Klaar voor de start: het 33e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Hanna schrijft over haar heerlijke kookkunsten en haar behoefte om te gaan kleumen.

Vanaf het moment dat ik Aliasser ben, zijn er 62 bestuursblogs geschreven. Ja, ik heb ze allemaal geteld. Tip van mij: op de website zijn ze allemaal na te lezen van vorige jaren. Ze zijn grappig, relativerend en goed geschreven. Nu ik eindelijk zelf aan de beurt ben gekomen, besef ik plotseling dat ik deze grote eer dus ook hoog te houden heb. Daar gaan we dan. Gelukkig was er volop Alias de afgelopen dagen (maar wanneer niet eigenlijk?), dus ik heb leuke dingen te vertellen.

Vorige week woensdag vond het befaamde Diner Roulé plaats. Clichématig hoor ik alle ouderejaars Aliassers zeggen dat dit toch wel een van de leukste activiteiten is van het hele jaar. Dit kan ik beamen. Samen met Leah heb ik mijn woonkamer omgetoverd tot Japan en serveerden we onze Japanse gerechten. De Japanse keuken is uitdagend doch simpel: waar de keuzes voor ons voor- en hoofdgerecht relatief eenvoudig waren, waren we bij de keuze voor ons toetje ten einde raad. Is er íémand die mij een makkelijk te maken Japans dessert kan noemen? App het me. Wij hadden het antwoord zelf dus niet klaar en dachten dus maar: never change a winning recept. Vorig jaar, toen we ook al samen in de keuken stonden bij dezelfde activiteit, maakten we namelijk als toetje Monchoutaart in glazen. Dit was voor ons en, naar horen zeggen, voor onze eetgasten een groot succes. Nu wil het toeval dat de kleuren van dit toetje exact dezelfde zijn als die van de Japanse vlag. Het was een voorteken. 

Diner Roulé, dagje strand, vergaderingen, Bertekes verjaardag en cobo’s. Het was weer een hele drukke, maar toch enorm geslaagde Aliasweek. Om mentaal even aan de drukte te ontkomen, heb ik op de koudste 6 oktober ooit gemeten in Nederland vrijwillig de Singelloop gerend. Dit was een hele fijne afleiding en ik kan de nieuwe Aliasweek weer helemaal aan! De commissies zijn net opgestart en we zijn al druk bezig met de eerste activiteiten. Daarover: zet het Kleumweekend in jullie agenda, 8 t/m 10 november. Zo, ook nog even een mooi promomomentje aangegrepen. Een bestuursblog schrijven is net zo leuk als er een lezen. Tot de volgende!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop