Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Het is traditiegetrouw de tijd van het jaar dat het huidige bestuur haar opvolgers vraagt, dus Laura pakt haar blog deze week iets anders aan en deelt de tekst die ze bijna precies een jaar geleden schreef over haar eigen ervaring.

11-3-16
Wie is de mol is net voorbij, maar voor mij begint het nu pas. Niet als saboteur tijdens spannende opdrachten, maar wel als iemand met meer informatie, een onbekende status en vooral een groot geheim.

Woensdag 9 maart zou ik Harm om kwart voor tien in het hok ontmoeten om aan de website van het introkamp te werken. Een kwartiertje van tevoren stapte ik op mijn fiets en kwam ik erachter dat ik mijn lenzen was vergeten, waardoor ik nog snel terug moest rennen om die in te doen. Na lekker door te hebben kunnen fietsen dankzij de wind mee, kwam ik maar een paar minuutjes te laat aan. Harm zat al achter de computer klaar met de website. Ik hing mijn jas op, pakte een stoel bij en ging zitten. “Lekker rustig is het nog”, zei ik, aangezien het hok bijna nooit leeg is. Ik schoof iets dichter naar de computer toe en opeens hoorde ik een geluidje achter me. Ik draaide me om en zag de rest van het bestuur op de banken zitten. Ze sprongen allemaal op en renden op me af. “Wil jij je laten strikken door Alias?”, schreeuwden ze terwijl Emma een roze strik voor mijn gezicht zwaaide.

Werd ik nou gevraagd voor het bestuur? Ik wist niet wat me overkwam. Ik had er wel eens over nagedacht, zeker door iedereens gespeculeer en de onverwachte ‘Laura, ben je al gevraagd voor KB?’-vragen. En stiekem had ik er misschien ook wel op gehoopt. Maar had ik het verwacht? Absoluut niet.

Ze hadden een ontbijtje meegenomen. Onder het genot van sinaasappelsap en een croissantje luisterde ik naar de uitleg. Toen was het mijn beurt: raden wie er samen met mij in Bestuur 30 zitten. Merijn! Dat was nog niet zo moeilijk te raden. Pelle, een leuke verassing! Mijn zusje van groepje 7 (voor het leven) Isa! Toen werd het wat lastiger en had ik wat tips en groepsfoto’s nodig. Isabelle en Nina ook! Lang kon het niet duren, want we wilden niet dat er mensen naar het hok kwamen en ons daar zouden zien. Nadat iedereen me op het hart had gedrukt dat ik altijd met ze kon praten, verlieten we het hok.

De volgende keer dat iemand gevraagd zou worden, was pas twee weken later. Ik had dus nog geen enkele lotgenoot en niemand behalve mijn ouders en wat niet-Aliasvriendinnen om het geheim mee te delen. Extra moeilijk was dat Sophie bij mij bleef slapen na de 90’s Night en ze na college gelijk mee naar huis kwam. Het college verliep moeizaam en concentreren op het leren van het tentamen bleek ook nog een uitdaging. Gelukkig kon ik me tijdens de koffieleute vrij normaal gedragen. Met Sophie ging het ook best goed, al kon ik het niet laten om het nieuws heel stiekem aan een huisgenoot te vertellen.

Na de 90’s Night bleef Elles onverwacht ook slapen. Ik heb heel onrustig geslapen, niet alleen omdat een deken delen niet zo chill is of dat ik bang was om door mijn wekker heen te slapen en te laat zou komen voor mijn tentamen, maar ook omdat ik bang was dat ik in mijn slaap zou gaan praten.

 

23-3-16
Jinke en Janna blijven me steeds lastig vallen met de vraag of ik al ben gevraagd voor KB. Vooral Janna is er erg goed in. Ze zegt dat ze het al zeker weet en heeft het er soms ook over in de Applias. Vandaag, toen we sushi gingen eten voor de borrel, gebeurde het weer. En tijdens de borrel vroeg Sophie het ook. Echt lastig, want hoe reageer je daar nou op zonder dat je jezelf verdacht maakt? Eerder kon ik gewoon eerlijk zeggen dat ik niet was gevraagd, maar nu moet ik liegen. En ik weet niet of ik dat goed doe.

Wel bedankt hoor, Jinke, dat je na een fijne avond stappen zei dat het maar goed is dat geen van ons is gevraagd voor KB, omdat het anders helemaal mis zou gaan met Alias.

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop