Het 31e Aliasbestuur is altijd in het hok te vinden, op borrels en activiteiten. Wat zich verder achter de schermen afspeelt, kun je lezen in de wekelijkse bestuursblog! Jinke vertelt voor het slapen gaan nog een lief verhaaltje over Brugse Zotten in Brugge.

Blok 3 is net van start gegaan, colleges zijn weer begonnen en de vergaderingen zijn weer in volle gang. Toch wil ik nog even terugblikken naar het laatste weekend van de reflectieweek, die naar mijn mening samengevat kan worden in twee woorden: Brugse Zotten.

Ten eerste, en de meest vanzelfsprekende, natuurlijk het eigen Brugse speciaalbier: de Brugse zot. Op de tweede dag van de TripCie naar Brugge bracht een groep Aliassers een bezoekje aan de lokale stadsbrouwerij. We kregen een rondleiding van een sympathieke Brugse Zot (die we eerst niet helemaal verstonden en wiens grapjes we niet altijd begrepen) en leerden van alles over het brouwen van speciaalbier. Achteraf was er de mogelijkheid om de huisgebrouwen biertjes ook daadwerkelijk te proeven, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt. Aangezien het met een behoorlijk tempo ging en het goed gevulde glazen waren, liepen we daarna zelf als een soort Brugse Zotten door de stad. Ikzelf deed bijvoorbeeld de Spiderman-act van onze misschien wel favoriete Brugse Zot Pascal na (al was ik wel veel minder succesvol). Pascal had ons de dag daarvoor een uitgebreide rondleiding gegeven door het toen regenachtige en koude, maar mooie en middeleeuwse Brugge. Dit niet zonder op ieder mogelijk paaltje, bruggetje en dus muren te klimmen. Ook was zijn rondleiding in het Dunglish, wat enigszins verwarrend was, maar alsnog goed te begrijpen en dus heel leerzaam.
Het leukste aan dit soort weekendjes blijf ik toch echt het gezelschap vinden. Onder het genot van heel wat speciaalbiertjes en gin tonics (3 euro tijdens happy hour!!) werden er spelletjes gespeeld, gelachen en puzzels opgelost. Waar de een lekker op tijd naar bed ging (ben echt gehecht aan mijn 8 uur slaap) en de ander tot zonsopgang de stad onveilig maakte. Dat vind ik zo fijn: dat iedereen gewoon lekker zijn eigen gang gaat. Volgens mij hebben alle Brugge-gangers het onwijs naar hun zin gehad, ik in ieder geval wel! Nu is het terug naar de realiteit en weer hard aan de slag, maar voor je het weet is het zover en staat het volgende reisje al voor de deur (nu al zin in de BRC!!). Voor nu: veel succes in Blok 3 en tot maandag (op mijn hokdag)!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop