn agenda gevuld met colleges. Door de Roze mist in mijn hoofd die Alias heet, was ik totaal vergeten dat ik dit jaar ook nog vakken volg. Gelukkig kon ik mijn achterstand, die ik nu al had opgelopen, snel inhalen in de studie- en ontmoetingslokalen die we op de Israëlslaan in gebruik nemen. Ook hier werd ik weer verblijd door allemaal blije Aliasgezichten en verhalen over hun eerste colleges van dit jaar.

Op vrijdagavond 11 september werd in het Academiegebouw het roze stokje officieel  door het 33e bestuur doorgegeven aan ons, het 34e bestuur. Hieperdepiep hoera, nu is het helemaal echt en kunnen we vol trots overal verkondigen dat wij dit jaar Alias mogen besturen. Mijn god wat hebben we er zin in om samen met jullie dit Aliasjaar onvergetelijk te maken. We hopen jullie heel vaak te gaan zien, in commissies, tijdens een activiteit of zomaar.

Ik kijk enorm uit naar alles wat dit jaar te bieden heeft, naar alles wat Alias gaat beleven. Schroom vooral ook niet om contact op te nemen als je zit met een vraag, een zegje of gewoon gezellig met iemand wilt kletsen. Je kunt me appen, mailen (voorzitter@aliasweb.nl) of een brief sturen.

Lang leve het roze van Alias, lang leve #ff3399 !

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop