Klaar voor de start: het 32e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden en aanwezig op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Leah schrijft haar eerste blog en heeft het over drukte in de keuken …

Tot mijn grote schrik is de vierde week van het collegejaar alweer in volle gang en hoewel ik me afvraag waar de afgelopen weken gebleven zijn, kan ik ook nog niet helemaal bevatten hoe ik alle drukte tot nu toe heb overleefd. Want het wás druk. Hokdagen, cobo’s, vergaderingen, borrels en de eerste Aliasactiviteiten lieten mijn agenda overstromen. Tussendoor deed ik nog wel eens een poging tot studeren, het enigszins beperken van mijn slaaptekort en het onderhouden van sociale contacten, maar dan zat mijn week toch echt vol.

Misschien klinkt dit allemaal wat negatief, maar in werkelijkheid was het verre van dat. Met leuke, enthousiaste eerstejaars en lieve medebestuursleden was het een en al gezelligheid, wat ook maar weer bleek op een van de tot nu toe georganiseerde activiteiten, het diner roulé, afgelopen maandag. Precies een jaar geleden zat ik zelf op de fiets, met Google Maps zoekend, van de ene naar de andere wijk, in een stad die ik nog niet zo goed kende. Ik vond het leuk om te zien waar andere studenten woonden, zowel eerste- als ouderejaars beter te leren kennen en natuurlijk lekker te eten. Dit jaar waren de rollen omgedraaid en was het aan mij de taak om te koken. Ondanks mijn positieve ervaring van het jaar ervoor had ik er eerlijk gezegd niet heel veel vertrouwen in. Met een oven waarvan de stoppen regelmatig doorslaan, mijn eigen niet al te accurate timemanagement en iets te weinig kookervaringen zag ik het nog niet helemaal goed gaan. Toch stortten Hanna en ik ons vol goede moed in dit avontuur, wat begon met het zoeken van recepten, het maken van een draaiboek, het doen van de boodschappen en het overtuigen van Aliassers dat we ze echt niet zouden vergiftigen. Toen begon het koken zelf en dit ging tot onze verbazing veel soepeler dan van tevoren gedacht. We concludeerden al vrij snel dat dit misschien nog wel eens een succes zou kunnen worden en deze bevestiging kregen we toen we na een aantal uur in de keuken onze zelfgemaakte creaties vol trots mochten presenteren: prei-mosterdsoep met broodjes en dipjes als voorgerecht, poké bowls met heel veel groenten (want gezond) en mango (credits to Hanna) als hoofdgerecht en monchoutaart in glaasjes als nagerecht. Wat wil je nog meer? Wijn? Ja, ook dat hadden we. Aan het eind van de avond waren we vol en voldaan. Zelfs de torenhoge afwas die op ons stond te wachten trotseerden we zonder problemen. Wat een geslaagde avond!

 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop