Klaar voor de start: het 32e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Jessie schrijft haar derde blog en heeft het over … studeren?

Ik schrijf deze blog zittend in het hok, zoekend naar inspiratie. Hanna hangt op de bank met een Japanse puzzel (beetje het standaard plaatje van de afgelopen tijd), Esmee en Emma zijn bezig met het voorbereiden van het open boek tentamen van ‘Toren van Babel’ en Sigrid zegt drie keer achter elkaar het woord “staafmaat”, terwijl ze eigenlijk het woord “maatstaaf” wil zeggen. Volgens mij representeert dit een beetje de houding van alle Aliassers op dit moment. Iedereen is een beetje moe en de hersenen zitten veel te vol met alle tentamenstof. De kerstvakantie is achter de rug en iedereen werkt in deze donkere, grauwe, koude winterdagen aan de laatste deadlines en opdrachten.

Om deze reden leek het ons als bestuur een goed plan om Aliassers elkaar te laten motiveren tijdens het studeren. Afgelopen blok kregen wij sterk de impressie dat er bij Aliassers een grote behoefte bestond aan het hebben van een studieplek, exclusief voor Aliassers. Daarom reserveerden wij voor drie dagen een lokaal en presenteerden dit onder het motto “Alias studeert!”.  Deze reeks studiesessies begon knallend toen er op maandag maarliefst één ijverige Aliasser (naja, en Wessel) aan het studeren was in het daarvoor gereserveerde lokaal. Beetje jammer wel. Maar wees niet getreurd als je dit hebt gemist, komende vrijdag en volgende week maandag krijg je nogmaals de kans om onder het genot van je leukste mede-studenten een productief dagje te hebben bij Janskerkhof 2-3, lokaal 218.

Maargoed, aan de positieve kant: met het eindigen van de kerstvakantie, is Alias ook weer terug van weggeweest. het Aliashok is weer open, elke dinsdag zijn er weer enthousiaste borrelaars te vinden in ‘t Pandje en er staan genoeg leuke activiteiten op de planning. Afgelopen donderdag vond er een Alias activiteit plaats die mijn hart helaas wat minder snel deed kloppen, tenminste dat dacht ik van tevoren. De ArtCie knutselmiddag bleek een hele geslaagde combinatie van strijkkralen penissen, mislukte plantenhouders en een overvloed aan pizza. De mooiste creaties werden er gemaakt. Kortom, een leuke en relaxte activiteit om mee op te starten. 

Zelf ben ik trouwens ook nog steeds een beetje aan het ontwaken uit de Alias winterslaap, die de kerstvakantie werd genoemd. Tussen alle drukte door dwalen mijn gedachten af naar die veel te lekkere vanillewafeltjes die ze hebben bij de mooiste banketbakkerij van Lille (echt een aanrader!) en naar knappe Italiaanse obers die mijn pizza komen brengen terwijl ik de zee tegen de rotsen hoor klotsen. En ik moet zeggen, deze vooruitzichten maken de deadlines wel een stukje dragelijker.

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop