Ons logo van dit jaar, ontworpen door Lotta Hohmann!

Welkom op onze eerste online cultuurmuur!

Hey lezer van onze cultuurmuur, wat leuk dat jij hier een kijkje komt nemen!

Naast dat er in het Aliashok een te gekke cultuurmuur te vinden is met allerlei folders en posters over culturele activiteiten in de omgeving van Utrecht, is er nu een ook online variant, en dat is waar jij op dit moment naar kijkt! Via deze weg zullen wij jullie op de hoogte houden van de culturele activiteiten die wij zelf organiseren, maar wij zullen ook tips geven ook over andere activiteiten die in de omgeving te doen zijn. In deze editie vertellen wij jullie over de AliLas bijeenkomt en we hebben een verslag over de Ai Weiwei tentoonstelling in Foam! Wij hebben heel veel zin om onze culturele tips met jullie te delen en wij hopen jullie ook. Misschien zien wij jou straks wel bij één van onze vele activiteiten! Wij wensen jullie heel veel leesplezier!

Roze groetjes van de Cultuur Commissie!

 

10 januari: De eerste AliLas Bijeenkomst

Tijdens de eerste bijeenkomst van AliLas op 10 januari gaan we het boek De stad der blinden van schrijver en Nobelprijswinnaar José Saramago bespreken.

“Een rij auto´s staat te wachten voor een rood stoplicht. Als het licht eindelijk op groen springt, trekt de eerste auto niet op, tot groeiend ongenoegen van de automobilisten erachter. Als ze het portier opentrekken, treffen ze een wanhopige bestuurder aan, die alleen maar kan uitbrengen dat hij van het ene moment op het andere blind is geworden…”

In dit boek wordt beschreven hoe een groot aantal mensen plotseling hun gezichtsvermogen verliest
door een besmettelijke blindheid. Hierdoor ontstaan er situaties die gaan om leven of dood en waarin het meest dierlijke in de mens naar boven komt.

Ben jij geïnteresseerd in dit verhaal en wil jij erover praten met andere leesliefhebbers? Dat kan met ons! Om half acht beginnen we met het bespreken van het boek, inloop vanaf ongeveer kwart over zeven. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Dus schrijf je in en ga lekker lezen tijdens de koude wintermaanden.

Alles op een rijtje:
Wat: Alilas bijeenkomst #1
Wanneer: 10 januari 2017
19:30 – 21:00, inloop vanaf 19:15
Waar: Wordt nog bekend gemaakt
Prijs: Gratis!

 

Verslag: Ai Weiwei in FOAM

Donderdag 17 november was onze eerste CC activiteit: een bezoek naar het FOAM in Amsterdam om daar de tentoonstelling van Ai Weiwei te bezoeken!

Om 18.15 verzamelden wij op Utrecht Centraal om daar de trein naar Amsterdam te nemen. Het was een drukte en een chaos: spitsuur op het station, mensen waren te laat, er besloten nog extra mensen mee te gaan op het laatste moment, de tram viel uit… Maar uiteindelijk waren wij op tijd én met een grote groep enthousiaste TCS’ers in het museum.

Tijdens ons bezoek kregen we een rondleiding van ongeveer een uur langs drie verschillende tentoonstellingen, maar de nadruk lag op die van Ai Weiwei. Kunstenaar Ai WeiWei is als politiek vluchteling onder constante surveillance door de Chinese overheid in de gaten gehouden en voelt zich hierdoor verwant met de groeiende stroom vluchtelingen die Europa proberen te bereiken. De tentoonstelling #SafePassage ging over het lot van het individu ten opzichte van het maatschappelijk systeem. De muren van FOAM waren onder andere met oneindig veel foto’s van vluchtelingen bedekt, dit was erg indrukwekkend om te zien.

Het uur vloog voorbij en daarna was er nog even tijd om zelf rustig rond te kijken in het museum. Wij vonden het een heel geslaagde avond en wij hopen dat jullie dat ook vonden!

Een impressie van de tentoonstelling van Ai Weiwei in FOAM:

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop