Dat bestuur 30 vaak in het hok te vinden is, vooraan staat bij activiteiten die met eten te maken hebben en ook van lekker borrelen houdt, wist je natuurlijk allang. Maar er is nog veel meer te doen! Wat er achter de schermen gebeurt, lees je in de wekelijkse bestuursblog. Deze week vertelt penningmeester Pelle over wat ons de afgelopen tijd bezig hield.

Ik heb de eer de eerste echte bestuursblog van het 30e bestuur der Studiestichting Alias te schrijven. We hebben al twee prachtige blogs gehad, maar pas vanaf gisteren kunnen wij onszelf echt bestuursleden noemen. Die wissel was feitelijk slechts een formaliteit. Ik kan niet voor mijn vijf bestuursgenoten spreken, maar ik had zeker al het gevoel dat we de afgelopen weken eigenlijk al fulltime bestuur waren.

pelle-03Voor de parttime Aliasser is het misschien moeilijk voor te stellen hoe deze eerste weken nou zo druk zouden kunnen zijn. De commissies zijn nog niet opgestart, er zijn nog geen tentamens en nog maar weinig Aliasactiviteiten. Toch werken we ons in het zweet voor Alias. Een greep uit de bezigheden van de afgelopen week, van groot tot klein: het ontwerpen en bestellen van de sleutelhangers voor de eerstejaars, taarten bakken voor de koffieleute, koken voor eerstejaars bij de AIT Diner Roulé, Alias representeren op constitutierecepties, bestuursblogs schrijven en last but not least het indelen van de commissies.

Even iets over de commissie-indeling, lieve Aliassers. Jullie maken het ons met jullie ongelooflijke enthousiasme knap lastig. Vorig jaren was er met 54 commissieleden precies genoeg animo. Dit jaar zijn er 75 Aliassers die zich voor een commissie in hebben geschreven. Jullie konden je inschrijven voor, met de Alalos uitgezonderd, tien commissies. Dit zou betekenen dat in elke commissie zeven en een halve Aliasser plaats zou nemen. Degenen die al eens in een commissie plaats hebben genomen, kunnen zich vast voorstellen dat een commissie met acht leden een tikkie druk kan zijn. Om te zorgen dat toch iedereen in een (rustige) commissie plaats kan nemen, hebben we nog een extra commissie in het leven geroepen: de FilmCommissie. Waarmee de FilmCie ons het komend jaar gaat verblijden zal ook voor mij een verrassing zijn. Een uitje naar het EYE filmmuseum? Een lezing over het kleurenpalet van Wes Anderson? Of gewoon gezellig met z’n allen een filmpje kijken in het hok? Het zal aan de FilmCie zijn om te bedenken waar ze zich nou echt mee bezig gaan houden.

Met die extra commissie zullen nog steeds de meeste commissies uit 7 á 8 Aliassers bestaan. Maar goed, dat is natuurlijk iets waar we alleen maar blij mee moeten zijn. Het toont jullie enthousiasme en wakkert het enthousiasme van het bestuur des te meer aan. We hebben er zin in!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop