Klaar voor de start: het 32e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Jessie schrijft haar eerste blog en heeft het over het fenomeen ‘constitutieborrel’ …

Als secretaris ben je in de constitutionele volgorde altijd als tweede aan de beurt.
Je mag als tweede recipiëren bij een constitutieborrel, je mag als tweede je zegje doen tijdens de bestuursvergadering en je mag, vanzelfsprekend, als tweede je bestuursblog schrijven. Dit maakt het dan ook extra leuk dat ik in deze tweede bestuursblog wél mag terugblikken op onze allereerste week als officieel Aliasbestuur! En deze eerste week als bestuur was een week waar ik persoonlijk niet over uitgepraat raak.

De afgelopen week stond in het teken van eerste keren. Zo hadden wij afgelopen donderdag onze eerste bestuursvergadering, was afgelopen woensdag mijn eerste hokdag (help, waar ligt alles?!) én, nog belangrijker, vond de eerste Aliasactiviteit van het jaar plaats! Dinsdagavond wurmden wij ons met z’n allen in het Aliashok voor de beamer om naar mijn favoriete Disneyfilm te kijken. Tot mijn grote schrik, verbazing en afschuw was dit voor sommigen zelfs de eerste keer dat ze The Lion King mochten aanschouwen. Het enthousiasme van de filmavond zette zich door bij de borrel. Het was gezellig druk in ‘t Pandje.

Woendagmiddag had ik het geluk dat op mijn eerste hokdag ook de eerste Koffieleute van het jaar plaatsvond: De Eerstejaarskoffieleute. Myrthe, Leah en Floor hadden drie heerlijke taarten gebakken. Helaas bleek dit niet helemaal genoeg te zijn, want het was ongelooflijk druk! Wat was het fijn om te zien dat er zoveel enthousiaste eerstejaars gezellig langskwamen om koffie of thee te drinken. Ik heb het nog nooit zo druk gezien in het hok! Ondanks de enorme berg afwas die na afloop op me stond te wachten, was de koffieleute zeker geslaagd.

Daarnaast was deze week, net als eigenlijk alle weken in september, weer een week vol constitutieborrels. Hoewel ik bij de eerste keer nog even moest wennen aan de gekte en chaos genaamd constitutieborrel, moet ik zeggen dat ik onderhand aardig de smaak te pakken heb gekregen. Ik kan toch wel met trots zeggen dat wij ons als Aliasbestuur de afgelopen week,  tot grote ergernis van onze collega-bestuurders van geesteswetenschappen, hebben geprofileerd tot fanatieke brassers (ook wel “die irritante roze mensen” genoemd). Na het schreeuwen, brassen en mijn pure vreugde om het stelen van een bedorven pak vla op woensdagavond, moesten wij er donderdagavond toch ook echt zelf aan geloven. In café de Stadsgenoot stonden wij op constitutionele volgorde, met uitsteeksel in ons rug, klaar voor de start (natuurlijk). Het leukste en rustigste uurtje van de avond was natuurlijk het oud-besturen uurtje, waarbij wel vier generaties Aliasbesturen ons kwamen feliciteren met ons bestuursschap. Wat er daarna gebeurde is eigenlijk het beste te beschrijven in slechts een paar zinnen. Het bier was op, het duurde lang en we zouden volgens besturen zo naar buiten worden gewerkt. Hoewel het er op een gegeven moment even op leek dat het hele bestuur buiten zou komen te staan, hebben onze geweldige, fantastische en iconische bewakers en oud-besturen ervoor gezorgd dat niemand werd gestolen. Special thanks voor iedereen die de volgende dag wakker werd met idioot veel blauwe plekken, we zijn jullie eeuwig dankbaar!

Na deze heftige avond bleef er niet heel veel meer van mijn vrijdag over om over te vertellen. Deze eerste week was druk, hectisch maar legendarisch. Niks klaar voor de start, we zijn nu écht begonnen!

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop