Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Dat Alias zich ook met serieuze zaken bezig houdt, legt Merijn deze week uit.

Iedereen die wel eens bij Alias rondloopt weet als geen ander dat gezelligheid, sociale contacten en leuke dingen doen de dingen zijn die bij Alias de boventoon voeren. Wat soms echter goed is om je te realiseren, is dat er natuurlijk één ding is dat ons Aliassers echt met elkaar verbindt: juist, de studie Taal- en cultuurstudies. Hoewel het door de vele borreltjes, activiteiten en reisjes misschien lijkt alsof deze studie bij Alias nog wel eens vergeten wordt, is niets minder waar. Als bestuurslid ervaar ik dagelijks alle studiegerelateerde dingen die plaatsvinden in het Aliashok en rondom de Drift en hoewel die misschien niet direct opvallen, zijn ze zeker niet minder belangrijk.

Allereerst is het studiegerelateerde te merken op een gemiddelde dag in het Aliashok. In de vele dagen dat ik er de koffiekan bijvul wordt er door heel veel mensen een bezoekje gebracht, van verdwaalde mensen die er brakjes de hele dag blijven tot mensen die zich even snel voor iets komen inschrijven (waarna ik nog net ‘was gezellig hè!’ achter ze aan kan roepen). Wat me opvalt tijdens mijn hokdagen, is dat er vaak discussies op niveau plaatsvinden. Iets wat net besproken is tijdens college wordt nog even uitgediept, maar ook de actualiteit passeert vaak de revue. Ik weet niet hoe vaak het de laatste tijd over de Nederlandse politiek is gegaan, maar vrijwel iedere dag komt er wel iets over voorbij, al is het maar het fanatisme waarmee Isabelle haar Kamergotchi in leven houdt. Ook onderwerpen waar ik minder over weet worden vaak besproken, zoals kunst, films en frustraties over Spaanse colleges.

Ook buiten het hok houdt Alias zich iedere dag bezig met TCS. Zo is er een bestuurslid (op dit moment ben ik diegene) die in de Opleidingscommissie zit, een commissie die op de achtergrond iedere week spreekt over de opleiding maar ook met de belangrijke mensen van de opleiding in gesprek is. De stagevoorlichting van afgelopen week is ook een goed voorbeeld van een avond waar Alias nauw bij betrokken is. Ook de open dagen worden door Alias van een roze tintje voorzien: afgelopen zaterdag was het weer tijd voor eentje en als het goed is zijn er weer een hoop toekomstige TCS’ers (en misschien wel Aliassers) die daar inspiratie op hebben kunnen doen. Dit gebeurt ook tijdens de meeloopdagen, die in deze weken volop plaatsvinden. Schrik dus niet als je opeens onbekende gezichten in het Aliashok ziet zitten: misschien zijn dit wel toekomstige TCS’ers, dus schroom niet om een gezellig praatje met ze te houden!

Naast de vaste dingen die mede door Aliassers georganiseerd worden, zijn er af en toe ook speciale dingen die er op onderwijsgebied gebeuren. Zo zal binnenkort weer begonnen worden met het organiseren van de Alias Docentenprijs, waarbij de wisselbokaal na de glorieuze overwinning van Feike Dietz afgelopen jaar misschien wel weer naar een ander gaat.

Eigenlijk zijn alle studiegerelateerde dingen waar Alias zich mee bezig houdt te veel om in een korte bestuursblog op te noemen, maar het is een kwestie van goed om je heen kijken om te zien waar het studiegerelateerde van Alias zit. Deze weken viert Alias wat betreft studiegerelateerdheid hoogtijdagen, mede door de jaarlijkse Onderwijsevaluatiedag die vandaag vanaf 16:00 weer plaatsvindt op Drift. Tijdens deze dag wordt er met studenten en docenten over verschillende aspecten van TCS gediscussieerd en ik kan uit ervaring vertellen dat er echt interessante dingen worden besproken, maar misschien net zo belangrijk: de hapjes van de KookCie tussendoor en de pizza die achteraf als beloning wacht is heerlijk en compleet de moeite van het praten over onderwijs waard. Kom voor een interessante middag en avond dus acte de présence geven!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop