Klaar voor de start: het 33e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Esmee schrijft over goede voornemens en hoe zwaar Dry January weleens kan zijn!

Dag lieve Aliassers!

Afgelopen week was de eerste week na de vakantie en ik denk dat ik namens de meerderheid van de studenten mag en kan spreken als ik zeg dat dat niet meeviel. Van veel mensen hoorde ik dat ze verzuipen in de deadlines. Dat herken ik dan weer niet, want ik heb maar één kleine deadline over twee weken, maar het blijft lastig om na twee weken vrijheid weer terug in het ritme te komen. Graag zou ik uitgebreid over mijn vakantie vertellen, maar verder dan lezen en wandelen kom ik niet want dat is oprecht het enige wat ik heb gedaan en het was superfantastisch rustig en relaxt. Lezen en wandelen wil ik ook blijven doen nu college weer is begonnen, had ik mezelf voorgenomen. Niet dat ik het een goed voornemen wil noemen, maar eigenlijk is dat het wel. En mijn andere twee goede voornemens zijn dat ik mijn afwas voortaan meteen doe (wat nog precies 0 keer is gelukt dit jaar) en dat ik mijn kleren voortaan ophang in plaats van ze over ‘the chair’ te hangen (wat al meerdere keren is gelukt proud). 

Beter mijn best doen voor studie was geen goed voornemen maar vooral een droom waarover ik twijfel of deze wel of niet realistisch is. Dit blok heb ik in ieder geval vrij weinig motivatie om nog iets te doen maar in my defense, ik ben ook maar een mens. Ik begin wel weer in blok 3 met een goede student zijn. En dan begin ik ook weer met een  “echte” student zijn want zoals jullie als het goed is weten is het nu januari en jullie zijn vast ook bekend met het fenomeen dry january, waar ik samen met wat andere mensen aan ben begonnen (of misschien beter gezegd, slachtoffer van zijn geworden). Of het tot nu toe moeilijk is? Het grootste deel van de tijd (namelijk de ochtend en de middag) kan ik uiteraard prima zonder biertje hier en daar maar ’s avonds wordt het toch een ander verhaal. Dry january is een superleuk idee, maar de realiteit is dat je wordt doodgegooid met nieuwjaarsborrels en feestjes en leuke dingetjes. Om die reden ben ik denk ik eerder voorstander van dry july of dry october. Maar we zijn al bijna op de helft van dry january, dus ik geef niet op! Behalve op 23 januari, want dan heb ik een biercantus. 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop