Bestuur 29 heeft naast koffie drinken, borrelen en roze koeken te eten nog veel meer te doen binnen en buiten Alias. Zij delen dit met jullie in hun tweewekelijkse bestuursblog. Rozemarijn vertelt over de buitenlandse reis naar Budapest.

Hoewel het door het grijze weer (en de sneeuw!) opeens al een tijd geleden lijkt, zijn we toch echt pas zaterdag teruggekomen uit Budapest. Acht dagen die véél te snel voorbij vlogen! De eerste avond was meteen onvergetelijk: de mensen van het hostel zouden een diner voor ons regelen, maar wat precies was een verrassing. Een verrassing was het zeker, vooral toen er na een metroreis van zo’n drie kwartier werd gemeld dat we nog twintig minuten moesten lopen. Wie Aliassers een beetje kent, weet dat ze veel doen voor een lekker bord eten. De huisgemaakte goulash die rond de kampvuren werd geserveerd, was de lange DSC_4040 (1)reis ook zeker waard! We begonnen de verkenning van de stad de volgende dag met een mooie wandeling langs de highlights, van toelichting voorzien door Brechje en Nanique. In de dagen daarna volgden een bezoek aan de prachtige opera waar ook Sissi van voorstellingen genoot, een boottocht over de Donau (inclusief zeer toeristische maar uitermate vermakelijke audiotour), een indrukwekkend bezoek aan een museum over het communistische verleden van Hongarije en nog veel meer. Een hoogtepunt was toch wel de pubcrawl, vooral omdat deze werd gevolgd door een dag in de spa met sauna’s, zwembaden en kruidenbaden. Ik heb Aliassers niet vaak zó ontspannen gezien!

De activiteiten waren geweldig, maar wat de reis voor mij écht geslaagd maakte, waren de onmiskenbare kleine Aliasmomentjes. Van het keihard “10.000 luchtballonnen” van K3 uit de herendouches horen komen tot het gegil van overenthousiastelingen die Ligretto speelden (een zeer snel en chaotisch kaartspel) en van de brakke blikken bij het ontbijt tot de vele dinerplannen die vaak rond het middageten al gesmeed werden: het was één grote gezellige roze boel. Iedereen kon het met elkaar vinden, de groepjes die samen een restaurant indoken wisselden steeds van samenstelling en mijn telefoon bleef maar trillen van de berichtjes in de Budafest-app. (Zou deze app trouwens ook zo uit de hand lopen als die van Dresden? Stiekem vind ik één Applias wel genoeg!) Nogmaals een dankwoord voor de BRC voor de geweldige organisatie, maar zeker ook voor iedereen die mee was en heeft bijgedragen aan de onvergetelijke reis!

Inmiddels is blok 4 alweer begonnen en hoop ik voor de thuisblijvers dat er snel weer over andere dingen dan de BRC gepraat kan worden (maar ik vrees van niet). De voorbereidingen voor het Diesfeest zijn in volle gang, de eerste hint is al te bewonderen in het Aliashok en op Facebook en de eerste activiteit, het theaterbezoek van de Cultuurcommissie, zit er al op. De tijd lijkt steeds sneller te gaan, dus laten we vooral genieten van het laatste blok propvol Aliasactiviteiten!

Categories:

Comments are closed

0
    0
    Winkelmandje
    Winkelwagen is leegTerug naar webshop