Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Laura’s afgelopen week was nóg rozer dan normaal.

Zo aan het eind van de week kan ik denk ik wel concluderen dat het een van de meest roze en rood getinte weken was van het collegejaar tot nu toe. En dat zegt bij Alias best veel. Reden voor deze overload aan warme kleuren was het feit dat dinsdag de meest commerciële liefdesdag van het jaar was: Valentijnsdag.

Ik heb het geluk dat ik de superafwisseldende Activiteitencommissie mag coördineren en Valentijnsdag was natuurlijk een goed excuus om goed uit te pakken. Twee activiteiten kort achter elkaar (zoals de Cienema nu heeft), is al bijzonder, maar voor de AC was dat nog niet genoeg. Daarom hadden we op Valentijnsdag twee activiteiten, namelijk de Rozenactie en de Mannenveiling. Mijn PR-hart ging sneller kloppen van het uitgebreide promotieplan dat voor beide activiteiten opgesteld werd. Ver van tevoren begon de reclame al, met mooie plaatjes met duurzame leuzen erop voor de Rozenactie en grappige verhaaltjes over de mannen van de veiling. Iedereen werd helemaal enthousiast en in de aanloop naar Valentijnsdag, waren er al bijna 120 rozen verkocht! De AC ging hard aan de slag om elke roos te voorzien van een kaartje met een boodschap van een geheime aanbidder en kon toen heel veel mensen blij maken met de lading rozen.

Daar hield het dus niet bij op. Een paar uur later was de AC te vinden in ’t Pandje. Gewapend met hartjesballonnen en een hamer werd ’t Pandje omgebouwd tot een waar liefdespaleis. Een voor een werden de mannen geveild en de bedragen bleven maar oplopen, totdat de speciale activiteit van de onofficiële ManCie zelfs werd geveild voor niet minder dan €71 (doe normaal Isa). Als klap op de vuurpijl bleek zelf Ron van ’t Pandje mee te doen. Isa won alweer en binnenkort zal haar foto voor eeuwig in ’t Pandje te zien zijn.

Het succes van de AC maakte mij een erg trotse coördinator, maar dit was niet mijn enige commissie die een Valentijnsgerelateerde activiteit had. Ook de Avondcommissie van het SVO (StudieVerenigingenOverleg, een overkoepelend orgaan voor alle stichtingen en verenigingen van Geesteswetenschappen) kon het niet laten hun activiteit roze te kleuren. Hoewel we de eerste paar maanden wat moeite hadden met het bedenken van een activiteit – het moest namelijk iets leuks zijn voor alle studenten, maar geen feestje – hebben we een tijdje geleden besloten om een diner te organiseren. Na een hoop georganiseer en een hele dag koken, konden we concluderen dat het een goede beslissing was. Op het menu stond paprika-tomatensoep, groene curry en tiramisu en daarnaast ontbrak het natuurlijk niet aan voldoende (alcoholische) versnaperingen. De gerechten werden afgewisseld met een quiz over alles wat met liefde te maken heeft en achteraf werden de winnaars niet alleen verrast met 3D-brillen en kapstokhaakjes, maar ook met een bos prachtige rode rozen.

Eerlijk gezegd heeft deze week meer dan voldaan aan mijn behoefte aan Valentijnsdag, maar toch hoop ik dat ik nog lang mag genieten van de bos rozen die ik dinsdag heb gekregen van allemaal lieve Aliassers!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop