Het 31e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden, op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! De bestuusrblog is weer terug, en dit keer niet zomaar een bestuursblog maar een collab van ongekende kracht tussen Jinke en Goukje.

Met alle drukte in de Diesweken kan het zijn dat er een (of meerdere?) bestuursblog bij ingeschoten is. Verder is het overgebleven aantal beschikbare weken voor het uitkomen van dit spectaculaire inzicht in het leven van een bestuurslid beperkt. Daarom is Goukje vandaag niet de externe, maar de interne banden aan het verbeteren en is deze blog tot stand gekomen in samenwerking met (tromgeroffel)… Jinke! Voor ons allebei is dit de laatste keer dat we in de spotlight mogen staan met onze bestuursblog. Niet dat we daar sentimenteel van worden (misschien een beetje), maar er mag wel even bij stilgestaan worden.

Ondanks dat de Diesweken bomvol zaten met alle activiteiten en we nauwelijks tijd hadden om te slapen, kijken we er met een heel tevreden gevoel op terug. Het hele feest begon met het Liftweekend naar Frankfurt, georganiseerd door de TripCie. Het liften ging Goukje (als duo met Renée) bijzonder goed af, waar Jinke in de volgauto er iets langer over gedaan heeft om in Frankfurt te komen (maar liefst 11 uur). De stadswandeling liet zien dat Frankfurt een hele veelzijdige stad is, met hoge wolkenkrabbers in het financiële district, en de pittoreske Altstadt naast de Main. De eerste overwinning van Eintracht Frankfurt (de voetbalclub) in dertig jaar zorgde voor een extra euforisch gevoel in de stad (inclusief het high-fiven van de winnaars).

Natuurlijk was iedere activiteit enorm leuk, maar als we ze allemaal langs zouden gaan, zouden we morgen nog bezig zijn, dus we hebben er een paar hoogtepunten tussenuit gehaald. Een van de eerste dingen was de Almanaklaunch, en wat is hij moooooi! De Almanakcommissie stond als een soort trotse ouder haar baby te presenteren. Ze hebben dan ook van een heel divers publiek complimenten ontvangen en hij is helemaal uitverkocht.

Het ene succes was nog niet gepresenteerd of de ander was al aan de beurt: KB32! Op het altijd spectaculaire Diesfeest werden onze ‘Heroes’ bekendgemaakt, en kwamen zij ‘Like a Virgin’ door het grote publiek naar voren. Tranen vielen, zweet droop en bier vloeide. Al met al was het een spetterende roze avond voor in de boeken (Almanakken).

De andere traditie uit de Diesweek werd ook dit jaar door de Sport&Spel voortgezet, namelijk het spannende Wie Is De Mol?. Goukje werd als enthousiasteling door enkelen verward met de mol, maar ging er uiteindelijk met de winst vandoor nadat zij Leah wist te ontmaskeren. Het was een warme, maar hele leuke middag vol verdenkingen en samenzweringen.

Als knallend einde van de Diesweek vond voor de derde keer het Zeumerweekend plaats. Een bescheiden groep Aliassers vertrok naar het (hopelijk) zonnige Costa del Zeumeren. Hier was de hoofdactiviteit het maken van Zweedse en Japanse puzzels (internationaliseringspunten?), maar zijn er ook uitstapjes gemaakt naar de Veluwe en het Zeumerenmeer, waar zelfs Jinke het aandurfde om in te zwemmen.

Natuurlijk waren dit niet de laatste activiteiten van het jaar, dus houd zeker nog de Facebook in de gaten en kijk nog eens in de nieuwsbrief (credits naar Renée). Voor nu willen we jullie heel erg bedanken voor jullie aanwezigheid op niet alleen deze, maar alle andere activiteiten dit jaar. En nog een speciaal stukje liefde voor onze vier andere bestuursleden, zonder wie we Flamingo Starr niet hadden kunnen opvoeden. Wij vonden het super!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop