Klaar voor de start: het 32e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Jessie schrijft haar tweede blog en vertelt over het vliegen der tijd …

Wat vliegt de tijd, nu al!

Als kandidaatsbestuur krijg je meermaals van oud-besturen te horen hoe je vooral moet genieten van het jaar die je tegemoet gaat (Isabelle maakte dit vooral heel duidelijk op het Diesfeest door tien keer naar me te roepen: GENIET!), want het gaat allemaal ook weer snel voorbij. Nu is het natuurlijk nog véél te vroeg om op dit moment te constateren dat dit ook echt het geval is (al zijn oud-besturen erg betrouwbare bronnen), maar het aanbreken van het tweede blok is toch wel even een realisatiemomentje dat je er al wel een deel op hebt zitten. Dit is ook te merken aan hoe mijn bestuursleven zich ontwikkelt.

Het eerste blok van dit jaar was toch wel een beetje een (enigszins georganiseerde) chaos te noemen. Wel een hele positieve vorm van chaos. Naast de vele cobo’s, feestjes en leuke AIT activiteiten probeer je in het eerste blok ook nog je functiegerelateerde taakjes onder de knie te krijgen, te zoeken naar manieren om zo efficiënt mogelijk te vergaderen én je vak te halen. Sommige dingen blijven zich elk blok wel herhalen: Dit blok krijg je weer te maken met nieuwe functiegerelateerde taken, blijft efficiënt vergaderen een kunst op zich én mislukt het verstandige plan om dit keer wél alle teksten voor je vak te lezen alweer in week 1. Toch voelt het nu anders dan in het begin. Nu mijn secretaristaakjes beginnen te wennen, blijft er bijvoorbeeld meer tijd over voor het focussen op de speerpunten in het beleidsplan. Om deze reden dook ik vorige week vol moed en positiviteit de duistere wereld van de privacywetgeving in. Laten we zeggen dat ik erg blij ben dat ik dit speerpunt samen met Myrthe doe.

Nu we met de AIT bezig zijn met de laatste activiteit (het Tutorendiner op 11 december), is ook eindelijk de tijd aangebroken dat ik achterover kan gaan zitten (naja, soort van) en kan genieten van alle leuke activiteiten die de commissies voor ons organiseren. Bij de eerste commissieactiviteit, de Foodcie: Halloween Koffieleute, kon ik op mijn hokdag al genieten van heerlijke cakejes. En natuurlijk vond aan het einde van de reflectieweek zoals elk jaar weer het AC: Kleumweekend plaats. Wat was dit een énorm gezellig weekend! Als coördinator van de AC was ik super blij om te zien hoe de commissieleden van de AC, met rendieroortjes op, alles vlekkeloos lieten verlopen. Na dit weekend kon iedereen weer vol enthousiasme (maar wel met een klein gebrek aan energie) aan blok 2 beginnen.

Ook deze week stonden er weer een aantal leuke dingetjes gepland in mijn agenda. Gisteravond ging ik met een grote groep Aliassers poolen bij ‘t Hart van Utrecht. Hoewel mijn poolkwaliteiten enigszins ontbraken, was het een erg gezellig commissie-uitje. Daarnaast verheug ik mij heel erg op de Foodcie: Bierproeverij van aanstaande donderdag. Laat maar komen die speciaalbiertjes!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop