Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Isabelle kijkt terug op een hele leuke week in Praag (en zoekt meer volgers voor haar Youtube-kanaal).

Het is inmiddels mei, maar ik kijk nog graag terug naar een prachtig mooie week in Praag (of kan ik beter zeggen: een Praagtige week) die de Buitenlandse Reiscommissie organiseerde in midden april. Alhoewel de meesten zich nu waarschijnlijk meer focussen op het laatste blok, breng ik jullie in alle nostalgie terug naar, wat ik durf te zeggen, de beste week van het jaar.

Allereerst begon de week een beetje slecht omdat bleek dat ik mijn sjaal was vergeten en een bepaald persoon zich had verslapen. Gelukkig was de aanblik van mijn vlog-uitrusting voldoende om de dag verder goed te laten verlopen (en iedereen had zijn paspoort mee!!). Na een aantal struggles met de bus en het hostel was het dan eindelijk tijd om Praag te verkennen, wat ’s avonds goed werd afgesloten door gezamenlijk typisch Tsjechische gerechten te eten. De meest uiteenlopende gerechten kwamen voorbij, van pickled camembert, tot aardappelpuree met kip en misschien wel het beste, tevens meest typisch Tsjechische gerecht van de avond: champignonprut uit de diepvries. Wat hebben we genoten van het eten!

Goed, de eerste dag was me er eentje. Gelukkig was de rest van de week wél steady, met prachtige wandelingen over de Karelsbrug en leuke bezoekjes aan de Paasmarkt. Bij dat laatste hebben we trouwens geleerd dat instrumenten gemaakt van schapenhaar erg populair zijn onder de Tsjechen en ik moet zeggen, ik ben om! Naast al dat schapenhaar en trdelníks die de Paasmarkten boden hebben we ook genoten van de mooiste Praagse bezienswaardigheden. Ik denk dat niemand de wandeling naar de Praagse burcht met ongeveer 2143 traptreden ooit nog zal vergeten. Daarentegen was het uitzicht wel #goals. Ook de andere activiteiten, van musea tot aan de pubcrawl en de beste afsluiter, een boottocht over de Moldau bij zonsondergang, maakten samen de week onvergetelijk. Ik wil hierbij ook nog even een speciale shoutout geven naar m’n karaokegangers, het was het 28 minuten lopen waard.

Maar, de week was niet zo leuk vanwege de locatie (tuurlijk, Praag is mooi), dat kwam vooral door de Aliassers zelf. Dagelijks was iedereen ’s avonds in de “woonkamer” van het hostel te vinden, waarbij de net gekochte biertjes van de Albert werden aangebroken, de dagverhalen de rondte gingen en, hoe kan het ook anders, overal Ligretto werd gespeeld. Helaas heb ik van de 73 keer dat ik heb meegedaan maar een keer of twee gewonnen, maar dat maakte de sfeer er niet minder op. Ik moet stiekem toegeven dat ik de hoeveelheid gezelligheid en alle positieve vibes best wel mis, maar gelukkig heb ik daar een goede oplossing voor. Voor iedereen die even nostalgisch wil zijn naar deze week of voor de mensen die niet mee waren en zich afvragen wat er nou precies is gebeurd in Praag heb ik namelijk een prachtig mooie driedelige vlog!! Beste nieuws van de week. Natuurlijk hebben velen mij al met een vlogcamera zien lopen en de mooie beelden die zijn geschoten zijn nu dus eindelijk te vinden op YouTube! Nu komt even het riedeltje ‘Abonneer, like en delen’ (echt doen hoor), pak een bak popcorn en geniet van deze 30-minuten durende sensatie. Krijg ik hopelijk meer volgers. 7007#

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop