Klaar voor de start: het 33e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Rosa praat nu over haar keuzes en de behoefte aan het kleine beetje rust dat je soms hebt en kan vinden!

De reflectieweek is in zicht! Dit betekent een week zonder colleges, tentamens en presentaties, maar helaas ook een week zonder Alias. In de reflectieweek is het Aliashok gesloten, maar niet getreurd, na deze week staat het hok weer fris en fruitig voor je klaar! Je 6 favoriete bestuursleden zullen namelijk in deze week het hok eens goed onder handen nemen en ondersteboven keren, zelfs de dekentjes die je nu niet van al te dichtbij moet bekijken zullen dan weer heerlijk geurend warmte bieden. 

Maar wat wellicht nog het leukste is aan de komende reflectieweek, is natuurlijk het Kleumweekend! 8, 9 en 10 december zullen we met de enthousiaste ingeschreven Aliassers (het was na een paar uur al uitverkocht!) vertrekken naar het dorpje Netersel in het toch-niet-altijd-zonnige Brabant. Voel je blessed als je meegaat, want het is de vraag of je echt hebt geleefd als je nog nooit in Netersel bent geweest… Dit weekend staat in het thema van kleumen (misschien was het je al opgevallen!!!), lees: chocolademelk, dekentjes, boeken, puzzels, wandelingetjes en gezelligheid met Aliassers die je hiervoor nog niet (zo goed) kende. Vooral in een weekend als deze leer je je mede-Aliassers goed kennen, los van de hoorcolleges en groepsprojecten waarin je elkaar niet écht leert kennen. Bovendien is het onwijs leuk om totaal nieuwe gezichten te zien, aangezien je bij TCS sommige mede-studenten compleet misloopt als je toevallig allebei een ander vakkenpakket kiest.

Over vakkenpakketten gesproken, blok 1 is zo ongeveer ten einde, voor eerstejaars betekent dit weer een nieuwe samenstelling van studenten bij de vakken die je volgt in blok 2, die niet eens TCS’er hoeven te zijn. Terwijl je misschien net het idee kreeg dat je de mensen om je heen beter leerde kennen en het vak begon te begrijpen, en dan moet je alweer door. Hier ben je niet de enige in! De eerste periode op de universiteit is zoeken en acclimatiseren, er komen veel nieuwe dingen op je af, maar weet dat je niet de enige bent. Weet dat je niet de enige TCS’er bent die zich nog niet helemaal op z’n plek voelt of die nog niet weet welke richting hij op wilt. Je bent niet de enige die moeite heeft met inschatten hoe een tentamen eruit zal zien of wat er in zo’n reflectieopdracht nu precies van je wordt verwacht. Mijn advies: schroom je niet om om hulp te vragen en geef het tijd. Als TCS’er weet je juist als de beste wat er in andere TCS’ers omgaat, dus bij onzekerheid of twijfel zullen je mede-studenten je altijd willen helpen! Vraag de mensen om je heen, een bestuurslid (zoals ikzelf) of een ouderejaars Aliasser in het hok om hulp en ik weet zeker dat je met open armen ontvangen zult worden, omdat we elkaar begrijpen. Los daarvan, is het van belang om jezelf tijd te gunnen om je draai te vinden op de universiteit en alles daaromheen. Het gaat niet meteen perfect, en dit wordt ook zeker niet van je verwacht. Probeer je niet te veel zorgen te maken, hoe stom dit ook klinkt. Als we allemaal perfect waren geweest hadden we niet hier op de uni rondgelopen.

Ik hoop dat iedereen even stoom kan afblazen in de komende week, want daarna staan er weer onwijs leuke Aliasactiviteiten voor je klaar waar je lekker uitgerust aan kan deelnemen! Op maandagavond 11 november organiseert de MusiCie bijvoorbeeld een karaoke-avond in Café Weerdzicht en dinsdag kun je schilderen met de ArtCie, op hoop van zegen dat Bob Ross de kunstenaar in jou naar boven trekt… Hierna kan je ook nog eens meteen door naar de borrel, win win! Kortom, het begin van het jaar is altijd weer even wennen, maar het is nu tijd om te genieten!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop