Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Zo richting het eind van het jaar beseft Merijn steeds meer hoe erg hij zijn medebestuursleden eigenlijk waardeert.

In mijn afgelopen bestuursblogs heb ik al uitgebreid verteld over allerlei aspecten die het zijn van Aliasbestuurder zo bijzonder maken. Natuurlijk betreft dat allerlei verschillende activiteiten, studiegerelateerdheid, dingen die het bestuur doormaakt, inside jokes en alle mensen die Alias tot zo’n prachtig geheel maken, maar nog nooit schreef ik specifiek over de mensen waarmee ik de afgelopen driekwartjaar heel veel tijd mee doorgebracht heb. Na zo’n negen maanden denk ik ze inmiddels wel redelijk goed te kennen en omdat dit mijn laatste blog zal zijn voordat het 31e kandidaatsbestuur bekend is, lijkt dit me een perfect moment om ze nog eens goed in de spotlight te zetten.

De tijd die ik met ze doorbreng is gevuld met allerlei verschillende bezigheden. Een daarvan is borrelen en daarbij is Isa waarschijnlijk degene die het vaakst zin heeft om nog een rondje met drankjes op tafel te zetten. Als regelmatig bezoeker van ’t Pandje kan ik dat natuurlijk alleen maar waarderen, maar naast borrelen is er nog een hoop meer dat Isa tot zo’n fijne commissaris extern maakt. Haar ‘I’m such a great, but first coffee person’-shirt beschrijft haar persoonlijkheid denk ik goed. In mijn rol als bestuurder haal ik persoonlijk energie uit Isa’s sociale skills, haar steeds tijdens bestuursvergaderingen blijkende liefde voor de commissies die ze coördineert. Als je bovendien iets aan gezelligheid mist, kan je bij Isa altijd terecht voor een Brabantse versie: ik zou het aanraden!

Een ander moment waarop ik de andere bestuursleden beter heb mogen leren kennen, is tijdens de drie bestuursweekendjes die we met elkaar hebben gehad. Tijdens die weekendjes komen vaak genoeg serieuze gesprekken aan bod en een van de dingen die daarbij is blijven hangen, is dat je bij een lesje trouw-zijn-aan-je-dierbaren perfect terecht kunt bij Laura. De liefde waarmee zij over bijvoorbeeld haar broertje praat werkt voor mij aanstekelijk. Daarnaast ben ik er tijdens die weekendjes ook achter gekomen dat Laura en ik totaal niet samen zouden kunnen leven: waar ik een enorme sloddervos ben en rotzooi altijd lang laat liggen, wil Laura dit het liefst direct opruimen: ‘dan is het immers maar gebeurd’. Verder is de creativiteit van Laura iets waar ikzelf, maar ik denk ook menig ander persoon, jaloers op is. Werp een blik op de posters die ik vorig jaar voor de RelevanCie heb gemaakt en je weet meer dan genoeg.

Over iets anders gesproken waar ikzelf weinig kaas van gegeten heb: onze Pellingmeester Pelle is de man die er hoogstpersoonlijk voor zorgt dat de financiën altijd piekfijn in orde zijn. Naast financiën is de passie die Pelle heeft voor bepaalde dingen bewonderenswaardig. Zo zijn muziek en kunst dingen waar hij van alles over weet, specifieker over Taylor Swift en Gerhard Richter. Ongeveer elk nummer van Taylor weet ie feilloos mee te zingen en te dansen, maar de kennis over Richter is echt iets om jaloers op te zijn. Ik denk dat hij ongeveer ieder kunstproject van deze man wel kent en hij weet er bovendien ook nog eens met enthousiasme over te vertellen. Ik raad je dan ook aan om in de komende tien weken waarin hij nog een vaste hokdag heeft, eens goed te vragen wie die man nou precies is.

In die komende tien weken zijn er ook dingen waar je beter niet naar kunt vragen. Zo zou ik in de aanwezigheid van Isabelle niet beginnen over de woorden vlog, Broederliefde, dab, swagpose en allemaal andere dingen waar je anno 2017 eigenlijk niet over ingelicht wilt worden. Wat Isabelle allemaal wel niet weet over de nieuwste trends op het gebied van social media is zowel treurig als indrukwekkend. Ondanks haar interessante vlog- en ‘like m’n post!!!’- gedrag, is Isabelle wel iemand die mij maar ook de rest van Alias net dat beetje energie en enthousiasme geeft wanneer dat nodig is. Naast die onophoudelijke glimlach is het natuurlijk ook fijn dat er iemand is die zorgt dat er op feestjes nog eens iets gebeurd, nietwaar?

Goed, wat de vier bovengenoemden allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal fijn zijn om in de buurt bij te zijn. Waarschijnlijk zou ik dit stukje ook kunnen schrijven over de zes nieuwelingen die binnenkort bekend gemaakt zullen worden, maar voordat het zover is, wil ik je nog een belangrijk ding meegeven: vergeet de komende periode niet ook nog te genieten van deze Isa, Laura, Pelle en Isabelle!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop