Klaar voor de start: het 33e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Esmee schrijft over het feit dat productiviteit zich niet altijd laat plannen en soms komt het op een zaterdagmiddag.

Dag lieve lezers,

Het is nu zaterdagmiddag, een uur of 16:00. Eigenlijk is het helemaal niet de bedoeling dat ik deze bestuursblog op een zaterdag schrijf. Ik had het namelijk gepland op maandag, met heel veel andere Alias-gerelateerde taakjes, want ik heb met mezelf afgesproken om geen Alias-dingen te doen in het weekend. Niet omdat Alias vervelend is of zoiets, maar de dosis Alias die ik doordeweeks krijg is heel erg hoog dus in het weekend probeer ik altijd andere dingen te doen. 

Dit weekend mislukte dat echter. Toen werd ik vanochtend wakker was er een Alias-taakje dat ik wel echt zo snel mogelijk móést doen en van het ene kwam het ander, het werd een superproductief Aliasdagje. Regelmatig dacht ik aan mijn regel om geen Aliasdingen te doen in het weekend, maar ja: ik ben nú productief dus laat ik nu dan ook maar zoveel mogelijk doen. Misschien ben ik maandag heel moe of lui, je weet het niet, en het zou vervelend zijn als ik dan heel veel dingen moet doen. Dus hier zit ik dan: mails beantwoord, een belangrijk stuk gelezen, notulen bijgewerkt, ook nog een artikel voor mijn vak gelezen én de bijbehorende inleveropdracht gemaakt en ingeleverd en nu een bestuursblog aan het schrijven. 

Natuurlijk ben ik niet altijd zo productief, dat zou helemaal niet kunnen. Afgelopen maandag tot en met donderdag was ik het tegenovergestelde van productief, want vrijdag had ik een tentamen en juist wanneer ik het hardst moet studeren, gebeurt er iets waardoor er op het gebied van studie helemaal niets gebeurd. Wel lekker genetflixt en gelezen, het was een week van veel ontspanning, maar dat was dus niet de bedoeling. En vandaag was juist wel het moment voor ontspanning en nu zit ik te werken en studeren. Ik probeer mijn leven te vangen in een planning maar da ken nie jongens, de mens en de medemens en je stemming en alles is zo onvoorspelbaar. 

Het is trouwens wel goed gekomen met dat tentamen, ik had een hele mooie 6. Stel ik had ineens zomaar een 8 gehaald, dat was ook leuk geweest maar een voldoende is een voldoende. Omdat het tentamen voorbij is voelt het nu een beetje alsof ik vakantie heb, maar volgende week staat het volgende tentamen alweer op mij en mijn Introduction-into-Practical-Ethics-medestudenten te wachten. Gelukkig is dat een take-home tentamen, dus studeren is niet nodig. Dat maakt mijn vakantie-gevoel alleen maar sterker en ik weet niet of dat positief is, maar het voelt wel fijn.

Maar, nog even terug naar het begin, dit is gewoon het hele ding: soms heb je een productief dagje en soms niet, daar is niets aan te doen. Dus werk lekker door tijdens die productieve dagjes. Op de dagen die productief moeten zijn maar het lukt niet; neem vooral je ontspanning want dat heb je blijkbaar nodig. Doe een dutje, luister muziek. Uiteindelijk komt alles altijd goed, vertel ik mezelf graag. Op deze manier leef ik eigenlijk en tot nu toe kwam het inderdaad altijd wel goed, afkloppen op hout. 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop