Vrijdag 3 juni was de allereerste editie van het Future Flux Festival in Rotterdam. Dit festival, wat duurde van 20:00-02:00, vond plaats in de Onderzeebootloods. Een avondprogramma dus, met de naam ‘Playground Sessions’. Deze naam is gekozen omdat het vanuit de organisatoren nog een soort playground was om te kijken naar animo voor dergelijke festivals, maar ook omdat de bezoeker het festival  moest zien als een soort grote speeltuin. Op de FFF stonden namelijk verschillende technologische kunstenaars met hun ontwerpen. Niet alleen werden deze ontwerpen ten toon gesteld en was er uitleg over te vinden in je programmaboekje (inclusief verwijzing naar sites van de kunstenaars) maar de bezoeker was geheel vrij om zelf met de snufjes te spelen.

Zo was er buiten de loods een kraampje voor eten en stonden er palen, die in eerste instantie deden denken aan rookpalen, maar waar geluid uitkwam zodra je ze aanraakte. Samen met andere bezoekers maakte je dus muziek. Binnen was er een plek waar je zelf een noise-apparaat (versimpelde synthesizer) kon maken. Ook stonden er verschillende robots die zelf een kunstwerk maakten. Onder het genot van een drankje kon de bezoeker rustig door de loods heen lopen en deze bekijken. Er waren ook 2 lezingen en een groter project. Bij dit laatste project had je een soort robot-vuurvliegje vast waarmee je de loods kon verkennen. Ook was er een artiest die drones bouwden die je kon besturen met je lichaam. Hiervoor was een speciaal parcours opgericht: de eerste drone die het parcours voltooide, won. Daarnaast was er ook een recyclingspot waarbij je je plastic beker zelf kon recyclen tot materiaal waar een 3D-printer een kunstwerk van kon printen.

Een heel interessant festival dus voor iedereen met enige interesse in het raakvlak tussen kunst en technologie. Ook de locatie was heel mooi: een verlaten loods waar je met de waterbus naartoe moest.

Echter was wel te merken dat dit de eerste keer was: hoewel het festival duurde tot 02:00 zijn wij na een uur of 2 weer weggegaan (dit was wel zonder een lezing te hebben bezocht want die duurde ieder een uur). Indien dit volgend jaar terugkomt hoop ik dat het nog groter is, want het was zeker een veelbelovend festival!

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop