Het 31e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden, op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Jinke maakt een heerlijke vergelijking tussen de kwaliteit van TCS-interdisciplinariteit, Alias en Tivoli.

Woensdagochtend nam de Party&Co enkele Aliassers mee naar een rondleiding in het mooiste concertgebouw van Utrecht (of heel Nederland). Vijf zalen, allemaal bedoeld voor verschillende genres muziek en andere belevenissen, van klassiek tot popconcerten en comedy. Voor mij was dit eigenlijk heel erg vergelijkbaar met TCS: allemaal verschillende stromingen samengebracht onder één dakje. Iedere zaal had zo zijn eigen architectuur, inrichting en akoestiek, net zoals bij TCS iedere hoofdrichting weer zijn eigen kernpakketten en bijbehorende onderwerpen heeft. De foyers, die aansloten op meerdere concertzalen zodat de verschillende soorten publiek ook met elkaar mengden, symboliseerden Alias. In mijn ogen is Alias de bindende factor voor studenten Taal- en Cultuurstudies, die allerlei richtingen op gaan en elkaar zelden of nooit treffen in colleges. Alias zorgt ervoor, net als de foyers, dat zij elkaar wel tegenkomen en daardoor vriendschappen kunnen ontwikkelen die er anders niet gekomen zou zijn. Dat is ook één van de dingen dit ik zo waardeer aan Alias.

Om ons heen zijn besturen van andere studieverenigingen, net als wij, ook bezig met hun opvolging. Misschien dat dit mij zo weemoedig en emotioneel maakt; ik vind het allemaal wel héél snel gaan. Het is ook al bijna een jaar geleden dat ik gevraagd werd voor bestuur, maar ergens het voelt nog als de dag van gisteren. Aan de andere kant voelt het alsof ik, samen met mijn vijf lieve medebestuurders, al jaren bezig ben. Ik voel me onwijs trots wanneer ik denk aan hoe wij veranderingen doorvoeren, blijven zoeken naar manieren van innovatie en ons beleidsplan nastreven, want wat werken wij hier allemaal hard voor. Ik ben onwijs trots op wat wij met zijn zessen doen om Alias niet alleen draaiende te houden, maar ook verder te brengen. En ik weet zeker dat de Aliassers dit niet alleen zien, maar ook zullen merken. Zo komen er bijvoorbeeld spannende samenwerkingen aan, onder andere omtrent duurzaamheid, waar jullie ook van zullen gaan profiteren, en nog veel meer leuke activiteiten waar de commissies zich super voor inzetten! Houd dus vooral de Facebook in de gaten voor al het moois dat komen gaat! En voor nu: heel veel liefs van een (komt ie nog één keer) trotse voorzitter.

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop