Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Merijn kijkt uit naar de vakantie, maar mist het afgelopen jaar nu al.

Week 8 van het blok is traditiegetrouw de meest vervelende week van het blok: vrijwel iedereen heeft nog tentamens, dode lijntjes, hersengedachten die op stress duiden, zweethandjes, hoofdpijn, buikpijn, slapeloze nachten en andere kwaaltjes die uit het niets op komen zetten. Wellicht helpt de gedachte dat met het dichterbij komen van die belangrijkste momenten in een cursus ook het einde van de cursus met rasse schreden nadert. Nog slechts tweeënhalve week en dan is het tijd voor blok 5, het leukste blok van het jaar!

Wellicht komt blok 5 je nou niet direct bekend voor en vraag je je ook af waarom ik de zomervakantie voor je als blok moet benoemen. Begrijpelijkerwijs wil je een tijdje niet nadenken over de brij aan informatie die je gedurende de afgelopen 40,5 week (min de kerst- en aprilvakantie natuurlijk) hebt moeten verwerken. In mijn geval ben ik wel even klaar met العربي oftewel Arabisch, de prachtige taal waarvan ik het afgelopen jaar de grondbeginselen heb mogen leren. Begrijpelijkerwijs vind je het belangrijker om je zorgen te maken over of je nog wel genoeg geld hebt voor je Netflix-account, Spotify Premium, bolletjes schepijs, zonnebrandcrème (nooit genoeg!), after-sun, Corona’s, hippe zonnebrillen en andere essentiële dingen om temperaturen van boven de 25 graadjes Celsius te kunnen overleven. Begrijpelijkerwijs ben je met je hoofd meer bij je festivalletje, je reis naar Thailand of je interrailtrip door Europa. Toch wil ik je even laten beseffen dat je de zomervakantie ook wel blok 5 van het collegejaar kunt noemen.

Om dat uit te leggen, wil ik je nog even meenemen naar het begin van dit laatste blok. Beeld je nog even in hoe het ook alweer was om te moeten beginnen aan deze in de meeste gevallen laatste twee vakken van het collegejaar. Beeld je nog even in dat je je laatste boeken moest bestellen en welk gevoel je had toen je deze vakken begon. Goede kans dat je wel even opkeek tegen die Everestiaanse bergen leeswerk die in de weken na het aanvangen van het blok op het programma stonden. Beeld je ook nog even in hoe het aan het begin van blok 4 ook alweer voelde om de voordeur van je iets te rommelige huis open te doen: juist, koud.

Inmiddels is dat allemaal verleden tijd, maar besef je nog even hoe enorm lang blok 4 leek toen je eraan begon en hoe lang het ook alweer geleden is dat je aan dit blok begon. Juist dit is de reden dat ik de zomervakantie graag wil benoemen als blok 5 van dit collegejaar. Precies die enorme lengte van stress en gedoe is ook de lengte (oké, voor de oplettende lezer, de reflectieweek uitgesloten) van het geweldige blok 5 dat je te wachten staat. Ruim voldoende tijd om aan het strand te liggen, een boekje te lezen en te genieten van het nietsdoen. Ruim voldoende tijd om bij te komen van de zwaarste loodjes en ook ruim voldoende tijd om je ouders nog eens te vragen hoe het met ze gaat. Geniet van het enorm lange blok zomervakantie dat je te wachten staat!

Oh, dit was trouwens ook mijn laatste bestuursblog. Ik heb genoten, echt waar. Bedankt.

 

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop