Oh ja, even voorstellen!

Hey lieve lezers van deze tweede online cultuurmuur,

De vorige keer heb je al hebben jullie al kennis gemaakt met dit online blog, maar nadat we het terug lazen merkten ik dat we wel iets heel belangrijks zijn vergeten: het voorstellen van de Cultuur Commissie zelf! Hoewel we nog steeds geen commissiefoto hebben (die krijgen jullie van ons te goed!), zullen wij bij deze onszelf vliegensvlug voorstellen. Het is namelijk wel zo leuk om te weten wie de mensen zijn achter onze commissie.

Onze goedlachse voorzitter is Nadia: naast haar wekelijke bardiensten bij Pop-O-Matic is zij elke week weer zo enthousiast om onze vergadering te openen en bovendien vindt ze alles leuk op het gebied van cultuur. Mirjam heeft met haar interesse voor kunst altijd goede ideeën en is punctueel, en typt als secretaris dan ook ijverig mee tijdens onze gesprekken. Annelien is altijd sociaal en geïnteresseerd in ons én in Frans en internationale betrekkingen, maar bovenal onze reddende engel op het gebied van geldzaken; niet voor niets is zij de penningmeester. Om al deze ideeën vorm te geven in prachtige posters is Lotta van de partij: met haar creativiteit en liefde voor kunst is zij perfect voor al onze PR-taken. Onze literatuurgek Gemma bedenkt de leukste ideeën voor onze AliLas boekenclub en is dus eerder een AliLasser dan een algemeen lid. Ikzelf, Julia, ben de vrouw achter de cultuurmuur in zowel het hok als op Facebook en vlieg van hot naar her om de laatste culturele tips bij elkaar te zoeken. En last but not least: om ook wat mannelijke vibe in onze cultuuruitjes te krijgen is Merijn onze coördinator. Wij zijn hartstikke blij met zijn hulp!

In deze editie willen wij jullie niet vertellen over wat wij al voor leuke activiteiten gedaan hebben, maar laten zien welke toffe uitjes er allemaal aan zitten te komen. Wat we nu in ieder geval al kunnen verklappen is dat beide activiteiten in onze eigen studentenstad plaatsvinden, hoe fijn is dat! Dus lees snel verder en pak je agenda er bij, want misschien ga jij wel mee met de CC!

Roze groetjes van de Cultuur Commissie

 

Alilas bijeenkomst #2: De Verwarde Cavia – Paulien Cornelisse

Toegegeven, onze eerste AliLas bijeenkomst verliep wat stroefjes. Er was niet erg veel animo en er ging het een en ander mis bij het bestellen van het boek. Daar willen wij nu verandering in brengen. De tweede bijeenkomst komt er alweer aan en wij beloven jullie een flinke dosis humor, en natuurlijk zal er ook eten aanwezig zijn!

Het boek dat wij gaan lezen zal namelijk gaan over een nogal verwarde cavia, die werkt op de afdeling Communicatie. In korte humoristische hoofdstukken zullen we haar en haar collega’s steeds beter leren kennen. Neem bijvoorbeeld Stella van Human Resources, Ruud het enge hoofd van de afdeling financiën en Harm-Jan van de IT-afdeling (die overigens al sinds 1999 een tamagotchi in leven houdt). Mocht dit jullie wat vreemd in de oren klinken, de verhalen over Cavia zullen zeer herkenbaar zijn. Van symbiotische relatie met het koffiezetapparaat tot passief-agressieve e-mails, het zal allemaal voorbij komen.

Het boek, ‘De verwarde cavia’ door columnist en cabaretier Paulien Cornelisse is een boek vol humor en ontroering, geschreven. Voor maar €13,50 heb je het boek al in huis en daarnaast betaal je nog €1,- voor een hapje en een drankje. Een koopje dus! Vanaf 19:00 is de inloop en zijn jullie welkom op een nog bekend te worden locatie. Om 19:15 beginnen we met het bespreken van het boek, wat tot ongeveer tot 20:30 duren. Heb je het te druk vanwege tentamens en andere verplichtingen? Dat maakt niet uit! Het boek is namelijk maar 150 pagina’s en dus ideaal om in te lezen na een lange dag van saaie colleges. Ben je enthousiast geworden? Dat kan ook bijna niet anders! Ren nu snel naar het hok en schrijf je in. Je hebt nog tot 17 februari de tijd om het boek te bestellen, dus wees er snel bij! Daarna kun je je natuurlijk alsnog inschrijven voor de bijeenkomst zelf. Hopelijk zien we jullie allemaal 13 maart!

Alles op een rijtje:
Wat: Alilas leest ‘De verwarde cavia’
Wanneer: maandag 13 maart 19:00 – 20:30
Waar: wordt nog bekend gemaakt!
Prijs: €14,50

 

Dansvoorstelling Guerrilla – Danstheater Aya & Dox

Na een museumbezoek en een cabaretvoorstelling hebben wij op 8 maart een geheel nieuwe activiteit op het programma staan: de dansvoorstelling Guerrilla van danstheater Aya & Dox in de Stadsschouwburg Utrecht.

De cast van Guerrilla is divers, danst en speelt op het toneel zonder angst, zonder verdeeldheid en tegen discriminatie, stigma’s, vrouwenhaat en tegen geld. Voor samen, voor delen, voor menselijkheid en voor kunst. De voorstelling zelf zal gaan over de begrippen protest, verzet en opstand en wat deze vandaag de dag voor ons betekenen. De kloof tussen arm en rijk wordt namelijk steeds groter, waarbij vooral multinationals steeds rijker worden. Waarom doet niemand iets tegen onze commerciële wereld waarbij alles om geld en winst draait? Door een combinatie van dans en theatrale scenes zullen dansers, acteurs en muzikanten hier een antwoord op geven.

Guerrilla is een vernieuwende voorstelling met een actueel onderwerp én dit keer op loopafstand vanaf de Universiteit, wie zegt daar nou nee tegen? Zodra de activiteit is aangemaakt op Facebook via Alias, kun jij je inschrijven in het hok! Houd deze activiteit bovendien ook goed in de gaten voor de precieze verzameltijd en kosten. Schrijf 8 maart in ieder geval in je agenda en hopelijk zien wij jou daar!

Alles op een rijtje:
Wat: Dansvoorstelling Guerrilla
Wanneer: woensdag 8 maart 20:30-22:00
Waar: Stadsschouwburg Utrecht

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop