Klaar voor de start: het 32e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Sigrid schrijft haar vierde blog en stelt dat alias (bijna) altijd feest viert …!

“Laten we twee keer in het jaar twee feesten doen in twee weken, dat is echt leuk”. Ik denk dat ik dat op mijn grafsteen ga zetten. Uiteraard pas na het Diesfeest, het eindfeest, de
tweede editie van Let’s Go, de Nacht van de Professoren en alles wat we daar nog gezellig tussen gaan plakken – gewoon omdat het kan.

Goed, ik ‘klaag’ hier nu wel over, alsof het allemaal enorm zwaar is, maar eigenlijk is er niets mooiers dan een goed gebouwd feestje: het plannen dat de Party&Co van tevoren doet, de dansjes en de diensten op de avond zelf en zelfs het opruimen na afloop van het feest heeft zijn charme (voorop gezet dat je niet iemands avondeten in de wasbak vindt – met mate, jongens en meisjes, alsjeblieft
met mate).

En zoals een kind van 5 vind ik het uitkiezen van een outfit super exciting: zo ging de Party&Co voor het feest UHSKALIAS Goes Eurovision als de zilveren trofee, inclusief zilverschmink
(ook met mate, jongens en meisjes, GELOOF ME met mate), zilveren haarspray, zilveren kleding en
zilveren stickers. Toch vreemd dat niemand het echt begreep, maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Het regelen van zo’n feestje verloopt in ieder geval altijd lekker routineus en het is enorm gezellig,
dus waarom eigenlijk maar twee keer in twee weken? Op deze leeftijd worden we door de
buitenwereld ten minste nog redelijk vergeven voor het feit dat we incapabel zijn, en het feit dat we
ook feesten organiseren op maandagen. Maar zonder grap: ik heb heel veel zin in het Diesfeest op
maandag, en de rest van die feestweek, deels omdat ik al menig Aliasser hun hoofdje heb horen
breken op wat het thema nou is (zie onder voor ultieme spoiler**) en deels omdat ik dan de kans
weer krijg om tijdens het DJ-uur van Wessel, Renée en Meg iets van Ilse de Lange aan te vragen.

Even wat context: we hebben met het hele bestuur Bevrijdingsdag gevierd in Zwolle, waar Leah woont. Het is altijd weer een bijzondere maar toch weinig verrassende ervaring, zo’n bevrijdingsfestival, van de 16-jarige jongetjes met bier in de trein ernaar toe tot dezelfde 16-jarige jongetjes met een dronken kop in de trein ervandaan. Nu mag ik eigenlijk niks zeggen over hun leeftijd, want Leah en ik hebben zo ongeveer tien minuten in de rij gestaan voor gratis snoepjes, direct achter een meute kinderen – en ik kan trots zeggen dat wij veel meer kregen dan die snotapen. Maar verder was het een heerlijke dag: Wessel en Leah hebben voor het EERST in hun leven churro’s gegeten, we hebben lekker gedanst en daarna gezellig bij Leah’s ouders gedineerd. En we hebben OOK nog een vol uur lang naar Ilse de Lange geluisterd – Wessel vond het zelfs zo geweldig dat hij haar songtekst gelijk maar even heeft getranscribeerd in de groepsapp. Hier een direct citaat: “A Mirrekol Is Loeking in me life – Wat eten we vanavond? Mirrekool.”

Dat nummer gaan we dus eventjes aanvragen, maandag 20 mei. Misschien zelfs wel twee keer, want als we twee keer in het jaar twee feesten doen in twee weken, en het Diesfeest is op de TWINTIGSTE van de maand door het TWEEENdertigste bestuur, dan moet Ilse voor de structuur eigenlijk ook wel twee keer voorbij komen (maar niet vaker, want ook voor Ilse de Lange geldt: met mate, jongens en meisjes, alsjeblieft met mate).

**Iedereen wil natuurlijk wel op tijd aan z’n outfit kunnen werken; die zilveren trofee van het
Eurovision feest kwam ook niet zomaar uit de lucht vallen. Zal ik het dan maar spoileren?
Hier komt ‘ie: Jon Snow’s echte naam is Aegon Targaryen, wat hem de volle neef maakt van zijn
partner Danaerys Targaryen. Dat is dus NOG MEER INCEST voor Game of Thrones. George R.R.
Martin, you crazy! (Heeft George R.R. Martin of je moeder je nooit geleerd om de spoilers te
ontwijken? De rest van de hints komen vanzelf!!!)

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop