Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. In het hok wordt er veel over de verkiezingen gesproken en Isabelle helpt je moeilijke vragen te ontwijken.

Het zal je de laatste weken vast niet zijn ontgaan, vandaag, op woensdag 15 maart, zijn de stembussen geopend voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Vele studenten stemmen voor het eerst voor de Tweede Kamer-verkiezingen en er zit zelfs een aantal bij dat überhaupt voor de eerste keer mag stemmen. Wat een speciale dag. Maar mocht je die verkiezingen en de vraag waarom jij dan wel niet op de Partij voor de Dieren gaat stemmen nou helemaal zat zijn, dan heb ik hieronder een paar tips waarmee je alle gesprekken over de politiek kan omzeilen vandaag.

Ten eerste als iemand je vraagt op welke partij je stemt en je liever je politieke voorkeur voor je houdt, kan je dat gewoon uiten door te zeggen dat je een zwevende kiezer bent en op het laatste moment iene-miene-mutte stemt, yolo! Geloof me, je gesprekspartner zal je meteen verlaten. Succes gegarandeerd. Vrienden niet. Overigens kan je ook zeggen dat je je politieke voorkeur liever voor je houdt, is wel minder spectaculair.

Een andere tip is voor wanneer je iemand tegenkomt en een gesprek met hem of haar moet voeren. Maar hoe zorg je ervoor dat het niet over de politiek gaat? Een goed gespreksonderwerp is een gouden oude, een truc die vaak weer uit de kast wordt getrokken: het weer! Laat het gesprek als volgt verlopen: ‘Zo hé, wat een lekker weertje hè?’ ‘Ja, bijna lente haha!’ ‘Ik denk dat ik maar even zonnebrand aan moet schaffen, doei!’. Gesprek beëindigd en moeilijke politieke gesprekken voorkomen. Makkelijker kan bijna niet.

Een derde tip is voor wanneer je daadwerkelijk gaat stemmen. Zorg ervoor dat je niet op een standaard locatie je stem uitbrengt, maar ga bijvoorbeeld naar de Jacobikerk, of de kinderboerderij in het Griftpark (ja, dat kan echt!). Kan je meteen over de mooie locatie praten met je medemens of ren je na afloop snel naar de geitjes om ze te voeren. Dieren stellen je geen moeilijke vragen.

Als bovenstaande tips allemaal niet lijken te werken, dan is er nog maar één uiterste oplossing. Als iemand weer begint over het hoofd van Jesse Klaver en je dat écht niet meer aankan, dan doe je de ‘oh-shit-mijn-deadline-is-ineens-morgen-ja-ik-moet-nu-echt-weg-sorry-had-graag-verder-willen-praten-maar-deadline-is-belangrijker-haha’-move. Deadlines zijn serieuze business dus mensen laten je sowieso met rust. Let op: deze tip is wel het moeilijkst omdat je nu daadwerkelijk aan die deadline moet.

Ik hoop dat deze tips je een beetje helpen om de dag door te komen, maar onthoud: stemmen is vandaag het allerbelangrijkst. Deel dus gerust op alle sociale media die er zijn dat je hebt gestemd. Vind ik leuk.

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop