Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Merijn heeft het deze week over de verscheidene afkortingen waarmee je als Aliasser in aanraking komt.

Toen ik dik twee jaar geleden aan mijn carrière als Aliasser begon, was er één ding dat me direct opviel: die extreem vele en onnodige afkortingen van ongeveer alles wat met Alias en TCS (hé, weer zo’n afkorting) te maken heeft. Tripcie, Alalos, EC, AC, BRC, OED, AIT, ik wist niet wat me overkwam met al die verkleiningen van woorden die op zich al moeilijk genoeg waren om te onthouden. Daarbij kwamen ook nog eens die onmogelijk vele inside jokes én woordgrappen die bij een groep mensen die elkaar al kennen aan de orde van de dag zijn en voilà: het je-niet-deel-van-een-groep-voelen-gevoel was compleet. Inmiddels ben ik ruim twee jaar in dit roze circus aan het rondwandelen en denk ik dat ik als aanstaand Alias-opa op de hoogte ben van de meeste woordgrappen en afkortingen die er zijn. Hoog tijd om er eens een aantal onder de loep te nemen om het gevoel dat ik zojuist beschreef zoveel mogelijk weg te nemen!Merijn 06

Zoals iedereen ongeveer wel weet staat de afkorting ‘cie’ voor commissie, waarbij alles wat daarvoor komt meestal staat voor het soort commissie dat het is. Natuurlijk zou het Aliastaaltje geen officiële taal zijn als er op deze regel geen uitzonderingen zouden zijn: zo is er sinds dit jaar bijvoorbeeld de Cienema (de filmcommissie) die het hoog tijd vonden om de afkorting ‘cie’ in een 2016-achtig sausje te gooien door het aan het begin van de zin te zetten. In de grammaticaregels der Aliastaal staat trouwens ook niet beschreven dat ‘cie’ in een commissienaam moet staan: de Alalos (het tijdschrift) en de Party & Co (de feestcommissie) zijn van deze uitzonderingen weer goede voorbeelden.

Naast de vele commissies zijn er natuurlijk ook genoeg Aliasuitspraken die menig wenkbrauw doen fronsen wanneer ze uitgesproken worden. Zo wordt er op welk tijdstip van de dag het dan ook moge zijn wel eens geroepen ‘dat het pas half elluf is!’ als je ergens vroeger weggaat dan dat de personen die wel blijven eigenlijk zouden willen. Ook het Aliasgrammaticaal geheel correcte pleonasme ‘love it wel!’ zal je vaker dan eens voorbij horen komen als iemand iets bovenmatig leuk vindt. Daarnaast wordt ook ‘hou op met me hoor’ wel eens uitgeroepen als bepaalde Aliassers het leven eventjes niet meer zien zitten of wanneer een van de woordgrappen een dusdanig laag niveau bereikt heeft dat niemand er nog gelukkig van wordt.

Wanneer je eenmaal een beetje doorhebt wat de Aliasafkortingen- en uitspraken precies inhouden, staan er nog een aantal fantastische namen op je te wachten: alle andere studieverenigingen waar Alias mee samenwerkt! Atlas, Awater, UHSK, Contact, Incognito, AKT, Albion, Art, Hucbald en ga zo nog maar een tijdje door. Het belangrijkste dat je aan deze en andere verenigingen onthoudt is dat zij er mede voor zorgen dat we allemaal eens per zoveel weken fantastische feestjes hebben!

Hoeveel afkortingen er dan ook mogen zijn, ook ik leer er af en toe nog nieuwe bij en daarom is het dus helemaal niet raar om het te vragen als iemand weer eens zo’n rare uitspraak doet. Wie weet voeg je zelf nog wel eens iets toe aan het onuitputtelijke Aliasgrammaticaboek. Love it wel!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop