Klaar voor de start: het 33e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Leon schrijft over het zoeken naar focus en deze ook behouden.

Je hersenen kunnen maar een bepaalde hoeveelheid informatie verwerken. Daarom zijn er, onbewust en bewust, constant allerlei processen gaande die jouw aandacht focussen. Daardoor kun je bijvoorbeeld een gorilla die door een basketbalwedstrijd loopt missen, omdat je gefocust was op het aantal passes dat gemaakt werd. Of je raakt afgeleid van een tekst die je aan het lezen was, omdat het woord ‘groen’ dat erin staat je doet denken aan de pasta pesto die in je koelkast staat te wachten tot je eindelijk klaar bent met lezen. 
Dit is zomaar een beetje informatie uit een college van het vak dat ik volg: Cognitieve Neurowetenschap voor Dummies. Ik stond versteld van de ironie: het college ging over aandacht, terwijl juist mijn aandacht voor dit vak ver te zoeken is. In de eerste weken van het bestuursjaar ben ik zo aan het jongleren met alle verschillende bezigheden, dat het studeren soms op de achtergrond verdwijnt. Jammer dat ze in ‘t college geen tips gaven om dat tegen te gaan…
Veel roze bezigheden dus. Zo is het vormen van commissies gaande, en komen we binnenkort voor ‘t eerst samen met de verse TripCie. Ook gaan we met de Alalos van start, en staat inmiddels vast wie daarvoor aan de slag gaan als commissieleden, schrijvers of vormgevers. Superleuk natuurlijk, ik kijk ernaar uit om over twee weken de penningmeesters van alle commissies in te werken om de Commissie Inwerkavond!
Ook ben ik natuurlijk bezig met de financiële taken, en omdat dit het begin van het jaar is ben ik af en toe zelf nog zoekende. Het wordt wel gezegd dat je je als penningmeester op een eiland bevindt, omdat niemand verder exact in de gaten heeft waar je je mee bezighoudt. Voor mijn gevoel ben ik momenteel nog onderweg naar dat eiland in een roeibootje, maar gelukkig is er land in zicht. Nu alleen nog ervoor zorgen dat ik mijn aandacht genoeg kan focussen op het eiland om het ook te bereiken… 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop